Úgy tűnt, a baloldal politikai stratégiája az volt, hogy "rátolja" a Jobbikot a Fideszre, és – legalábbis a szavak szintjén – nácizmus elleni harcot hirdessen – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Szánthó Miklós elmondta, az Alapjogokért Központ "szembesítő kampánya" során feltárták például, hogy az elmúlt tíz évben a baloldal kommunikációs stratégiájának lényege az volt, hogy a "Fidesznek van szüksége a nácik szavazatára, de ennek a baloldalnak, például a Demokratikus Koalíciónak, Vadai Ágnesnek nincs szükségük a nácik szavazatára".

Hozzátette, ez a "politikai alapállás" volt jellemző egészen 2017-2018-ig a Jobbik részéről is, amelynek politikusai "súlyos" antikommunista és antiszemita kijelentéseket tettek.

Mára azonban – mondta Szánthó Miklós – ez jelentőségét veszítette, úgy tűnik, hogy a baloldal befogadta a Jobbikot, s "valójában az elvtelenség lett a habarcsa az ellenzéki együttműködésnek".

Az igazgató úgy fogalmazott, egy "szivárványos ördögkoalíció" született az ellenzéki összefogással.

Kampányukkal arra akarnak rámutatni, hogy milyen álságos a baloldal, hiszen soha nem is akart fellépni az igazi fasizmussal szemben, hanem csak "riogatni" akart a fasizmus rémével – tette hozzá.

Szánthó Miklós szerint érdekes helyzet állna elő, ha Jakab Péter, a Jobbik elnöke vezetné "Gyurcsány Ferenc listáját", hiszen Jakab aktívan részt vett abban a korszakban, amikor a Jobbik még valóban antiszemita párt volt.

Az igazgató a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, az ellenzéki összefogásnak ára van, hiszen így minden erkölcsi alapjukat elveszítik arra, hogy kioktassanak bárkit bármiről.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
rondát kérdezek, akkor és a fidesz akkori igéretei és a mostaniak között köszönő viszonyt erőszakkal sem lehet találni?.
Tán egyet az meg utólagosan egy sima benyalt képmutatás volt ? Akkor ők milyen jogalapon oktatnak ki még ma is másokat? ellenségnek meg hazaárulónak lehet bárkit titulálni ?bűntetlenül? na dicsértessék? vallást világnézetet gyűlöletet nem kéne kivenni a palettából.?? mert tetszik a házelnőknek ? ne hogy már a nyúl vigye a puskát , Bár ezt két szarvasbika megtette tavaly. puskákról még semmi hir nem jőtt
kereső
Ez az a gittegylet, amely rohadt sok adóforintot kap.miközben már nevében is hazug.
ómió
Ez nem jött össze, ezért "adoptálta"! És lőn bolsevista-nyilas koalíció!
Nessy
Alapjogok? Naponta változnak a csillagok konstellációja, és a fidesz érdeke szerint, mint a sokadszor módosított Alaptörvény! Hazánk nagyjainak a hite és az elvei hányszor is változtak az elmúlt évtizedekben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.