A tárca a közleményében hangsúlyozta, a koronavírus-járvány minden eddiginél látványosabban rámutatott: a megfelelő informatikai háttér bármely helyzetben, minden korosztály életét megkönnyíti.

A digitális jólét szoftver alapcsomag könnyen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs rendszereket és irodai programokat.

Az alapcsomag böngésző, levelező és multimédia programokkal felszerelve teszi lehetővé a számítógépes munkavégzés, tanulás és szórakozás mellett a hivatali ügyek elektronikus intézését

- fejtették ki.

Az alapcsomag felgyorsíthatja a nyílt forráskódú szoftverek elterjesztését, amelynek használói jelentős összeget takaríthatnak meg, idézték a közleményben Schanda Tamást, az ITM parlamenti államtitkárát.

A kormány képviselője közölte, a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztése és terjesztése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen sajátítsák el a legfontosabb digitális készségeket. A polgárok és a vállalkozások digitális kompetenciafejlesztése nemcsak a magyar gazdaság növekedésének, hanem Magyarország versenyképességének is fontos tényezője

- tette hozzá Schanda Tamás.

Az államtitkár kitért arra is, a digitális jólét szoftver alapcsomagba elsősorban magyar kis- és középvállalkozások által fejlesztett vagy testreszabott szoftverek kerültek be.

Az alapcsomag minden programja, a telepítést és a használatot segítő összes útmutató, segédlet és oktatóanyag magyar nyelvű. Az idősebbek testreszabott, felhasználóbarát profilt kérhetnek, a gyermekeknek biztosított fiókokban pedig nem engedik betölteni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által veszélyesnek minősített oldalakat.

A digitális jólét szoftver alapcsomag a www.szoftveralapcsomag.hu oldalról tölthető le január 25-étől.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Nagyon sanda ez a dolog görény, így a választások előtt meg főleg. Így is több adatot tudtok már az emberekről mint amennyit szabadna, mert sajnos az ombuci is orbán seggéből lóg ki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Részemről maradok a jelenlegi rendszeremnél, amit rendszeresen frissítenek, általában nem bot csinálta informatikusok! A tűzfalról nem is beszélve!
Lepényleső
Nem az ilyeneket nevezik kémprogramoknak?
balos
@verőce21: Ezt közlöd majd azokkal is akikért a fekete "trabant" kiérkezik?
csipetke
Fideszes miniszter által javasolt? És akad ember is,aki ebben megbízik?Vagy ez is úgy működik,mint a választási rendszer 4 milliárdért?
Pálinkás Pál
@verőce21: oszt a google,meg a mikrofos azt tudja figyelni ,aki hülye a számtechhez...akinek nem tetszik ez a "kémkedés" kis utánaolvasással nagyságrendekkel tudja csökkenteni a kéretlen "figyelőket"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.