Előbb-utóbb az európai színtéren is megjelenik a Szputnyik V vakcina – jelentette ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója az M1 szombat esti műsorában.

OGYÉI-főigazgató: előbb-utóbb Európában is megjelenik az orosz vakcina

Szentiványi Mátyás úgy fogalmazott: a felelős politikusok látják a vakcinaszűkösséget, és a német kancellár is támogatásáról biztosítja a Szputnyik V vakcinát.

A magyar engedélyeztetési folyamatról elmondta: az OGYÉI feladata a vakcina dokumentációjának átvizsgálása, kiértékelése, magát az oltóanyagot a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálja laboratóriumban, és mindkettő szükséges az engedélyeztetéshez.

Hozzátette: munkatársaik többször jártak Oroszországban áttekinteni a gyártási folyamatokat, és maga is kiutazott Moszkvába Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, ahol találkozott az orosz szakemberekkel.

Információi szerint a Szputnyik V vakcinával eddig mintegy egymillió embert oltottak be, akik egy applikációban feljegyezhetik a mellékhatásokat is, de eddig még nem tapasztaltak nem várt mellékhatást.

Szentiványi Mátyás kiemelte: az orosz oltóanyag egy adenovírus vektorvakcina, mint a brit AstraZeneca által gyártott oltás, és hatékonysága szintén 90 százalék felett van. Kitért a kínai vakcina magyarországi vizsgálatára is, amelynek dokumentációját később kezdték vizsgálni, így az engedélyezés is későbbre várható.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Inkabb utobb. Majd ha meglesz az EMI engedelye. Addig is mi leszunk a kiserleti a nyulak, igy az Unio polgarai majd donthetnek latvan hogy a magyarok tuleik vagy sem a ruszki Szputnyikot.
Gazella
Csökönyös agyú narancs faszok nem az a lényeg, hogy megjelenik a szputynik vakcina!!! A HANGSÚLY AZ EU ENGEDÉLYÉN VAN!!! HÚGYAGYÚ NARANCS SEGGNYALÓ!!!
Gazella
@Gazella: foly... Ja és addig a kormány felelősége nagyon is benne van!!!
simmering73
Csak nem kérnek belőle. Horvátországban leállt a védőoltások beadása, mert átmenetileg elfogyott a nyugati vakcina. Érdekes, ők sem kérik az orosz vakcinát.
TollerBela
Hja, miután elolvasták a klinikai dokumentációt és bevizsgálták a szert. Lehet, hogy el sem mennek Moszkvába, a gyártásból amőgy sem látnak semmit (az sem biztos, hogy a vakcinagyártó sort mutatják nekik éppen). Inkább utóbbra szavaznék ...
kereső
Akkor várjuk már azt az utóbbot!A horvátok inkább felfüggesztették az oltásokat, minthogy oroszt vegyenek. És nagy a csönd a szerbeknél is, pedig azok oltanak az orosszal- és nincs egy hang sem, hogy milyen hatásfokkal, és milyen mellékhatásokkal az egyes korosztályoknál.
ómió
Nálunk viszont az elfogadottságát csak egy újabb "Böszme-kurzus" során nyerné el az "efftársi bioszférában"!
balos
omionak jelentem,hogy ha mégegyszer az o1+1gecit böszmének nevezi,lehúzom a fizetési listáról!
verőce21
A kínai vakcina hatásfoka erősen kérdéses.
Az izraeliek szerint az új technológia (mRNS) egyáltalán nem hozza a megálmodott arányu védettséget, a briteknel pedig mintha az látszana, hogy az alacsonyabb arányú védettség sem tartós.
Szóval vannak újabbak, vannak régebbi trchnológiák, de hogy melyik milyen hatásfokú, azt botor magabiztos emberek megmondták vakon előre, pedig bőven kell még idő, hogy ezt meglássuk./tapasztaljuk.
namihami
""Információi szerint a Szputnyik V vakcinával eddig mintegy egymillió embert oltottak be, akik egy applikációban feljegyezhetik a mellékhatásokat is, de eddig még nem tapasztaltak nem várt mellékhatást.""
És akinek mégis akadt, azok már a Navalnij-féle utókezelésben lettek részesítve. Pusztán a dózis lett számukra magasabb. És voilá, a többiek az applikációba szintén bejegyezhetik a megjegyzéseiket---ha merik.
gina
Mocskos banda . ez nem az emberekért folyik hanem a politika mocskos játéka.. el kell végre takaritani ezt a fidesz szemetet...ez nem demokrácia hanem a legalja balkáni diktatúta...
gina
Igen olvastam csak Pakisztánban, ennyi hazugságot és az sem Európa. de lehet hogy Szijjártónak európai állam.. vizfejü idióta azzal az IQ val érthető

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.