Kétmillió forint értékű kábítószert vontak ki a forgalomból a rendőrök annak az ügynek a felderítése során, amelynek a nyomozati szakasza most zárult le.

Több mint két évvel ezelőtt sikerült rajta ütni egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó férfin a bulinegyedben, amelynek során kiderült, hogy a 41 éves Sz. László több belvárosi-erzsébetvárosi klub környékén kokaint árult.

Előállítását követően a rendőrök arról is információt szereztek, hogy legalább két társa van, így az egyik sikeres elfogás követhette a másikat. Egy testvérpárt – akiktől a kokaint szerezte be Sz.László –, H. Jánost és H. Andrást szintén előállították. A náluk elvégzett házkutatáskor előkerültek olyan, rájuk nézve terhelő bizonyítékok, mint 100 gramm kokain és 130 gramm marihuána, valamint 400 ezer forintnyi készpénz és 60 ezer euró, ami mai árfolyamon közel 21.5 millió forintnak felel meg.

Rajtuk kívül még négy embert fogtak el, nekik kábítószer birtoklása miatt kell felelniük.

H. Jánost, Sz. Lászlót és H. Andrást kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat pedig átadták az illetékes ügyészség részére.​

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.