A szélsőséges elemeket, megnyilvánulásokat ki kell iktatni a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatokból – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Kijevben, azon sajtótájékoztatón, amelyet Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel folytatott tárgyalásuk után tartott vendéglátójával.

Szijjártó Péter elmondta: arra kérte hivatali partnerét, hogy kezdjenek közös munkába a kétoldalú kapcsolatokban az elmúlt években feszültséget keltő oktatási törvény ügyében, és a két ország között létrehozott közös oktatási munkacsoport kezdjen konzultációkat. Hangsúlyozta, hogy ha ezeken az egyeztetéseken megoldást találnak, akkor "nagyon komoly teher kerülhet le" a kétoldalú kapcsolatokról.

Dmitro Kuleba kiemelte: nincs semmilyen alap azt feltételezni, hogy a kárpátaljai magyar kisebbség hajlana a szeparatizmus felé.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Szar ügy ez Petya, akkor lépj egy nagyot hátra, a rendezést meg hagyd másra, ha már annyira elpuskáztad a megállapodást amikor annak az ideje volt. Ja hogy parancsra, (a Putinkáéra), tetted, és vétózgattatok ezt azt, és rendelgetted be a nagykövetüket. Hát most nem jön a KGB főnök segíteni! Előadhatod pofapirulva az érveidet, hátha elhiszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Nessy: Azokra az "eszmetársaidra",akikkel az Internacionálétokat együtt szoktad énekelni! Csak ők Kijevben, te meg idehaza!
gina
Téged és a jó édes fönököd már régen ki kellett volna iktatni,, de jön a 2022 és akkor mentek a szemétbe aljas banda ..
gina
@Csizmás Kond: Látszik hogy milyen IQ nulla vagy, jobb ha a kocsmádban adod az észt ami nincs--
Csizmás Kond
@gina: ...gina, ha neked volna abból a ikuból amit olyan nagy szeretettel emlegetsz akkor itt nem köpnéd folyton a sz@rt
Gazella
@Csizmás Kond: na mi van kis köcsög?!
Te és segges narancsosok keverik a szart!!!
Gazella
@Nessy: de csak ők mondják magukat kettősállampolgároknak mugukat. Az Ukrán kormány már eltörölte a kettős állampolgárságot. Ahogy a szlovák is. Vagy a cseh?... kettőt mindig is keverem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.