A volt kancelláriaminiszter a 24.hu lapnak adott nagyinterjúban arról is beszélt, hogy a sztárságának vége, de az irányt tekintve orbánabb Orbánnál.

Lázár János a 24.hu lapnak azzal kapcsolatban, hogy milyen országról álmodik azt mondta,

leginkább olyan országot álmodom, ahol a politika békét teremt, és nem 160/100-as, hanem 120/80-as vérnyomást okoz a polgároknak. Túl sok éve tart a hatalom megszerzésére irányuló kíméletlen élethalálharc.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miképp fogadja, ha valaki javaslatokkal áll a miniszterelnök elé a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta,

Orbán Viktor nyitott alkat, nem dogmatikus, tárt karral fogadja a megalapozott kezdeményezéseket. Legalábbis én ezt tapasztaltam nemcsak miniszterként, hanem akkor is, amikor dél-alföldi képviselőként kezdtem lobbizni az agrár new dealért, közte azért, hogy Magyarország ne csak tizenöt, hanem nyolcvan százalékkal egészítse ki az uniós forrásokat.

Amikor a lap újságírója arról kérdezte, hogy milyen messze áll attól, hogy „a fideszesek szemében ne számítson fideszesnek”, Lázár azt felelte

Fényévnyire.

Hozzátette:

És a miniszterelnök, valamint köztem az esetek többségében csak a célokhoz vezető eszközök kérdésében van véleménykülönbség.

Példaként a vasárnapi boltzárat hozta fel.

Ilyen a vasárnapi boltzár esete, melyben a kormány szerintem az elveivel ellentétesen cselekedett, mondjuk ki: megfutamodott. Ilyen a kiskereskedelmi hálózatok adóztatása, a multik elleni küzdelem, az autóipar állami dotációjának csökkentése és az, hogy én kevesebb stadionépítéssel is beérném. De a szuverenitással, az erős Magyarország felépítésével kapcsolatban mindig támogattam és támogatni is fogom a Fideszt.

Kiemelte:

Az irányt tekintve orbánabb vagyok Orbánnál…

"Csak azt akartam hangsúlyozni, hogy a mai napig be tudom fejezni Orbán Viktor mondatait, és nem azért, mert fegyelmezett kommunikátorként sokszor mondja el ugyanazt ugyanúgy" – tette hozzá a kormánybiztos.

Amikor a riporter felvetette, hogy vajon miért lehet az, hogy bár Orbán Viktornak korábban mindig volt egy sztárpolitikusa (egy ideig Rogán Antal, 2010-től Navracsics Tibor, 2014-től pedig Lázár), egy idő után mindenkit hátrébb húzott a táblán, Lázár azt felelte:

Ezt csak ő tudja. Az én „sztárságomnak” kétségtelenül vége, de azt ma már annyira se tartom fontosnak, mint annak idején, pedig miniszterként se ítéltem igazán fontosnak. Eszköz volt, használtam.

A teljes interjút a 24.hu oldalán olvashatja el.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Igaza van Janinak ! Ő már akkor Senki volt, amikor a gazdaállata a 2002-es vereség után még a sebeit nyalogatta.
tothjani
Az biztos hogy legalább olyan rohadék, vagy inkább nagyobb !!
Lepényleső
A cigaretta monopóliumra,az Uios pénzek elosztásának forráskódjára gondolt amit ő intézett el,
amilyen módszerekkel,jobb ha mindenki felhagy bármilyen jobb életet váró bárgyú reményekkel?
ómió
Eszerint efftársilag se sikerült "más vonalat" ráhazudni?
TollerBela
Nem kellene egy igazoltan genya fasisztával ilyen nyájasan beszélgetni a beilleszkedési zavarairól. Rohadt karrierista, ráfázott, most erőt gyűjt mert a másik gyengülni látszik. Ebből a kutyából soha sem lesz szalonna ...Nekünk, normális embereknek mindig is az ellenségünk marad ! Még, hogy békére, harmóniára törekszik ...na ne röhögtessen !
kokopelli
Megkérdezte tőle már valaki,hogy dicsekszik-e,vagy csak panaszkodik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.