A Nemzeti Színház igazgatója nyílt levelet írt Oliver Reese-nek, a Berliner Ensemble vezetőjének.

(Forrás: 168 óra)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Vidnyánszky és a művészet! Igaz, művész a talpnyalásban, rombolásban, a valódi művészet és kultúra tönkretételében! Rusnya egy fajzat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Vidnyánszky és a művészet! Igaz, művész a talpnyalásban, rombolásban, a valódi művészet és kultúra tönkretételében! Rusnya egy fajzat!
Sámannus
Ő nem politikus, csak egy köcsög.
Qqberci
Dagatt ukrán migráncs, szé[email protected]ál egy hírneves egyetemet, de leszel te még földönfutó!!!...
lemming
Vidnyánszky a művész (úrnak, még véletlenül sem szólítanám ezt a gusztustalanan csúszó-mászó férget) - kb. ezen a szinten:

www.youtube.com/watch?v=P8wCXeE-cD4
lemming
"Vidnyánszky Attila kapcsán sokan emlegetik H. Höfgent (Mephisto) vagy Furtwänglert, mint történelmi előképeket. Szerintem azonban Vidnyánszky és Höfgen vagy Furtwängler magatartásában, jellemében nincs sok hasonlóság. Az utóbbi kettő nárcisztikus, a sikerért mindent feladó, rossz jellemű karrierista volt, akiket kizárólag a saját előrejutásuk és csillogásuk érdekelt és ezért feladták az elveiket, elárulták barátaikat és ezzel egy gyilkos rendszer legitimáltak.
Vidnyánszky esetében másról van szó. Vidnyánszkyt a siker nem igazán érdekli, hiszen ha érdekelné, akkor nem halmozná úgy a pozícióit, hogy képtelenség legyen abból bármelyiket is sikeresen ellátni. Ami az irányítása alá kerül az elporlik, szétpereg. Tönkretette a Nemzeti Színházat, a Kaposvári Szinészképzőt, a Posztot, szétverte a magyar színházi társadalmat - ilyet egy sikerorientált ember nem tesz, mert ebbe kódolva van a kudarcok sorozata. Ha egy egyszerű elvtelen karrierista lenne, akkor azt ambicionálná, hogy a saját szakmájában bármi áron sikeres legyen. Ő azonban máskét működik. Nem a siker érdekli, hanem a hatalom, a bosszú, a leszámolás, arra vágyik, hogy ott állhasson diadalittasan az általa kinevezett ellenség kivéreztetett teteme felett. De persze ez a fajta hatalom- és bosszúvágy soha nem tud kielégülni, hiszen az ilyen emberek soha nem elégednek meg egy-egy újabb áldozat skalpjával, egy-egy újabb hatalmi pozíció megszerzésével, mindig kielégületlenek maradnak és új ellenséget keresnek. Ezt hívjuk gonoszságnak - amikor kizárólag a pusztítás öröméért pusztít valaki, nincsen semmi más célja annak, amit csinál. És a hatalomra azért van szüksége, hogy kiélhesse gyilkos szándékát. Sem Höfgen, sem Furtwangler nem volt sem gonosz, sem hatalomvágyó, Vidnyánszkyt viszont tényleg semmi más nem motiválja, mint ezek a legaljasabb ösztönök és indulatok. Nincs művészi cél, nem számít a siker, csak a vetélytársak eltaposása és hatalmának korlátlanná tétele a fontos. Bár nem vigasztal senkit, de most amikor már...
karma1
Hatha azt nezzuk, hogy hogy vezeti egymas utan csodbe a szinhazakat, hogy foszlik szet a kezeben minden, amihez nyul, akkor abban tenyleg nagy muvesz - eltunteto-muvesz!
Egyebkent meg Ukrajnaban a kukoricagoreban is kifutyultek volna a tyukok, ha nekik adja elo azt a fenenagy muveszetet...
RonaGyuri
Orbánia egyik legjellegzetesebb figurája
justhpeter
Nem vagyok jártas a színházi szakmában, ezért azt, hogy a szakmájában művész nem vonom kétségbe, mivel a hozzáértők egy része annak tartja felőlem még az is lehet, de a közéletben szemmel láthatólag egy agresszív kókler. Nincs olyan művész és művészet, amelynek politikai támogatásra lenne szüksége az elismertséghez. Márpedig ő jelenleg ebből él. Jó lenne, ha ő is eldöntené, hogy művész vagy jobboldali politikai aktivista.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.