Az átlagnál nagyobb az igény a vakcinára a fővárosi fenntartású idősotthonokban. Csakhogy hiába várják az állami oltóteameket.

Több mint egy hete leállt az koronavírus oltási program a fővárosi fenntartású idősotthonokban – írja a Népszava Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesre hivatkozva. A politikus szerint hiába várják az állami oltócsapatokat, és információt sem kapnak az oltások folytatásáról, amit egyik napról a másikra állított le a járványügy. 

Egy ideje nem oltanak a fővárosi idősotthonokban

A lap emlékeztet hogy az idősotthonokban élők oltását január 7-én egyik napról a másikra indították a Pesti úti otthonban. Gy. Németh Erzsébet szerint az ottani lakók 70 százaléka kérte az oltást, de a fővárosi idősotthonokban általában 75-80 százalékos az oltási hajlandóság.

A főpolgármester-helyettes szerint a 3176 lakóból eddig körülbelül a lakók negyedét, 850-et oltottak be. Komoly mellékhatásról, allergiás reakcióról pedig nem érkezett hír.

Szerdán Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján azt mondta, hogy az otthonukban élő 89 évnél idősebb emberek kapják következőleg az oltást, és az idősotthonokban jelenleg összesen 10 százalékos az átoltottság. 

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(nepszava.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A fővárosi fenntartású otthonok fideszéknél, a törzsnél, stb. mellőzve vannak!!!
ómió
Talán, mert a brüsszeli efftársak vakcinarendelése "rossz helyen landolt"?
Jozefina
A fővárosi fenntartású otthonok fideszéknél, a törzsnél, stb. mellőzve vannak!!!
Lepényleső
...csak nem keresztényi hitvallásra hivatkozva,- hagyják őket magukra? Az ember élet tehát nem is olyan drága?
vitriol
Nem világos, hogy miért álltak le, mert az országban levő vakcina még nincs mind elhasználva. Mivel a kormány folyton titkolózik, azt kell feltételezni, hogy visszatartják az oltóanyagot, amíg engedélyezik a kinait vagy az oroszt.
Nessy
@vitriol: Aztán ha növekszik a fertőzöttek száma, lehet Karácsonyra mutogatni! A középkorban pártunk és kormányunk tagjainál jobbakat égettek meg!
TollerBela
A többezer vakcina most más célokat szolgál. Csak nehogy arról jöjjön a következő hír, hogy az öregeknek jó lesz a kínai is ! És a Pfizert meg elajándékozzuk a kazahoknak ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.