Az államtitkár szerint, ha az idei folyamatok a kormány tervei szerint alakulnak, akkor újra erőteljesen növekedhet a magyar gazdaság.

Február 12-én kezdi meg a 13. havi nyugdíj kifizetését az államkincstár, külön juttatásként nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy kapja meg havi járandóságának egynegyedét

– mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Napok múlva érkezik a 13. havi nyugdíj

A banki átutalások február 12-én történnek meg, a postai kézbesítés ezután következik, vagyis nagyjából két hét múlva a címzettek kézhez vehetik az őket megillető summát – közölte. A részletekről szólva elmondta, hogy a 13. havi nyugdíjat négy lépésben állítja vissza a kormány, teljes havi összeggel 2024-ben számolhatnak az érintettek.

Most negyedhavi nyugdíjat kapnak a jogosultak, az egyheti összeg az átlagnyugdíjnál 37 650 forintot jelent.

Tállai András tájékoztatása szerint

a negyedhavi összeg kifizetése 77-78 milliárd forint, összesen ennyi pénzt kap a nagyjából 2,1 millió nyugdíjas február közepén. Rajtuk kívül további négyszázezer nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy is kézhez kapja a 13. havi ellátását, részükre további több mint tízmilliárd forintot juttat el a kincstár.

Az államtitkár hozzátette, hogy ha az idei folyamatok a kormány tervei szerint alakulnak, akkor újra erőteljesen növekedhet a magyar gazdaság, ez pedig kézzelfogható előnyt hozhat az időseknek is: ha a GDP 3,5 százaléknál nagyobb arányban nő, akkor a kormány novemberben prémiumot fizethet a nyugdíjasoknak. Erre tavaly nem kerülhetett sor, idén viszont minden ok megvan a bizakodásra – mondta, jelezve azt is, hogy a kormány 53,4 milliárd forintot már félretett az év végi nyugdíjprémiumra. 

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
A cím hazugság. A 13.nyugdíj nem napok, hanem évek múlva lesz majd meg fokozatosan, ha meglesz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Nessy: ...ahhoz tanulatlan és buta.
Nessy
@Nyírfa: Még annyit, hogy most ebben a bezárt világban, sokat jelent nekem, hogy értelmesen tudunk véleményt cserélni. A trollok jó tesznek a vérnyomásomnak. :-)))
Nyírfa
@Nessy: Ugye, hogy a negatív energiának is van pozitív hatása! :))
ómió
@Aki Én: Ha a valósággal találkozol, bolsiék fajkreténje, akkor azt te az önnön tetves bolsiságod másrahazudása kíséretében mindjárt hazugnak szoktad nevezni?! És a Lenin Rended még mindig késik, efftársék elmebetege!? Sürgesd már meg! Ezért a "gyöngyszemért" nálatok mi jár, ha nem az!? De a vigyorgói címedet add meg, nehogy kerülöket tegyen!
Aki Én
@ómió: ...ne hazudozz, te ócska bolsi csicska.
Olyan tájékozatlan vagy baszki, hogy még az óraátállításról sem tudsz, ezért nem érted miért nem jön időben a busz, te balfasz bolsi.
ómió
@Aki Én: Még mindig a valóság csípi a csipádat, bolsi fajgörény! A hazugságaid okádásán kívül még mindig semmi? Csak erre vagy "hitelesítve" meg a tetves bolsiságod másrahazudására?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.