Előbb-utóbb az európai színtéren is megjelenik a Szputnyik V vakcina – jelentette ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója az M1 szombat esti műsorában.

OGYÉI-főigazgató: előbb-utóbb Európában is megjelenik az orosz vakcina

Szentiványi Mátyás úgy fogalmazott: a felelős politikusok látják a vakcinaszűkösséget, és a német kancellár is támogatásáról biztosítja a Szputnyik V vakcinát.

A magyar engedélyeztetési folyamatról elmondta: az OGYÉI feladata a vakcina dokumentációjának átvizsgálása, kiértékelése, magát az oltóanyagot a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálja laboratóriumban, és mindkettő szükséges az engedélyeztetéshez.

Hozzátette: munkatársaik többször jártak Oroszországban áttekinteni a gyártási folyamatokat, és maga is kiutazott Moszkvába Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, ahol találkozott az orosz szakemberekkel.

Információi szerint a Szputnyik V vakcinával eddig mintegy egymillió embert oltottak be, akik egy applikációban feljegyezhetik a mellékhatásokat is, de eddig még nem tapasztaltak nem várt mellékhatást.

Szentiványi Mátyás kiemelte: az orosz oltóanyag egy adenovírus vektorvakcina, mint a brit AstraZeneca által gyártott oltás, és hatékonysága szintén 90 százalék felett van. Kitért a kínai vakcina magyarországi vizsgálatára is, amelynek dokumentációját később kezdték vizsgálni, így az engedélyezés is későbbre várható.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
""Információi szerint a Szputnyik V vakcinával eddig mintegy egymillió embert oltottak be, akik egy applikációban feljegyezhetik a mellékhatásokat is, de eddig még nem tapasztaltak nem várt mellékhatást.""
És akinek mégis akadt, azok már a Navalnij-féle utókezelésben lettek részesítve. Pusztán a dózis lett számukra magasabb. És voilá, a többiek az applikációba szintén bejegyezhetik a megjegyzéseiket---ha merik.
gina
Mocskos banda . ez nem az emberekért folyik hanem a politika mocskos játéka.. el kell végre takaritani ezt a fidesz szemetet...ez nem demokrácia hanem a legalja balkáni diktatúta...
Szeparepa2
A vakcina sem teljesen megbízható, hiszen egy bűnöző országból jött, de hogy még ezt egy bűnöző kormány adja, úgy meg kb NULLA a megbízhatósága... bármi lehet benne, ami épp beteges hazug eszükbe jutott, hogy a tömegbe adagolják...
gina
Igen olvastam csak Pakisztánban, ennyi hazugságot és az sem Európa. de lehet hogy Szijjártónak európai állam.. vizfejü idióta azzal az IQ val érthető

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.