A 100 forintos boltban nem fertőz a vírus?Kocsmáros: a barkácsbolt hónapok óta rogyásig van vásárlókkal, nekem miért kell zárva tartani?

Elfogadom a korlátozásokat, de miért nem lehet egy olyan szabályozást hozni, ami limitálja a befogadóképességet a teljes bezárás helyett?

- egyebek mellett ezt kéri számon a döntéshozókon az a névtelenséget kérő nyíregyházi kocsmáros, aki a Telexnek küldött hosszú levelében részletesen leírta, miért válik egyre kilátástalanabbá a helyzete, és miért gondolja igazságtalannak a korlátozások jelenlegi rendszerét.

A még mindig érvényben lévő korlátozások ellenére egyre több vendéglátós gondolja úgy, hogy nem tud tovább várni, így vagy úgy, de kinyit.

„A szívem szakad meg amikor azt látom, hogy a velem szemben lévő drogériába és 100ft-os boltba több százan mennek be naponta. A városban lévő barkácsáruház és műszaki áruház parkolója két-három hónapja rogyásig van. Napi több ezer vásárlót fogadnak. Ők ezt miért tehetik meg? Nem kellene ott is egy létszámkorlátozás? Ott nem fertőz a vírus?”

– teszi fel a kérdést az olvasó.

Az ő esetében a kormány bér- és járulékfizetési támogatása sem jelent segítséget, mert az ő alkalmazottai alkalmi munkavállalóként dolgoznak.

„Vannak köztük egyetemi hallgatók akik ebből a fizetésből finanszírozták a lakhatásukat, van köztük olyan aki megélhetési nehézségei miatt másodállásként csinálta és olyan is aki keveset dolgozott, ezért semmi értelme nem lett volna bejelenteni. Így nekem nem jár semmiféle támogatás”

– írta.

(Telex)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nos...azért nem nyithat ki, mert a kormány eldöntötte, most a vendéglátóiparra tennék rá a kezüket a "haverok"...ez ilyen egyszerű...még egy pár hónap,és szarért-húgyért felvásárolhatják az üzleteket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Málna: 16:39 Látod, megint nem érted miről van szó. Vagy szándékosan hülyébbnek tetteted magad.
Nem mondtam, hogy máshol nincsenek gondok. Azt mondtam, hogy még a románok is több támogatást adnak az embereknek, mint mi.
De itt egy mai hír, mert tegnap azzal próbálkoztál, hogy azok ,,régi" cikkek. Hogy a mai napig nem változott semmi, azt próbálod messziről kerülni.

propeller.hu/itthon/3625972-gerendai-karoly-berkompenzaciobol-pedig-szinte-semmi-nem-erkezett
Nyírfa
@karma1: Nem vagyok jártas a vendéglátásban, s a legkevésbé sem a vendéglátósok jogaiban. Ám, aktív éveim emlékeiből merítve úgy tudom, az alkalmilag, illetve rész-munkaidőben foglalkoztatott munkaerőre is áll a bejelentési kötelezettség, csak az előbbire egyedi formában.

Tönkre tenni, majd felvásárolni bagóért...mit lehet erre mondani? Az én zsebemben a virtuális bicska már régen kinyílt, de a társadalomé még nem, bár, vannak jelek, hogy, ami késik, az nem múlik.
Az igazság érvényesülésének a pillanataként fogom megélni, ha a fidesz vezérkara a vádlottak padjára kerül.
Aki Én
@rokker33: @Málna: Még egy kis adalék, hogy is mennek a támogatások:

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szemelyi_vitakhoz_vezetett_a_balatoni_penzosztas_a_turisztikai_ugynoksegnel.722204.html

,,Személyi vitákhoz vezetett a balatoni pénzosztás a turisztikai ügynökségnél
A balatoni vendéglátóhelyek közül Laposa Bence érdekeltségei kapták a legtöbb támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, miközben ő egyben a szervezet tanácsadója is."
Málna
@Aki Én: Tökéletesen értettem, amit írtál. Te nem értettél engem már megint, a fals következtetésedből ítélve...
És ne keverjük már össze azokat, akik nem jogosultak a támogatásra azokkal, akik igen, csak késik a beígért összeg.
Aki Én
@Málna: ...te tényleg eszméletlen ostoba ember vagy :(
verőce21
@Aki Én: Te mindig magadból indulsz ki...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.