Horváth Gábor, az MTVA vallási főszerkesztőségének győri munkatársa kapta idén a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elismerését Veres András győri megyés püspök, a testület elnöke adta át szerdán Budapesten.

Az MTVA munkatársa kapta idén a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat
Fotó: katolikus.hu

Az MKPK-nak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a koronavírus-járvány miatt szűk körben megtartott ünnepségen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül az MKPK 2001-től minden évben ösztöndíjjal támogatja a média egy-egy munkatársát a "keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért a nem egyházi sajtóban" – írták.

A közleményben olvasható életrajza szerint Horváth Gábor 1982-ben született Mosonmagyaróváron. Felsőfokú tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen történelem-kommunikáció, valamint a győri Brenner János Hittudományi Főiskola hittanár-nevelőtanár szakán végezte.

Dolgozott a Civil Rádiónál, a TV Szentendrénél, valamint a Mosonmagyaróvári Városi Televíziónál. 2013-tól dolgozik az MTVA-nál. Győr-Moson-Sopron megyei tudósítói munkája mellett heti rendszerességgel küld riportokat a vallási műsorokba: a Kereszt-tények és az Élő egyház című hírmagazinokba.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Papok újságíródíja. Fideszes médium tagja a díjazottja.
Tipikusan az alma és fája-eset...
Józsipapa
és mennyit kellett neki szopni ezért a díjért
ebben a nemzethy keresztény illiberális
moslékkoalícióban ???!!!
ómió
A Retek-klub meg majd a Lenin Díjat kapja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.