Igazságos-e az egységes, 3 százalékos nyugdíjemelés?nem véletlen, hogy az európai nyugdíjrendszerek majdnem mindegyikében érvényesül a járulékfizetési felső határ, éppen azért, mert a jogalkotók megítélése szerint az állami nyugdíjrendszernek nem feladata a teljes munkajövedelem pótlása, erről az egyénnek és munkáltatójának kell gondoskodnia.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: magyar1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
A kormány nem fogja fel, hogy a luxusnyugdíjak miatt csődölhet be a nyugdíjrendszer, nincs ennyi eszük a "szakemberek"-nek???
Persze utána becsődölhet a kormány is.
Sokan a jól keresők közül csalnak a fizetéseikkel annyit írnak amennyit akarnak.Sávoknak és felsőhatárnak lenni kellene.
Levendula
Egyik szomszédunk nyugdíja nem éri el az 50 ezer forintot... A másiké, aki katonatiszt volt, az ő nyugdíja pedig közel 600.000.- Ft !!!Több, mint félmillió forint különbség a két nyugdíj között. Pedig a néni egész életében dolgozott, még nyugdíj után is!!!
Nessy
@magyar1: Viszont a járulék plafon eltörlésével most befizetett plusz járulék összeget, most lehet elkölteni, akár értelmetlen dolgokra is. Hogy mi lesz 15 év múlva? Az már nem a jelen kormány problémája lesz várhatóan.
Amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra!
magyar1
@Nessy: Ja, hogy ez volt a cél a megemelt nyugdíjplafon eltörlésével, hogy ma beszedjük a nagy összegeket ellopjuk és később meg kit érdekel mi lesz a gyerekeinkkel???
Nessy
@magyar1: Pártunk és kormányunk csak a mában gondolkozik! A beszedett pénz ma már a költségvetésbe befolyó adó, ami aztán szabadon költhető bármire.
vacsi
Amíg a nyugdíjakat nem a törvényben foglaltak szerint állapítják meg, bizony, nagy különbségek jelentkezhetnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.