Az Európai Néppárt Hidvéghi Balázst, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjét delegálta a Bűnüldözési Együttműködés Európai Uniós Ügynöksége (Europol) ellenőrzésért felelős, közös parlamenti ellenőrző csoportba – közölte kedden a képviselő irodája.

A politikus nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a csoport munkájában, hiszen, mint fogalmazott, az Europol tevékenysége a biztonságos Európa megteremtését szolgálja.

Egy olyan intézményről van szó, amelynek megfelelő működése minden európai polgár érdeke. Elengedhetetlen ezért, hogy a megfelelő támogatáshoz alapos ellenőrzés is társuljon, és hogy az ügynökség a munkáját a vonatkozó jogszabályok mentén és jogi keretek között folytassa

- írta Hidvéghi Balázs.

Az Europol politikai ellenőrzését a nemzeti parlamentek az Európai Parlamenttel együtt végzik egy közös ellenőrző csoporton keresztül. Az ellenőrzés az Europol által folytatott tevékenységekre terjed ki, beleértve azok alapvető jogokra gyakorolt hatását is.

Az ügynökség az uniós rendőri együttműködés legfontosabb intézménye, amely segíti a tagállami bűnüldöző hatóságok együttműködését a súlyos bűncselekmények, a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben. Feladata a tagállamok bűnüldöző hatóságainak támogatása, amelyet elsősorban adatgyűjtéssel, elemzésekkel, információcserével és a koordináció eszközeivel végez.

Forrás: MTI

Címlapkép: YouTube/Fidesz

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez a Hídvégi tisztára olyan, mint Arsen Lupin.
Maffia tagból bűnüldöző??!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Ez a Hídvégi tisztára olyan, mint Arsen Lupin.
Maffia tagból bűnüldöző??!!
simmering73
Szép dolog a demokrácia, de azért valahol meg kellene húzni a határt. Miért akar minden áron nagyobb bohócot csinálni magából az Európai Néppárt, mint amekkora.
csak úgy....
@Béla333: a tolvajból lesz a leg jobb pandúr.
karma1
Iskolapelda, hogy kell az embernek pillanatok alatt segget csinalni a szajabol, egy tollvonassal athuzni a meghozott donteseket. Regota a bogyomben van mar az Unio a sok pocsolessel, tesze-toszasaggal - de akkor most mi van? Hiszen azt mondtak, hogy fideszeseknek nem osztanak semmilyen posztot sem az unioban, amig nincs tisztazva a fidesz helye az EPP-ben.
6 hetig birtak tartani a szavukat.
Szar banda - gittegylet - ugyanolyan ocska tarsasag, csak fenyesebbre csiszolva, mint a putriszokeveny
csak úgy....
@simmering73: szerinted a fidesz ellen mivel tudnának hatásosan védekezni? rövest le is lennének vétózva..
az unio alkotói nem számoltak az orbán faktorral,ezzel a kis harcos,házsártos zsenivel aki ,míg a magyarok öt akarják addíg ö azt csinál amit éppen akar.
ómió
Oda nem inkább migráncsfan a "kompatibilis"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.