Orbán Viktor miniszterelnök a holokauszt nemzetközi emléknapján a legmagasabb elismerését fejezte ki Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus elnökének azért a munkáért, amelyet az áldozatok emlékének megőrzése érdekében, illetve az antiszemitizmus újjáéledése ellen kifejt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda délelőtt.

Levelében a magyar miniszterelnök azt írta: feleségével vissza-visszatérően felidézik azt a nagyszerű beszédet, amelyet a szervezet elnökétől hallhattak az Auschwitz-Birkenau-i haláltáborban tartott tavalyi megemlékezésen.

Mint magyarországi gyökerekkel rendelkező vezetőt szeretném biztosítani Önt, hogy Magyarország levonta a megfelelő tanulságokat a magyar történelem azon sötét fejezetéből, amely oly' sok zsidó közösséghez tartozó honfitársunkat fosztotta meg az életétől, a túlélőket pedig a szeretteiktől

- fogalmazott Orbán Viktor.

Emlékeztetett arra, hogy az antiszemitizmus ellen a magyar kormány továbbra is a zéró tolerancia talaján áll, és a közös értékek jegyében további együttműködést ajánlott fel a Zsidó Világkongresszusnak és elnökének.

A világ zsidó közössége érdekében végzett munkájához sok erőt és jó egészséget kívánok, az áldozatok előtt fejet hajtva – zárta levelét a miniszterelnök.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Egy újabb sötét fejezetet élünk most éppen, neked hála! Majd alkalomadtán ebből is levonjuk a tanulságokat. Van remény, tudniillik a mai fiatalok már okádnak tőletek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Namely: különben most olvastam végíg a zagyvaságaidat ! idöpocsékolás volt!
verőce21
Képzeljük el a nyugati sajtót fordított esetben. Legalább egy évig minden nap megjelent volna egy cikk a Spiegel-félékben, hogy Magyarországon zsidóüldözés van.
Lepényleső
A jelenről mióta beszélnek múlt időben,a következő percben,- így helytálló ebben az esetben?
ómió
Ezen belül a bolsevizmusból is! Ezért hazudják magukat az efftársak fűre-fára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.