Továbbra is előnyt élveznek az egészségügyi dolgozók a koronavírus elleni védőoltás beadási rendjében – mondta az országos tisztifőorvos a pandémia elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília: nincs annyi oltóanyag, amennyit szeretnénk

Müller Cecília közölte, hogy eddig 130 ezer ember kapta meg a vakcinát, közülük 120 ezren egészségügyi dolgozók. Azonban "még mindig nem teljes itt a létszám", ezért változatlanul arra kérte az érintetteket, hogy jelentkezzenek az immunizálásra. Fontos, hogy teljes körű védettséget élvezzen az első vonalban harcoló csoport – vélekedett.

Szerdán 36 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezett a Pfizertől, legközelebb egy hét múlva várható szállítmány

- közölte az országos tisztifőorvos, hozzátéve, hogy ezt a mennyiséget gyorsan beadják majd.

Az oltások számának csak a vakcinaszállítmányok szabnak határt, ezért abban reménykednek, hogy egyre több oltóanyag kap engedélyt az Európai Unióban és így minél több ember beoltható lesz.

"Minden területet felkutatunk az unión belül és kívül, ezért vizsgáljuk az orosz és kínai vakcinákat is. Reméljük, hogy a közeljövőben megnyílik az alakom a tömeges oltások elkezdéséhez, mert csak ez fog elvezetni a (járványügyi) korlátozások feloldásához"

- fogalmazott.

Müller Cecília örömét fejezte ki, hogy felmérések szerint egyre többen bíznak a védőoltásban és egyre többen igénylik. Eddig 1 millió 755 ezren regisztráltak már az oltásra: 1,1 millióan interneten, 655 ezren postai úton küldték be regisztrációs igényüket. Ez mutatja azt is, hogy az emberek felismerték az oltás fontosságát, hiszen mindenki szeretné visszakapni korábbi megszokott életét – mondta.

A tisztifőorvos jelezte, az egészségügyi dolgozók és a szociális intézményben lakók és dolgozók után szeretnék elkezdeni a 89 évesnél idősebbek oltását. Őket elsősorban otthonukban keresi majd fel vagy a háziorvos, vagy egy oltócsoport. Hozzátette: felmérték, hogy mennyien tartoznak ehhez a korcsoporthoz, és közülük már tízezren jelezték, hogy szeretnének védőoltást. Müller Cecília kérte a családtagokat, segítsék az időseket a regisztrációban, postai levél visszaküldésében.

Arra a kérdésre, előfordulhat-e, hogy a nap végén a fel nem használt oltóanyagot "kiöntik", Müller Cecília azt válaszolta: "a vakcina manapság aranyat ér", ilyen nem fordulhat elő, az oltópontokon dolgozók jól tudják a feladatukat. Azért fontos az előjegyzés, hogy kiszámítható legyen az aznapra szánt vakcinamennyiség.

Az országos tisztifőorvos közölte: Magyarország 19,7 millió oltóanyagot kötött le különböző gyártóktól az unióban. A lekötéstől függetlenül a szállítás és az engedélyezés folyamata akadozik, nem elégíti ki a kívánt szükségletet – tette hozzá.

"Sokkal többet szeretnénk és tudnánk oltani, de meg kell elégedni azzal, ami van"

- fogalmazott.

A járványügyi adatokról szólva elmondta, azok kedvezően alakulnak, a vírusmutáns közösségi terjedését még nem észlelték.

"Nyílik az olló" az aktív fertőzöttek és a gyógyultak között, vagyis egyre többen gyógyulnak meg a fertőzésből – fogalmazott. Az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken: most 109 405 fertőzöttet tartanak nyilván, 233 232 ember pedig már felgyógyult a betegségből.

Koronavírussal összefüggésben 4218 embert ápolnak kórházba, közülük 294-en szorulnak lélegeztetőgépre – ismertette.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
A jó hurka anyádat, amíg nem lengettétek be a kínait és az oroszt, minden rendben volt. Most igazolni kell a két (de minimum a kínai) szart mindjárt kevés az oltóanyag. Rohadék, magadnak beadattad a Pfizert a rabszolgáknak jó a kínai is, mert cipőből és a ruhákból is azt tudják megvenni azok akik eltartanak benneteket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
...és az embereket megkérdezték,hogy kinek kell a kínai,vagy a ruszki vakcina?Mert megveszik ötszörös áron,és majd itt rohad a nyakunkon.Lásd.-lélegeztetőgépek,amihez csak kb 4. osztályos szinten kellett volna tudni számolni tudni. Azaz,ha kb 3 ezer ember van,aki a kütyüket kezelni tudja,akkor nincs szükség 16 ezerre.Ugyanakkor azt is tudjuk,hogy kormánypárti rokonnak óriási biznisz volt,amin jó nagyot kaszáltak. Most is agyatlanul kapkodnak,majd elválik mi lesz belőle
Béla333
Szeszil! Te először erről mesélj nekünk: hol van a lóvé?:

"Müller Cecília nem ad ki információt arról, hogy mire mentek el az általa vezetett Népegészségügyi Központ uniós pénzei. Hadházy Ákos az elmúlt hetekben több projekttel kapcsolatban is megpróbált utána járni, hogy mi lett a milliárdos, sőt tízmilliárdos összegek sorsa, de az országos tiszti főorvos rendszeresen válasz nélküli válaszleveleket küldött vissza a független országgyűlési képviselőnek.
Korábban a 24.hu is beszámolt arról az esetről, amikor Hadházy Az egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése elnevezésű hároméves program 11,4 milliárdjáról kért felvilágosítást, Müller Cecília azonban egyetlen kérdésre sem válaszolt érdemben. A tiszti főorvos többnyire egy alkotmánybírósági döntéssel magyarázta ki magát, amely szerint az adatkezelő nem köteles adatokat kigyűjteni akkor, ha csupán az adatkérés teljesítése érdekében kellene ezt megtennie."
24.hu/belfold/2021/01/21/hadhazy-olaf-muller-cecilia/

Mint a maffia biztos oszlopa, előbb erről mesélj...
Nyírfa
@Béla333: Pont ezt akartam linkelni. :)
Mi lenne velünk Hadházy nélkül? Vigyázzon is rá az Élet, nehogy leessen a létrája egy magányos éjszakai úton!
Nyírfa
Az orosz vakcina ideiglenes engedélyt kapott. Ideiglenest. Vagy jó, vagy nem. Ha nem, és beoltottak vele, úgy jártál. A felelősök mossák kezeiket, ők mondták, hogy csak ideiglenes az engedély. Csakhogy azt ők adták ki.
Úristen, mi lesz itt még? Mi folyik ebben az országban? Az egészség- és az oktatásügy nem termelőüzem, az életünk nem analóg a próbaidős munkahellyel, ami vagy beválik vagy nem!
Béla333
Meg van zsarolva a némber...
Ezzel a néhány tízmilliárddal:
24.hu/belfold/2021/01/21/hadhazy-olaf-muller-cecilia/

Az egész maffia a bűnre épül!
ómió
Pedig a brüsszeli efftársak "nagyon belehúztak"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.