A Székesfehérvári Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hozott ítéletet.

Két óvónő önkényesen, úgy döntött, hogy a dajkát is bevonva megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő három és fél éves gyermeket. A gyermek társaival együtt ült az asztalnál, és várta az ebédet.

Mikor hárman odaléptek hozzá, és egyik kezét az egyik, másik kezét a másik vádlott hátra fogta, a harmadik személy pedig kanállal az ételt a szájába tette, amelynek hatására a gyermek sírni kezdett.

A sírás sem tántorította el őket, hogy megpróbálják a második kanál ételt is ledugni a rívó gyermek torkán. Végül az akadályozta meg őket az etetésben, hogy a gyerek félrenyelt.

Egy Fejér megyei óvodában erőszakkal próbáltak megetetni egy gyereket

Ezen traumatikus élmény után a kisgyermek viselkedése megváltozott. Zárkózottá, deprimálttá, szomorúvá vált, és sírva ment óvodába. Emiatt a szülők átíratták egy másik óvodába.

A három vádlott a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették, amikor az általuk is tudottan táplálkozási zavarban szenvedő gyermeket kényszerrel próbálták megetetni, amely az evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette. Továbbá a kényszer etetés közben fennállt a gyermek fulladásának a lehetősége is.

Az ügyészség túl enyhének tartja az ítéletet – a bíró fejenként 120 órás közmunkáról szóló ítéletét – ezért súlyosbításért fellebbezett. Szeretnék elérni, hogy végrehajtásban próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjanak ki az elkövetőkre, valamint tiltsák el őket a foglalkozásuktól. 

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(ugyeszseg.hublikk.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ez sajnos nem egyedi eset...mindig is volt ilyen, és lesz is...az óvodai személyzet(szándékosan nem írok óvónőt, vagy egyebet)nem mindegyike alkalmas gyermekekkel foglalkozni...
...ha a szülő odafigyel, akkor előbb-utóbb kiderül, mi is a probléma...

...négyszemközt le kell rendezni...kivel így, kivel úgy..
Nyírfa
Mint a börtönben, amikor a zárkatársak kínozni, megalázni akarják az egyik társukat. Ezt a három embert egy életre kitiltanám mindenhonnan, ahol kiszolgáltatott személyekkel kerülhetnek kapcsolatba.
Szegény kicsi lány - kisfiú?, nem tudjuk - nagyon korán tapasztalta meg az emberi kegyetlenséget.
Ha szülők megtehetik, keressenek jól leinformálható magánóvodát, ahol igazi törődést kaphat a gyermek.
Egy rohadó rendszer tünetei, a sötét középkorra hajazva.
vacsi
Az ember elviszi a 3 éves kisgyerekét az oviba, abban a hitben, hogy ott EMBEREK felügyelnek rá. Erre kiderül, hogy ilyen primitív, gonosz lények...
voltmárjobbis
Jézusom! Mióta világ, a világ, azóta akarják az óvodában erőszakkal megetetni a gyereket.
A szülinapos tortából nem kapott a gyerekem büntiből, mert nem volt hajlandó megenni az ebédet.
ila51
Anyósom mesélte , hogy kiskorában otthon nem ette meg a zöldborsó főzeléket , kihányta , erre kiküldték fogat mosni , majd jött a második neki futás , újra így , egyszer csak elfogyott a zöldborsó ...na , azóta sem eszik zöldborsót

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.