Az államtitkár szerint, ha az idei folyamatok a kormány tervei szerint alakulnak, akkor újra erőteljesen növekedhet a magyar gazdaság.

Február 12-én kezdi meg a 13. havi nyugdíj kifizetését az államkincstár, külön juttatásként nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy kapja meg havi járandóságának egynegyedét

– mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Napok múlva érkezik a 13. havi nyugdíj

A banki átutalások február 12-én történnek meg, a postai kézbesítés ezután következik, vagyis nagyjából két hét múlva a címzettek kézhez vehetik az őket megillető summát – közölte. A részletekről szólva elmondta, hogy a 13. havi nyugdíjat négy lépésben állítja vissza a kormány, teljes havi összeggel 2024-ben számolhatnak az érintettek.

Most negyedhavi nyugdíjat kapnak a jogosultak, az egyheti összeg az átlagnyugdíjnál 37 650 forintot jelent.

Tállai András tájékoztatása szerint

a negyedhavi összeg kifizetése 77-78 milliárd forint, összesen ennyi pénzt kap a nagyjából 2,1 millió nyugdíjas február közepén. Rajtuk kívül további négyszázezer nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy is kézhez kapja a 13. havi ellátását, részükre további több mint tízmilliárd forintot juttat el a kincstár.

Az államtitkár hozzátette, hogy ha az idei folyamatok a kormány tervei szerint alakulnak, akkor újra erőteljesen növekedhet a magyar gazdaság, ez pedig kézzelfogható előnyt hozhat az időseknek is: ha a GDP 3,5 százaléknál nagyobb arányban nő, akkor a kormány novemberben prémiumot fizethet a nyugdíjasoknak. Erre tavaly nem kerülhetett sor, idén viszont minden ok megvan a bizakodásra – mondta, jelezve azt is, hogy a kormány 53,4 milliárd forintot már félretett az év végi nyugdíjprémiumra. 

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
A cím hazugság. A 13.nyugdíj nem napok, hanem évek múlva lesz majd meg fokozatosan, ha meglesz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Pontositsatok!!
Csak egy szelet valami amivel kiszurjátok a szegény nyugdijasok szemét.
Kettő hazudni rendesen tudtok.
RonaGyuri
hvg.hu/gazdasag/20210127_tallai_andras_13_havi_nyugdij

Azért ez jellemző a Tállaira saját magát buktatja le mert az elemi számtannal is vannak gondjai
ha igaz lenne - a hivatalos adatok nem ezt mondják - a szám, akkor a végösszeg majd 80 milliárd lenne
ez az összeg a hivatalos 37 ezer alatti összegre elég! =))
ómió
Na, egy fix pont, aminek lenyulásáért efftársilag már mindent megér a hatalom!
Nessy
Isten is megmondta Ádámnak: "Bízva, bízzál!"
A jövő héten meg már jön a kézcsókos kép az 53. heti nyugdíjért, és indul az imalánc! Tíz évig nem jutott eszükbe vissza építeni, amikor pedig "dübörgött a gazdaság". Most meg egy fél stadion árába kerülő tételt naponta jelentenek be harsonaszóval. Aztán majd kiderül, hogy e miatt a tétel miatt lett ekkora a költségvetési hiány!
Nessy
@RonaGyuri: Ha tudna számolni, alkalmatlan lenne a feladatára!
jesz
@Gazella: bocs, de azt sem tudnak...
jesz
Istenem...be szép is volt az a jelenet, amikor egy ország láthatta, hallhatta a "helló röfit"...aztán a kedves vezér a nép előtt ígérte meg, hogy Erzsi néni, elintézem a nyugdíjemelést, emelek..vagy valami ilyesmi...

Hátkérem szem nem maradt szárazon...

Ja, az ellenzék mijalófaszért nem lovagolja meg ezt a jelenetet? Ezzel akár a választásokig eléldegélhetnének...hogy sokba kerül?...ez ilyen játék..

Amennyiivel a nyugdíjasokat megrövidítik, az még több..
Cicamama55
A cím hazugság. A 13.nyugdíj nem napok, hanem évek múlva lesz majd meg fokozatosan, ha meglesz...
balos
@Nessy: Várom mikor küldik a fideSS által választás előtt beigért 14 havit!Remélem megérem!Gondolom 20 év alatt apránként kifizetik a ellopott pénzünkből!
Nyírfa
Január 27-től február 12-dikéig 16 napot kell aludni. Ha úgy fogalmazunk, hogy napok múlva esedékes az a valami, amit várunk, az általában 3-4, max. 5 napos intervallumot ölel fel, vagyis néhány napnyi időegységet, nem több mint két hetet.
Végül is, karácsony is napok múlva lesz, pontosan 331 nap múlva.

A pongyolaságtól égnek áll a hajam.
Nessy
@balos: Neked még van 20 éved? Nekem már remélem nem lesz. Mert pártunk és kormányunk idősekkel való törődése kimerül a szép mesékben! Ha van pénzed, van ápolónő, van emelt szintű otthon. Ha nincs, van egy szoc. otthoni várólista 4 - 5 évre.
Nessy
@balos: Bolondok lennének! Kibekkelik, míg feldobja a talpát az a korosztály akiknek megígérték!
kereső
Ne hazudjatok már! Nem egy havi nyugdij érkezik, csak egy heti. Az meg nem 13. havi, hanem csak a negyede.
Nessy
@kereső: De jól hangzik, mint az augusztusi dupla családi pótlék. Ja, hogy szeptemberben nem lesz? Majd észreveszik az érintettek. Mi is észrevesszük, hogy ez az 53.heti nyugdíj. Persze, ha 400 ezer forint a nyugdíja valakinek, az a 100 ezret hamarabb észreveszi, mint a kis nyugdíjas a 20 ezret!
Lepényleső
...papíron,s általában sok nyugdíjas álmaiban?
kereső
@Nessy: Az egy heti nyugdij 72 milliárd Ft. Ennyit az orbán&Co. egy nap alatt megkap adományként.Na de lehet terelni a témát az egyetemeinkről- a pécsiről,a szegediről, a gödöllőiről, a debreceniről- azt irja az ujság (Lujza), hogy megmarad az egyetemek autónómiája ( hogy te??- miért is nézel hülyének??), meg a vagyona- abból csak az alapitvány kuratóriumának működéséhez szükséges vagyon megy át az alapitvány tulajdonába. Mi szükségleltetik egy alapitvány kuratóriumának működéséhez?? Mennyi-és milyen vagyontárgy?? Szerintem semmi.Némi tiszteletdij és slussz- civiléknél igy van. Ez akkor, azon túl, hogy MAGÁN!! alapitvány- mi még? A közvagyon ellopása? Igen .( nem szeretem a mutyi és a lenyúlás szavakat, mert nem igazán fejezik ki tartalmukban azt ami 2010 óta Magyarországon zajlik).Bocsi, ha hosszú voltam...
Nessy
@kereső: Viszont egyfolytában mindenkitől tiszteletet követelnek! Már elnézést, de amikor betörtek hozzánk pár éve, nem éppen a tisztelet jutott eszembe a tolvajokkal kapcsolatba! Mint ahogy azokat sincs miért tisztelni, akik még ráadásul hülyének is néznek! Az eddigi kuratóriumi tagokat látva, politikusok, miniszterek, a szakterületet csak megugatni tudó hívek, akik aztán majd mindenben döntenek, mit lehet várni a jövőre nézve?
lemming
napok múlva érkezik a 13. nyugdíj egynegyede - ami igazságtalan, mert annak fix összegnek kellene lennie!
A gazdag nyugdíjasok tovább gazdagodnak, míg a szegények tovább szegényedek!
Ez a fake szar beteg állat torz rendszert tudta kisajtolni magábol Orbán Viktor - senki nem okozta annyi magyar ember halálát, mint Orbán Viktor!

A magyarok egész történelmében Orbán Viktor üldözte el és ölte meg a legtöbb magyart !!!
Orbán Viktor egy tömeggólkos.

A populistáknak nincs erejük másokkal háborúzni, ezért a saját népüket támadják!
A populisták a saját népüket támadják - csak ennyi eszük van!
Aki Én
@ómió: Gondolod a gazdád megint a nyugdíjvagyonra játszik? Lehet, hiszen egyszer már ellopott 3.000 milliárdot. Tényleg, azzal mi van, tudod bolsi hazudós?
Apropó. Hallottad, hogy a fenyegetések ellenére, akik bent maradtak anno, megduplázták a pénzüket?
Nem? Gondoltam, buta bolsi csicska.
Nyírfa
@Nessy: tegnap, 15.26

A szoc. otthont lennél kedves elkerülni! Voltam gyakorlaton idősotthonban, ami már félig elfekvőként funkcionált, láttam belülről egyházit, zárt kapuval, börtönőrt idéző apácákkal, akikről inkább jutott eszembe a halál, mintsem a gondoskodás.
A 82. éve után anyám már nem maradhatott egyedül, két otthonban is megfordult - Nessy, maradj a sajátodban!

Ami pedig a 13. havi nyugdíjat illeti: 3 év múlva már nem nekik kell kigazdálkodniuk, úgyogy már most máséval verik a csalánt. Aztán, ki tudja, milyen mestertervet gondoltak ki, így, a járvány hátszelével.
Nessy
@Nyírfa: Én is ismerek egyet, kettőt. Pszichológiából meg tanultuk, hogy akit akarata ellenére visznek be, általában egy éven belül megadja magát az örök nyugalomnak. Ne ijesztgess a 82 évvel, épp mostanság értem el. :-))
ómió
@Aki Én:A "nyugdíjvagyonra" a pufajkás gazdád játszott, fajgyökér! Sikerrel! Aki "kiterelte", kilopta azt az állami nyugdíjkasszából nyugdíjat nem fizető efftársi magánpénztárakba, amiért a nyugdíjas még nyugdíjat is csak államkölcsönből kaphatott! Most az a "tolvaj", aki oda azt visszatette? Aljasabb hazudoznivalód is van még, tetves bolsiságodat állandóan másokra hazudni próbáló efftársi szarkupac!? Akik itt a "pénzüket megduplázták", azok az ottmaradtak pénzét forgató "befektető" efftársaid lehettek! Meg majd még ezt is megduplázzák, ha becsődöltetik az "efftársi vállalkozást"! A "maradtak" meg majd mehetnek "segíjért"!
Aki Én
@ómió: ...ne hazudozz, te ócska bolsi csicska.
Olyan tájékozatlan vagy baszki, hogy még az óraátállításról sem tudsz, ezért nem érted miért nem jön időben a busz, te balfasz bolsi.
Na, 14 óra, húzz a bolsik közé, fajkretén hazudós.
Nessy
@Aki Én: Ennyire elvakult, épeszű ember nem lehet! Bár lehet, hogy szerinte Selmeczi Gabika, mint a legfőbb védnöke a MANYUP pénzeknek, akkoriban éppen az MSZP szineiben tüntette el a vagyont. Miközben úttörő becsszóra megígérte az egyéni számlákat, amiről a jelen kormány nem is hallott! Hol a pénz? Ahogy Villon irta: De hol van a tavalyi hó?
Aki Én
@Nessy: ...nem épeszű. Nagyon komolyan gondolom, hogy ez az ómió egy bolond ex-komcsi.
Nyírfa
@Nessy: Anya védelmet igényelt, ilyen volt a személyisége. Ő maga készült fel arra, hogy idős korában majd otthonba vonul, ahol gondoskodnak róla, és ez a gondolat, ez a terv szépen el kezdte sorvasztani, amit egy idő után már sem józan ésszel, sem érzelmekkel nem lehetett visszafordítani.
Nyugodj meg, nagyon különböztök! :)

Ezek szerint szülinapod volt, hát boldogat, és még jó sokat! :)
Nessy
@Aki Én: Elképzelhető, mert állandóan arra az időszakra és az efftársaira hivatkozik. Azért némi fogalmazás készséget, szókincset felszedhetett volna az évek folyamán.
Nessy
@Nyírfa: Köszönöm. Csak addig, ameddig önállóan tudok létezni, ép szellemi képességekkel.
Nessy
@Nyírfa: Még annyit, hogy most ebben a bezárt világban, sokat jelent nekem, hogy értelmesen tudunk véleményt cserélni. A trollok jó tesznek a vérnyomásomnak. :-)))
Nyírfa
@Nessy: Ugye, hogy a negatív energiának is van pozitív hatása! :))
ómió
@Aki Én: Ha a valósággal találkozol, bolsiék fajkreténje, akkor azt te az önnön tetves bolsiságod másrahazudása kíséretében mindjárt hazugnak szoktad nevezni?! És a Lenin Rended még mindig késik, efftársék elmebetege!? Sürgesd már meg! Ezért a "gyöngyszemért" nálatok mi jár, ha nem az!? De a vigyorgói címedet add meg, nehogy kerülöket tegyen!
Aki Én
@ómió: ...ne hazudozz, te ócska bolsi csicska.
Olyan tájékozatlan vagy baszki, hogy még az óraátállításról sem tudsz, ezért nem érted miért nem jön időben a busz, te balfasz bolsi.
ómió
@Aki Én: Még mindig a valóság csípi a csipádat, bolsi fajgörény! A hazugságaid okádásán kívül még mindig semmi? Csak erre vagy "hitelesítve" meg a tetves bolsiságod másrahazudására?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.