Ivással vészelték át a magyarok a tavalyi karantént. A korlátozások feloldását pedig mivel mással ünnepelték volna, mint egy kis alkohollal. A statisztikák szerint jelentősen nőtt tavaly a fogyasztás.

A pandémia hírére egész egyszerűen vedelni kezdett a magyar

A koronavírus miatt elrendelt tavaszi korlátozásokat nagyon sokan tartották be, az otthon ragadó magyarok egy része pedig vélhetőleg alkoholba fojtotta a bánatát, legalábbis a fogyasztás jelentős megugrása rajzolódik ki a NAV tavalyi évre vonatkozó jövedéki statisztikáiból – írja az Mfor.hu.

Februárban vélhetőleg a koronavírus terjedésének köszönhetően ugrott meg a fogyasztás közel 80 százalékkal, de márciusban is 50 százalékkal magasabb értéket mutatott az az eladott alkoholmennyiség. Ezek olyan kiugró értékek, amik aligha magyarázhatók szezonalitással, vagy hasonló okkal. Itt a fogyasztók viselkedése volt, ami változott.

A következő nagy megugrás az alkoholtermékek fogyasztásában a karantén vége, vagyis június-július volt, amikor az egy évvel korábbihoz képest tíz-harminc százalékkal ugrott meg a fogyasztás.

(mfor.hu/444.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...pedig eddig is tudnia kellett hogy egyszer élünk,- s attól hogy emberként,tenni miért félünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.