Hamarosan a fogorvosok is be tudnak csatlakozni a közösségekbe.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Igértek valamit és most szokás szerint megkezdik a kifarolást...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Megint sikerült eltalálnia a szarva közt a tőgyét a rendelet alkotójának!
Adva van egy háziorvos a végeken, akihez három kis település tartozik, továbbá a közelében lévő három kistelepülésnek évek óta nincs háziorvosa, ott is helyettesít. Tessen mondani, mikor, kivel "alkosson szoros praxisközösséget"?
Ilyenkor látszik, hogy fogalmuk sincs a jelenlegi magyar valóságról!
szegfue
Én nagyon nem értem... M.o-n van kb. 6800 háziorvosi körzet, melynek orvosai valamilyen vállalkozási formában az OEP-pel (régi nevén) szerződést kötöttek. A teljesitést "pontozzák" és kiszámolják az összeget, igy kapják meg a havi finanszirozást. Vagyis szerintem a háziorvosok nem közalkalmazottak, akkor mégis hogyan kaphatják meg a fizetésemelést? Esetleg megszünik a praxis finanszirozás? De akkor a háziorvos miből fizeti ki a rendelő rezsijét, vagy bármit is a praxisával kapcsolatban? Ha az orvos közalkalmazott lesz, akkor mi lesz az asszisztensével? Esetleg valaki meg tudja magyarázni?
Nessy
@szegfue: Már így is több száz praxis "üres", és a háziorvosok átlag életkora 60 év körül van. Vannak egyéni vállalkozók, vannak akik BT-ben dolgoznak, vannak akiknek az önkormányzattal van szerződésük. Feltételezhetően erre a sok részletre nem tér ki a rendelet. Pedig az ördög a részletekben lakozik. Arról nem beszélve, hogy minden nap bejelentenek valami medvecsapdát, hogy ki, miért nem fog magasabb bért kapni.
szegfue
@Nessy: Az OEP-nél találtam, hogy 6.565 háziorvosi praxis van és ebből 6.504 praxisnak van szerződése velük, tehát 61 háziorvos lehet közalkalmazott. Ezek 2020. évi adatok és feltételezem tudják mit irtak le! Bp-en egy háziorvos kb. 1.400-1.500 eFt-ot kap havonta a finanszirozásra. Ebből fizeti az asszisztensét -- esetleg többet --, aki után járulékol, a rendelő rezsijét és mindent. Ha a doki csatlakozik és közalkalmazott lesz, 40 éves tapasztalattal 2.400 eFt lesz a bruttó bére, vagyis sokkal többe kerül a költségvetésnek. Én is azt hiszem, hogy nincs ez átgondolva rendesen... majd "finomitják", ahogy Te is irod.
kissé felnőttem
Te ruhagyuri mutass nekem 1000 nyugdijast aki a fogorvost kis hazánkban, ma meg tudja fizetni privátban.a másik ugye ha fáj ki tudja a kezelést megfizetni? kihuzzák!!! max 25 -30 év aztán igy kilopják a fogainkat ez nem merül fel mennyibe van 4 akármi amire rászerkesztenek fogsort 160,000/ db.
kissé felnőttem
@szegfue: Cecilía asszony 4401 ről emilettte hogy ...oltásra foghatók...
és a stadionok éves költsége, meg nézzük már meg őrző védőkkel kompletten???
épitése közpénzből kitömve tao val ami ugye már ???ERRE meg siránkoznak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.