Szijjártó elárulta, egymillió ember beoltásához elegendő orosz vakcinát vásárolt Magyarország.

Egymillió ember beoltásához elegendő, kétmillió adag koronavírus elleni vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól

- jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában, amikor találkozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval.

Kiderült – Ennyi ember beoltásához elegendő orosz vakcinát vásárolt Magyarország – videó

Fotó: Adem Altan / AFP

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, szerződést írt alá a magyar kormány Oroszországgal nagy mennyiségű Szputnyik V vakcina beszerzéséről. 

Szijjártó Péter korábban elomdta, hogy az erről szóló szerződést az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alappal (RFPI) az éjszaka írták alá.

Magyarország nemzeti érdeke, hogy a világjárvány körülményei közepette, az oltás felgyorsítása érdekében újabb biztonságos és hatásos oltóanyagot biztosítson

- hangsúlyozta a tárcavezető.

Rámutatott, hogy a beszerzés emberéleteket ment, és felgyorsítja a normális élethez való visszatérést Magyarországon. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon engedélyezték a Szputnyik V vészhelyzeti használatát, és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYI) szakemberei a helyszínen tanulmányozták a vakcina gyártásának körülményeit.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A fidesznyáj megkezdheti az oltakozást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Efftársaknak "ellenjavallt"! Nékik inkább "Krekó vakcinát"!
kereső
Érdeklődöm tisztelettel, hogy az ország tisztifőorvosa miért is nem várta meg a nagyszerű orosz vakcinát, hamár kizsarolták az engedélyeztetését a saját hatóságánál.
Yoda69
Ki lesz a bator 1 millio ember?
Mellesleg korabban kuldtek 6000 adag vakcinat 3000 bator onkentes tesztelesere. Vajon azzal mi tortent? Szerintem arra se volt jelentkezo, pedig azert fizettek is allitolag.
evacica
Hajrá kormány és fidesz hivek oltakozatok evvel a vakcinával.
Eladott Ország
A magyar kormányba vetett bizalom jelenleg kb. a bányászbéka feneke alatt van, vagy titkolóznak, vagy hazudoznak, míg máshol a járványt próbálják megfékezni. Érdekes vajon a többi EU ország miért nem tart igényt az orosz és kínai vakcinára?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.