Az orosz vakcinát hatékonynak és biztonságosnak találta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pedig a vakcina minden gyártási tételét külön ellenőrzi – emelte ki az OGYÉI szerdai közleményében.

OGYÉI: az orosz vakcinát hatékonynak és biztonságosnak találtuk

Mint írták: az elmúlt napokban az orosz Szputnyik V vakcinával kapcsolatosan számos információ jelent meg a sajtóban. Ezek kapcsán kifejtették: az OGYÉI bő kéthónapos értékelői munkát és a gyártóhely megtekintését követően engedélyezte az oltóanyag veszélyhelyzeti behozatalát és alkalmazását. Munkatársaik a vakcina gyártási körülményeinek ellenőrzése során

modern és jól felszerelt gyárat láttak, ahol garantált a minőség biztosítása, és minden, a gyártást illető kérdésükre is választ kaptak

- szögezik le.

Az intézet szerint a gyógyszerbiztonságot garantálja, hogy az általuk kiadott engedély feltételei között szerepel, hogy a vakcinának át kell esnie az NNK laboratóriumi vizsgálatán, amely körülbelül 3 hetet vesz igénybe. "Az oltóanyag csak abban az esetben használható fel hazánkban, ha a laboratóriumi vizsgálat eredménye alapján a vakcina megfelelő minőségű" – szögezték le. Hozzátették: annak érdekében, hogy minden beérkező vakcinaszállítmány minősége biztosított legyen, az NNK minden gyártási tételt külön ellenőriz majd.

Az OGYÉI a vakcinával kapcsolatos döntését – csakúgy, mint más gyógyszer esetében – a kockázatok és előnyök maradéktalan mérlegelésével, több belső, illetve külső szakértői vélemény figyelembevételével hozta meg – írták.

Kiemelték továbbá, hogy bármilyen készítmény engedélyezési folyamata során felmerülhetnek véleményütközések, amelyek kijelölik a tisztázandó kérdések körét is. Az OGYÉI ennek megfelelően tisztázta a gyártóval a kérdéseket és az aggályokat. Az OGYÉI minden kérdésre megnyugtató választ kapott, a vakcinát hatékonynak és biztonságosnak találta. Az NNK gyártási tételenként történő ellenőrzése pedig szintén a megfelelőséget biztosítja – írták.

Az OGYÉI az ideiglenes engedély kiadását követően is figyelemmel kíséri a vakcina hatásosságát és biztonságosságát – olvasható a közleményben.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Próbáltátok volna NE annak találni. Mégcsak nem
is az Orbán/Szijjártó duótól kaptatok volna útilapút, hanem már az általuk az OGyÉI élére kinevezett ejtőernyősöktől. Már azok vigyázzba kapták volna magukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Próbáltátok volna NE annak találni. Mégcsak nem
is az Orbán/Szijjártó duótól kaptatok volna útilapút, hanem már az általuk az OGyÉI élére kinevezett ejtőernyősöktől. Már azok vigyázzba kapták volna magukat.
Horizont
Leszarom őket, dugják fel maguknak.
Nekünk nem kell. A családomnak, barátainknak.
Majd ha megkapja az EU engedélyét.
kereső
"Egy szomáliai minisztérium több vezető munkatársát több éves börtönbüntetésre ítélték egy kétmillió dolláros eszközbeszerzés miatt, amelynek az összegét egy magyarországi cégnek utalták át – írja az egyik vezető ugandai gazdasági lap, az East African Business Week News.

Az eljárás során azt vizsgálták, hogy a minisztérium hogyan költött koronavírustesztekre és védőfelszerelésekre több mint 20 millió dollárt. A bíróság szerint ebből kétmillió dollárt (591 millió forintot) utaltak át egy svájci bejegyzésű tanácsadócég magyarországi leánycégének.

Az eset miatt összesen 12 embert vettek őrizetbe, javarészt az egészségügyi minisztérium dolgozóit. Az egyik igazgatót kilenc év börtönre ítélték, az egyik osztályvezető pedig 18 évet kapott.

Az érintett tanácsadó, a Drax Consult ugyanaz a cég, amelyik egy hasonló zimbabwei korrupciós ügyben is előkerült. Ahogy korábban beszámoltunk róla, Zimbabwéban szintén egy kétmillió dolláros utalás miatt kezdtek el vizsgálódni, amelyet az akkor két hete bejegyzett magyar leánycég számlájára utaltak, szintén tesztekre és védőfelszerelésre."

irja a 24.
Borsó
Putyin pincsije kiadta az utasítást, és természetesen az általa vezetett MINDEN intézmény, beleértve a rohadt életünkért felelőseket is, azt ugatja, amit a gazdi hallani akar: igen, Viktorkám!
verőce21
A szerbeket az orosz Szputnyik V vakcinával oltották be, csak nem lehet olyan rossz..., mert orosz...
RonaGyuri
A politikai haszonszerzés az csak a süket duma

a Párt központi napilapja mai vezércikke: „Elszúrt unió”

Az egy dolog, hogy rohadt EU, pancser EB, mocskos Gyurcsány, hisz ez náluk a kötelező. Egyébként csak szólok Soros egy nyekk sem!!!???!!! S persze népünk szemefénye ugye „a brüsszeli bürokraták nem felelősek semmiért és senkinek. Míg egy miniszterelnök, egy államfő tudja, hogy kutya kötelessége mindent megtenni azért az országért, amelyet vezet, nem a politikai haszon miatt, hanem mert ez a feladata, ezért választották. Hogy minden eszközzel megvédje a népét. Ha kell, a vírustól, ha kell, Brüsszellel szemben.”!
Viszont árulkodó a tanulság: „ Uniós tagállamok azt fontolgatják, hogy megkerülik az uniós beszerzést, s megpróbálnak, ha kell, drágábban, de minél előbb vakcinához jutni.”!
Nos igen ugye van aki nem csak fontolgat, de üzletel is és nem csak drágábban, hanem pofátlanul drágán!! =))
Yoda69
A jo K. anyatokat OGYEI!
Más vakcinát vizsgáltak a Szputnyik tesztjén, mint ami forgalomba kerülhet.
Meg az is lehet hogy néhány ampullába novicsok kerül csak úgy véletlenül.
lemming
Lehetnék irodalom tanár is, de inkább akció hős leszek - ha eljön az idő (idő előtt semmi nem ugyanaz)
Ne tudd meg, hogy mire képeztek ki, hogy mire vagyok képes, ha eljön az idő.
Kezdetnek maradjunk annyiban, hogy egy állat vagyok.
Nem én akartam!
Kiválasztottak.
Nem én akartam!
Idegileg nem bírtam, hogy kiválasztottak... idegileg nem bírom a kiválasztottságot.
lemming
Azért nem tudja senki a nevem, mert senki nem maradhat életben, aki tudja nevem.
Nem bírom idegileg, ha tudják a nevem.
Ne tudd meg, ha mégis megtudod, ne jegyezd meg - ez az első alapszabály!
ölni tudnék a nevemért... a nevemben...
Nessy
@kereső: Én is ezt kérdezném tőlük! Várható válasz: amelyikre éppen rámutattak, és amelyikről O.V. eldöntötte, hogy tökéletes.
ómió
Jó-jó! A "külsős szakértőket" kivéve! És efftársilag itt a "lényeg"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.