Indoklás nélkül visszahívta a posztjáról Balogh András József miniszteri biztost Benkő Tibor honvédelmi miniszter – írja a hvg.hu a Hivatalos Értesítő alapján. Balogh András József ezredes megbízatása csak augusztus 1-én járt volna le.

Balogh András Józsefet 2019-ben nevezték ki. Korábban a tárca kötelékében a védelemgazdaságért, illetve a jogi igazgatásért felelt, miniszteri biztosként pedig feladatul szánták neki például annak a jogszabálytervezetnek a kidolgozását, amely a veszélyhelyzet, a rendkívüli állapot és a váratlan támadás idején alkalmazható. Emellett ő volt hivatott kapcsolatot tartani az összes belföldi és külföldi katonai szervezettel, egyeztetésekre, kapcsolattartásra és adatbekérésre is jogosultsága volt.

A honvédelmi miniszter váratlanul leváltotta a rendkívüli állapot jogszabályán is dolgozó, széles hatáskörű biztosát, nem is indokolta a döntést

Illusztráció: 123rf.com

A csütörtök esti Hivatalos Értesítőben viszont Benkő Tibor indoklás nélkül visszavonta az eredetileg 2021. augusztus 1-ig adott miniszteri biztosi megbízást.

Forrás: HVG, Index

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Kell a hely a dagadék katona kisfiának!
jesz
kiváncsi vagyok ki kerül a helyére? Ha a "kis"Orbán, akkor a tábornoki kar vajon mit tesz? Gyanítom semmit..tisztelegnek, oszt jónapot.
Gazella
@Gazella: Javitok megkésve! Családon belüli katonaság lesz!
Lepényleső
...aztán nyugdíjazzák cirka kétmillával havonta,így ok sem lesz amin eshetett volna csorba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.