Rongálással gyanúsítják azt a férfit, aki 2021. január 19-én 22 óra 43 perc körül egy Budapest VIII. kerületi plébánia bejárati ajtaját befeszítette, majd összetörte az előtérben lévő Mária-szobrot.

A kijárási tilalom alatt törte össze a plébánia Mária-szobrát

A józsefvárosi nyomozók három órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 33 éves Sz. Dániel budapesti lakost – írják a rendőrség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a feltételezett elkövetőt rongálás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki.

A férfi tettét beismerte, elmondása szerint a szobrot el akarta lopni, csak véletlenül leejtette.

Sz. Dániellel szemben a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési feljelentést tettek.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A hazai ""bűnügyi"" értékitélet.
A Mária-szobor (súlyosbítva a plébániaajtóval) elleni bűn súlyosabb, mint sok, élet- és vagyonellenes cselekmény. Ami a tettes elfogásának idejével is jól lemérhető.
Ergo:: Inkább ölj, asszonyt verj vagy részegen/drogosan gázolj, mint Mária-szobrot törjél.
silber13
@ómió: Miből gondolod hogy csakis liberális lehetett Annyi erővel írhattál olna fideszest vagy Semjén hordájának egyik tagját,például az össze-visszalövölgöző semjén vagy a kenetteljes szövegeket puffotató Rétváry.Ez két gyülevész ad minden aljsságra képes! Ott keresd a tettest!!!
lemming
Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok év után majdnem végignéztem egy magyar filmet (asszem A locsolókocsi volt az utolsó, amit végignéztem)
Horrornak szánták.
Hat és fél percig bírtam idegileg - a magyar filmet és a lengyel feliratot.
Életem legdurvább hat és félpercén vagyok túl (pedig kétszer is megkínoztak).
Tiszta horror volt!
Namely
@namihami: Azt elmondod, honnan jött a következtetésed, hogy a Mária-szobor törése "súlyosabb" mint "sok élet- és vagyonellenes cselekmény"?
Linkelj egy esetet, amikor az ölés, bizonyított asszonyverés, gázolás után még eljárás sem indult.
Csizmás Kond
namihami: Ha neked egy templomajtó feltörés és egy templomi kellék összetörése nem bűn akkor más is gondolhatja úgy hogy a te ajtód és a házadban lévő értékek összetörése sem bűn.
namihami
@Namely: 13.47: Az, hogy egy eljárás elindul vagy sem, az a hazai bűnüldözésben a sokadrangú szerep funkcióját tölti be. Mindjárt itt van a több halálesetet is okozó, a sokszoros lebukása után is többszörösen visszaeső M. Ricsink. Ismerik, tudják, háziőrzik. És mindez annyi, mint vaklónak a kontaktlencse. Csak nem a Fideszhez való nem is túl láthatalan bekötése miatt? Vagy vegyük az állítólagosan meggyilkolt konzumbirk ügyét. Még holttest sincs, de gyanúsított már igen. Vajon milyen alapon, ha azt se tudják, hogy él-e, hal-e az ""áldozat""? És ha talán egy gazdag olajsejk háremének 23. hurija?
Viszont egy ilyen (a fentihez képest piti ügyben) a rendőrségnek gyanúsan hirtelen sikerül eredményt elérnie. Arra gondolni se merek, hogy pusztán a statisztika miatt jól jöhet egy előre ismert tettes.
ómió
@silber13: Miből gondolom? Azoknak "mindent szabad"! "Liberóék" a "szabadság végtelenségét" hírdetik! Önmaguknak! Alapdolgokkal is "sötétben vagy"? Inkább másokra hazudnád? Akkor ettől vagy te "jó efftárs"!
Namely
@namihami: Nem kell mindenben Fidesz-szálat látni. M Ricsi azért ússza meg, amiért a német, osztrák, stb bűnözők is simán ellébecolnak, ha kell évtizedekig. Ez rossz, nem kétlem, de nem országspecifikus, sokkal inkább rendszerspecifikus, ez a túlzásba vitt emberi jogok miatt van.
"Vagy vegyük az állítólagosan meggyilkolt konzumbirk ügyét."
Ezt az esetet sajnos nem ismerem, abból, amit leírtál, nekem az jött le, hogy közvetett bizonyítékok arra utalnak, hogy megölték, de nem vagyok jogász, hogy ez alapján el lehet-e ítélni valakit.
"Viszont egy ilyen (a fentihez képest piti ügyben) a rendőrségnek gyanúsan hirtelen sikerül eredményt elérnie. "
A fazon azonnal vallott, valszeg jól látható volt a térfigyelőn, amint bemegy, és gyanítom jól ismert majom volt, a rendőrök szerintem azonnal felismerték.
Hogy miért nem ússza meg: mert nincs pénze, nem elégpofátlan azt mondani, hogy "ott se vótam", hanem elmondott mindent.
"Arra gondolni se merek, hogy pusztán a statisztika miatt jól jöhet egy előre ismert tettes. "
A statisztikát szeretik javítani, és a rendszerből fakadóan, ahogyan pl Németországban, itt sem lehet senkit felelősségre vonni, de minden állatnak hatalmas jogai vannak. Tehát ha a rendőr valóban végzi a munkáját, akkor jön a tasz, és pert indít a bűnöző védelmében.
silber13
@durbincs-uletékeek megállapították, hogy valamilyen Durbincs nevű román-cigány keverék volt a tettes...
silber13
@durbincs: Na mi van te tmemplomfosztogató büdös román buzeráns?:-)))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.