Csak az oltással fogjuk megállítani a járványt.

Virológus: senki ne gondolja, hogy beoltották, aztán azonnal el lehet dobni a maszkot, erre rámegy ez az év

„Azt gondolom, hogy nem kell megijedni tőle. Attól, hogy ez egy első generációs, hagyományos elven készült vakcina, attól még az egyáltalán nem biztos, hogy rossz” – mondta Jakab Ferenc virológus az ATV Heti Napló című műsorában a kínai vakcináról. Az interjúban elhangzottakat a 444.hu idézte.

A kérdésre, hogy mikor lehet vége a járványnak, azt mondta, „rá fog menni az évünk”.

Ehhez hozzátette, hogy az oltási hajlandóság növekedésével, az oltott személyek számának növekedésével tudjuk csak visszaszorítani a járványügyi intézkedéseket.

„Senki ne gondolja azt, hogy most itt az oltás elindul és akkor eldobujuk a maszkot, nem tartunk távolságot és minden visszaáll a régi rendbe. Sajnos nem, el kell keserítsek mindenkit, ez párhuzamosan fog haladni”

– mondta a virológus, aki végül mindenkitől azt kérte, oltassa be magát, mert „csak így fogjuk megállítani ezt a járványt”.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Sóki Tamás

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Hamarisan az összes nyilvános hely pl: a koncert tombolda az kissütöde a
könyvtárak, a gimnáziumok azakközépiskolák ketyeremetyere helyek csak oltáskónyvel engednek be.
Nem fogja kötelezővé tenni a kormány, mert igy is szinte mindenhol kérni fogják az oltási könyvet, persze a kiszolgáló személyzet is beoltva van ill lesz.
A légitársaság már kéri de a személyzete 1-től 1-ig be van oltva.
Észre lehet venni, hogy újra egyre több repülő száll az égen.
Pálinkás Pál
@Horizont: én meg azt mondom. az oltási könyv miatt lázongás lesz szerte a világon..egyelőre több aki nem oltat...mellesleg egy 60 alatti egészséges embernek felesleges
Pálinkás Pál
mi mást mondhatna orbán csicskája??? most arra játszanak, a rendkívüli jogrend fennmaradhasson választásokig...és ahhoz itt vannak ezek a gerinctelen férgek,mint a jakab!!
Pálinkás Pál
@Horizont: ebben egyetértünk a politika a veszélyesebb..kíváncsi lennék azok számára..akik a covid miatt nem kaptak rendes ellátást,és belehaltak...
Pálinkás Pál
@Horizont: olyan hogy kimondott covid halál...az elenyésző...most nem nyálazom át a magyar halottlistát...de gyanítom..nem tudnál 50 olyan esetet mutatni ahol 60 alatti, egészséges ember volt az áldozat..
tothjani
Érdekes hogy a Spanyolnáthát (Influenza A törzs) ami 100 éve ölt meg ennél 50x több embert, szintén 2 év alatt sikerült megállítani, pedig akkor még sehol nem volt az orvostudomány
Lepényleső
...és a többi,és ki tudja még mennyi?
Peller Anikó
@tothjani: Mert 2 év alatt mindenkin keresztülgázolt janika. Azt hívják nyájimmunitásnak. A legtöbb beteg néhány nap múlva jobban lett.

A szokásos influenzavírusnál 40 ezerszer gyorsabban terjedő madárinfluenza kvázi minden fiatalt megfertőzött, az idősebbek jobban tűrték, aki túlélte védettség alakult ki benne. A halálozás 3% körül volt ami nagyjából a covid fertőzésnek felel meg. A szokásos influenza letalitása kb 1 ezrelék.
voltmárjobbis
jakab is az állását védi, hogy propagálja a kínai vakcinát.
voltmárjobbis
müller cecília hogy hogy nem a kínai vakcinával oltatta be magát? Ráadásul mivel vénasszony, semmi nem jogosította fel arra, hogy mindenki előtt, már megkaphassa az oltást.
Peller Anikó
@voltmárjobbis: Lehet, hogy veszélyeztetett terhes.
voltmárjobbis
@Peller Anikó: ma 10:19-re Mire ia írtad? Lehetne dátumot, időt írni.
pécsi
@Peller Anikó: Ha nő vagy, szégyeld magad! Valószínüleg himringyó vagy. Ugyanazt kívánom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.