Ellenszavazat nélkül mondanak rá igent.  

Debrecenben megszavazza az egyetemi modellváltást a hallgatói önkormányzat
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzata küldöttgyűlése 70:0 arányban fogadta el, hogy a szenátusi tagjaik támogassák az intézmény alapítványosítását – tudta meg a Debreciner.

A portálhoz eljutott egy körlevél, amelyben arról is tájékoztatnak, hogy a küldöttgyűlés 70 igen szavazattal, 0 nem és 0 tartózkodás mellett felhatalmazta a DEHÖK szenátusban ülő tagjait, hogy szavazzanak igennel a modellváltásra. Indoklásukban azt írják, hogy értékelésük szerint a hallgatók mindennapi egyetemi életére a privatizáció nem lesz hatással, a HÖK érdekképviseleti jogosítványai pedig megmaradnak. Arról, hogy várhatóan milyen előnyei lesznek az egyetem magánkézbe helyezésének, a DEHÖK levele nem tesz említést.

„Összességében a rendelkezésre álló információk és a fenntartóváltáshoz kapcsolódó megbeszéléseken elhangzottak alapján a DEHÖK úgy látja, hogy az alapítványi fenntartásba való átkerülés sokkal inkább az intézmény jogi, gazdálkodási környezetének és jogosítványainak megváltozását érinti, mintsem a hallgatók mindennapi életminőségét, értve ez alatt az oktatás színvonalát, az ösztöndíjakat, a lakhatási lehetőségeket, a sport- és szabadidős tevékenységeket, ezért a DEHÖK nem látja akadályát annak, hogy támogassa a szervezeti átalakulás kezdeményezését”

- olvasható a DEHÖK körlevelében. 

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
És azt tudják vajon, hogy kinek a kezébe kerülnek???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
"Éljen Rákosi,Éljen Nyúl!"? Lám beért az oktatáspolitika,- gondolkozás nulla,- mindenen túl?
csak úgy....
@csak úgy...: a hannibálok tündöklése és bukása..
Nessy
Mit ígértek nekik "majd öt év múlva"?
ómió
Akkor ott még nincs efftársi hatalomátvétel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.