Tűz keletkezett egy nagy méretű üzemcsarnokban Jászberényben, a Necső telepen szerda éjjel – közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Tűz ütött ki az akkumulátorgyár több ezer négyzetméteres üzemcsarnokában Jászberényben, nincs jele veszélyes légszennyezésnek

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínre érkezett.

Tíz város tűzoltói oltják a tüzet, amely az üzemcsarnok több ezer négyzetméteres részén ég. A füst nem a lakott terület irányába terjed – derül ki a közleményből.

A katasztrófavédelem honlapján éjjel két óra körül azt írták, hogy több mint húsz tűzoltó gépjárművel érkeztek tűzoltók a jászberényi Necső telepre, ahol egy nagy méretű üzemcsarnokban csaptak fel a lángok. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a tüzet, amelynek füstje nem a lakott terület irányába terjed.

Hajnali fél ötkor azt írták, hetven tűzoltó megfeszített munkával körülhatárolta azt a tüzet, amely egy akkumulátorokat gyártó üzem körülbelül kilencezer négyzetméteres üzemegységében keletkezett a jászberényi Necső telepen. A lángokat tizenegy vízsugárral oltják. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszínen, de nem mutatott ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt a levegőben.

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere hajnali hatkor azt írta a Facebook-oldalán, hogy Fózer Tibor ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének tájékoztatása szerint az anyagi kár jelentős, személyi sérülés viszont nem történt.

(MTI/OKF)

Cikk- és címlaplép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@sgl: Mindig kérdés, hogy ki gyújtotta meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.