Szijjártó Péter szerint a kormány szeretne együttműködni Joe Biden adminisztrációjával, de ehhez több tiszteletet kér Magyarországnak – írja az Euronews.

Szijjártó Péter több tiszteletet vár Joe Bidentől
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A külügyminiszter - aki az amerikai elnökválasztás előtt még Biden fiának állítólagos ukrajnai korrupciós ügyeit firtatta, a csatorna brüsszeli stúdiójában beszélt az orosz Szputnyik V vakcina ügyében kötött szerződésről, a jogállamisági mechanizmusról és a Navalnij-ügyről is. Az interjú fő pontjai:

Szijjártó Péter nem hozta szóba a múlt héten Moszkvában a Navalnij-ügyet.

Olyan szintű kapcsolatokat szeretne az Egyesült Államokkal, mint amilyen Trump elnöksége alatt volt. Ehhez több tisztelet kell.

Joe Biden megsértette Magyarországot, amikor autokratikus rendszernek nevezte, de ez a kampány része volt.

Nem lát Orbán Viktornál demokratikusabb politikust jelenleg Európában.

Az EU-ból kevesebb oltóanyag érkezik és lassabban a vártnál.

A Szputnyik V oltóanyag gyártója felelősséget vállalt a határidőkre, a mennyiségre és a minőségre.

Az esetleges mellékhatásokért felmerülő felelősség kérdése viszont a tudósokra tartozik.

Bízik abban, hogy hamarosan lazíthatnak a korlátozásokon. Ehhez gyors oltási program kell.

És nem tart attól, hogy Magyarország uniós pénzeket veszítene a jogállamisági vitában, ami szerinte a liberális mainstream támadása.

A teljes interjú itt olvasható.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága külügyérünk! A tiszteletet nem lehet elvárni! Azt ki szokták érdemelni! Attól viszont kormányunk elég messze van!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Drága külügyérünk! A tiszteletet nem lehet elvárni! Azt ki szokták érdemelni! Attól viszont kormányunk elég messze van!
jesz
Joe Biden?...Joe Biden?...ki is az? mindegy is...csak tisztelje Magyarországot...
solidedge
Ahhoz viselkedni kellene Pubi. De erre képtelenek vagytok születésetek óta. Genetikailag vagytok sérültek. Ez a betegség hozott benneteket egy csapatba, a Fideszbe.
Clavigo
Mit lehet ezen a lófejű szutykon,,meg a kenyéradó rihes Gazdaállatján tisztelni ..? Hülye vagy te Pötyike...
Nessy
@solidedge: A kihalt utca nevelte őket! Illemről, jó modorról, diplomáciáról lila gőzük sincs! A vakcinák mellékhatásaiért a tudósok felelnek, mondja ő, aki mindenki véleményét az asztal alá söpörte, és megrendelte az orosz vakcinát, a főnöke meg elintézte, hogy minden szakértői ellenkezés dacára az OGYÉI gyorsan kiadja rá az engedélyt! Azért ennyire alázatosan nem illik nyílt színen a főnök talpát nyalogatni!
Clavigo
Több tiszteletet,,,?? vagy inkább több segélyt,,,te lófejű buziqrva.. :??
csipetke
Tiszteletet vár?!Hát kispajtás,azt bizony nem várni kell,hanem kiérdemelni. Másrészt már megint azonosítja Magyarországot a pártjával,merthogy orbán rendszere autokratikus,és nem Magyarország. Aztán még a legfontosabb:- a sas sose kapkod legyek után...Szíjjártó kb annyit számít Bidennek,mint a lósz@rban a vitamin
karma1
Hat majdnem lepipiltem a bokamat, amikor ezt a hulye gunarnyakut olvastam: tobb tiszteletet neki, es akkor majd szamithat Biden ur a magyarok jo kapcsolatepitesere, mert akkor mi olyan jok leszunk Amerikahoz!!!
Hat aki eddig nem latta, az nezze meg az Ordito eger cimu Peter Sellers filmet (a youtube-on szabadon elerheto), es azonnal meglatja a parhuzamot partunk es kormanyunk, meg a Peter Sellers vigjateka kozotti orszaggal es kormannyal.
Majd most a Biden terden fog kuszni szijjaspetya labaihoz, hogy "jaj, csak minel jobb legyen a kapcsolatunk, mert enelkul Amerika nem is letezik!"
Hat mit gondol ez a szerencsetlen majom?
karma1
@Pegero: Nem igazan vagy kepben az ertelmezes teren, de megvilagitom, mit irtal le:
Szoval a Propeller lenne a "kultúra szentélye"?
Kotve hiszem! Ez egy forum, ahol mindenki - latod, meg te is - elmondhatja a velemenyet.
Ha egy ilyen veletlenszeruen osszeallt sejthalmaz, mint ez a bagyadt futsalos kis senki tiszteletert rikacsol egy nala sokkal nagyobb orszag torvenyesen megvalasztott elnoketol, (es kozben nem rohogi el magat), akkor mi is megirhatjuk ide a velemenyunket, hasonlo stilusban.
Ha egy kulugyminiszterben annyi erzek sincs, hogy egy adott szituaciot felmerjen, akkor ott sulyos problemak vannak mentalisan, de tudasban es intelligenciaban is.
Volt egy baromarcu magyar vezeto, valami ellentengernagy, (tenger es flotta nelkul), aki a II.VH-ban hadat uzent Amerikanak.
Hat agyilag hasonlo szinten vannak mindketten - az ellentengernagynal lattuk is a siralmas eredmenyt.
Ha nem tudja felmerni a gunarnyaku a ket orszag kozti kulonbseget, akkor inkabb adja vissza a megbizatasat, mert alkalmatlan annak betoltesere. (Ezt egyebkent mar kismillio esetben bebizonyitotta).
A tiszteletet az emberek mindig maguknak vivjak ki, a peldas eletvitelukkel, tudasukkal, empatiajukkal, humanumukkal.
Ezek a putriszokevenyek pedig azert KOVETELIK folyamatosan maguknak a tiszteletet, mert a sok lopas kozepette egyiknek sem volt ideje kiepiteni a sajat kredibilitasat, tiszteletremelto szemelyiseget - a tudasuk meg az intelligenciajuk alapjan pedig a banyaszbeka segge alatt vannak kilometerekkel.
Maskor fogalmazz pontosan! (Az se art, ha a tartalomra is ugyelsz)
karma1
Mikor az eger mondja az elefantnak, hogy "megeszlek, ha nem tersz ki az utambol!" - Kb. ez az arany. Rohog is rajta egy jot a Biden. Nem is erdemel tobbet ez a hiabavalo vernyakolas a kulugyer reszerol
gina
Te mocskos vizfejü, a tiszteletet ki kell érdemelni, de te egy nagy nulla vagy a főniddel együtt. mit vártok??? szemét fidesz banda., először vádaskodni, játszani a nagy Janit , most próbálkozni??? Remélem elküld benneteket melegebbre... kiismerik a csaló link embereket...
gina
@Pegero: Ami neked nincs,, nyalogasd amire gondolok te nagy IQ bajnok
lemming
Amikor már nem leszel kiemelten kretén "politikus", akkor foglak pofánb*szni!
Véget ért a következménynélküliség Magyarországon!!!
lemming
Szijártot azért könnyű pofánb*szni csukot szemmel egy sötét szobában, mert bárhová ütsz. biztos, hogy eltalálod - azt a qurva nagy buta paraszt vízfejét!
lemming
Milyen, amikor buta szégyentelen embertelen istentelen romlott parasztok vannak egy ország élén?
Ilyen szar!
(erre van is egy idézet valahol, de túl késő, hogy megkeressem, mert túl korán van)
Gazella
Rendesen hülye vagy kakadu!! Mr. Biden szemében te kispötty vagy, egy senki. Pont úgy fognak veletek szórakozni mint Obama idejében. Majd egy rangsorban az 5-dik tisztviselő fog szóba állni veletek, de csak telefonon.
lemming
Amikor Szijjártó hadat üzen Amerikának. Erre volt már példa buta magyar parasztoktól.

Magyarországon vannak magyarok és buta parasztok - akik fel sem fogják.
És sajnos sok zsidó meg cigány, akiknek nem Magyarország az első, hanem a saját béna fake kultúrájuk.
Nem?
De!
Bálna baszó égigérő shit-vallási-kultúra-hivatkozási alap

Kóser disznóölés.
Nesze neked 21. század!
lemming
(azért iszom sokat, mert tompítani akarom magam - elviselhetetlen a valóság! Túl sok a gané.)
RonaGyuri
mindeközben:
Lényeg és az ő látása

Fideszes intézmény szerint: „Nem lehet kritizálni az új First Lady-t az egyik amerikai egyetemen”

A Danube Institute a Batthyány Lajos Alapítvány agytrösztje. Az ő portáljuk a danubeinstitute.blog.hu számol be róla, hogy „Bürokraták, akik kikényszerítik a ’sokszínűséget és befogadást’ boldogan feláldozzák az akadémiai szabadságot saját ideológiájuk oltárán”. Mármint, hogy egy bizonyos John O. McGinnis, aki szerintük a Law and Liberty amerikai agytröszt írója erre a következtetésre jutott.
Abból vezette le, hogy az Északnyugati Egyetem vezetése megróta Joseph Epstein-t az intézmény nyugdíjba vonult oktatóját egy a Wall Street Journalban írt véleménycikke okán”.
Eddig nincs is gond, de hozzáteszi, hogy az ejnyebejnyét – na jó elhatárolódást – azért kapta mert: „Dr. Jill Biden doktori címéről” értekezett. Nos a dolog egy kicsit, na jó nagyon más! A derék nugger – talán, hogy nagyobbat durranjon – az akkor még csak first-lady aspiránssal példálódzott az egyébként is vállalhatatlan meglátásai – durván megsértette a komplett tudományos világot és kiemelten a nőket, s még egy adag rasszizmust is sikerült belecsempésznie – kifejtése során.
Arról értekezett, hogy: „a doktori címet igazából csak orvosok alkalmazhatnák, akik nap mint nap életeket mentenek meg”, majd hozzátette „nem feltétlen érdemből adják meg ezt a címet, hanem sok esetben azért, hogy elérjék a megfelelő nemi és faji képzettségi egyensúlyt”!
lemming
@RonaGyuri: Újságíró szeretnél lenni? Akkor legyél az!
Miért nem lettél újságíró?

Addig is hallgassunk zenét: www.youtube.com/watch?v=u9WgtlgGAgs
Béla333
"Szijjártó Péter több tiszteletet vár Joe Bidentől"

Rendelb be magadhoz balfaszkám és állítsd a szönyeg szélére.
Hülyék gyülekezete!
Yoda69
Korrupt, autoriter politikusoknak nem tisztelet jár, hanem szigorított fegyhaz.
lemming
@Pegero: Ez nem a "kultúra szentélye", hanem bokszzsák Oly sok év után még mindig nem érted?
RonaGyuri
ne álljatok meg attól, hogy tiszteletet kér, a lényegre: azt hiszi, hogy ő adhat feltételeket az együttműködéshez! =))
RonaGyuri
@lemming: az olvasásértési problémáidon nem tudok segíteni! =))
szaboria1
Úgy látszik ennek is a sok zselé már nagyon megártott. Előbb nektek kell tisztelettel lenni. Mert a választások elött pont a külügy akarta a vizsgálatot kérni a fia ellen, 2020.10.17-én az ukránoktól.
lemming
@RonaGyuri: Oké. Senki nem tökéletes. :)
lemming
(a senki az mindenkit jelent - az én olvasatomban)
TollerBela
Te seggnyalonc, vívd ki a tiszteletet magadnak ! Ne követeld ! Várd csak ki a végét, fogsz te még szabadkozni ezekért az évekért ...
karma1
@Béla333: Erosen varom azt a pillanatot, amikor Bilken , a magyar szarmazasu amerikai nagykovet megteszi az elso latogatasat a kakadunal. (Mert ez elkerulhetetlen. Olyan kis orszagok eseteben, mint Magyarorszag, orbannak IS kene fogadni ot, nemcsak ennek a felresikerult futsalosnak.
Akkor kell majd figyelni erosen, hogy mit ir az origo, az uj vezetesu index, a demokrata, meg egypar masik veresszaju szennylap! Mert azok fogjak tukrozni a TENYLEGES allaspontot - nem az az udvarias, langymeleg latogatast, amit majd az uj amcsi nagykovet tesz a diszkakadunal...:0)))))))
Es ugyebar jaj Amerikanak, ha hibazik valamiben, es nem tetszik majd a lepesuk a nagy orbannak! ...:o))))
dr. prédikátor
te kis hülye faszjankó!!! TISZTELETET KI KELL ÉRDEMELNI, AZT NEM LEHET KÖVETELNI!!!szerencsétlen buzi BÚGÓCSIGA!!!
csipetke
Valószínűleg erről a szúnyogcsődörről mintázták az agresszív kismalacot.Mikor ilyen idióta dolgokat nyilatkozik,azért elgondolkodik az ember,hogy mit képzel magáról ez a kis nyikhaj. Ennyi pénzért orbán kapott volna jómodorú,normális külügyest is,de hogy ezt hogy sikerült összekukázni,az rejtély...
Nessy
Putyintól nem vár több tiszteletet külügyérünk? Nála rámert kérdezni a Navalnij ügyre? Ott behúzta fülét, farkát, és csak bólogatott, mint anno a "plüsskutya a trabant hátsó ablakában."
simmering73
Te nem csak a futsalhoz vagy hülye, hanem a politikához is. Miért nem mész el a tescoba árufeltöltőnek. Ott még hasznodat is látnánk.
lemming
Tőlem megkapod, mint üveggolyót.
Egy szívlapáttal verlek pofán - te vízfejű béna pöcs fasiszta!!!
kereső
Most? Egy hóünap után jutott eszedbe toporzék? Lehet, hogy az verte ki a biztositékot nállatok, hogy az USA nagykövetség megbizott vezetője Karácsony Gergelynél Bpest főpolgármesterénél tett tisztelgő látogatást!, és nem a Karmelitában.
Szánalmas vagy/vagytok. Érdemtelenek mindenféle tiszteletre.
karma1
@simmering73: Ja. A felso polcokat letra nelkul tudna tolteni...:o))))
balos
@karma1: Egyetlen baj van csak ezzel,hogy ahhoz gerinc is kéne!
ómió
Elég lett volna a maceramentesség kívánalma is!
kolnidre
Te barom Szijgyártó!Nugodtan elmehetnél a nagycirkuszba.Ott te lennél a nagy szám azzal,hogy ülve nyalnád a zsiráf seggétA gazdádnál meg nagyobb szar egész Európában nincs.
kokopelli
Mi srácok minden ebéd előtt fagyira vártunk!...de nem mondtuk! Már akkor több eszünk volt,mint ennek a
"szúnyögcsődörnek"!
kereső
@sgl: „A mostani miniszterelnök az első volt, aki a szovjet csapatok távozását követelte Magyarországon. Fontos szerepe volt a demokratikus átmenetben és négyszer választották meg Magyarország miniszterelnökévé. Az elvesztett választások után is a politikában maradt, elszámoltatható volt és újraindult a mandátumáért. Nem tudok nála demokratikusabb politikust elképzelni jelenleg Európában.” – szögezte le a luxusjachtozó Szijjártó Péter.

Már az első mondata IS!! hazugság, hiszen amikor orbán elrikácsolta a Hősök terén a mondatát, már az utolsó katonai konvoly integetett a záhonyi hidról. Gorbacsov-és Németh Miklós nevében kikérem ezt az ordas hazugságot!! Még élünk néhányan, akik megéltük ezt az időszakot, és még demensek sem vagyunk.
Nyírfa
Hé, Biden! Nem hallod? Szijjártó hajlandó!
De előbb tisztelj, ha jót akarsz magadnak, különben megnézheted magad!
Úgyhogy ne ugrálj, nekem ezer éves államon van, neked csak párszáz! Hát, csak azért!
Nyírfa
@kereső: 8.56

Nem akartam ezzel poénkodni, de azért az megnézném, milyen képet vágott Orbán.:)
Sámannus
Ha ezt putyinnak mondanád érdekesebb lenne ki köcsög. Így csak egy takonygerincű puhatestű vagy.
Qqberci
Szíjrágó, te gerinctelen kis pöcs! Nem érzed, hogy a bányászbéka segge is messze magasabban van nálad meg a főnökodnél?...
kokopelli
@kereső: (10:42)...lehet,hogy a Hősök terén rázta az öklét az "oroszok" után? Tőle az sem semmi! (;-))
vitriol
Hát ez már semmit sem szégyel? Iszonyú vastag bőr van a pofáján és még dicsekszik is vele!
Sámannus
Olyan ez a pöcs mint egy kiskutya, amelyik a gazdi papucsát rágja. Igaz nálunk már kicsinyálta az egész gardróbot.
kissé felnőttem
öcsi te ostobább vagy mint gondoltam.Mi az hogy te több tiszteletet??? amennyit adsz, azt kapod vissza , de te eleve a fiát mocskoltad, úgyhogy korban meg taknyos kölyök vagy az elnökhöz képest meg hozzám is mars gyufáért.diplomatának lenni etikát illemet, viselkedés etikát tanulni, meg felszedni de ne az ut szélén keresd 1950- 70-es évek külügyeseit figyelmesen tanulmányozd de egyszerűbb ha lelépsz mielőtt miattad hadba kerülnénk pl a keleti szomszéddal már úgyis beszóltak hogy oda lehetőleg ne...
kokopelli
@kissé felnőttem: hogy az itteni nyelvezettel "mondjam":.." a csórikám hülyébb,mint amit a rendőrség megengedhet!"
lemming
ENGEM ARRA TANÍTOTTAK MEG ELŐSZÖR, HOGY NYOMJAM KI A SZEMED.
AZTÁN KIMARADTAM AZ OSKOLÁBÓL.

Nos, az van Szijjártó, hogy levadászlak és az első dolgom az lesz, hogy kinyomom a szemed!
Ezt tanultam az oskolában.
lemming
Orbán Viktornak is kinyomom a szemét - ezt tanultam az oskolában.

(nem voltam jó tanuló az oskolában, mindenkit megöltem, mielőtt kirúgtak a oskolából)
lemming
Akkor ki rúgott ki? - na ez egy jó kérdés.
bencemacska
@Pegero: tegnap, 23:13
Hol látsz itt kultúrát meg szentélyt!?
Valamikor még olvasható volt tényleg a Propeller, de akkor TI még ott voltatok, ahova most is elmehetnétek!
bencemacska
@kereső: ma, 10:42
"Még élünk néhányan, akik megéltük ezt az időszakot, és még demensek sem vagyunk."
Vigyázz magadra, mert orosz, vagy kínai oltást kapsz!
Istenakinincsen
Dilettáns idióták vezetik országunkat...a szakadék felé.
Bozót
Látott má' ez a gyökér földgömböt? Ismét hadat üzenünk az USA-nak? Valaki vegyen egy fehér lovat neki!
kokopelli
Miért? Olyan jó a felcsúti nádtetőről szüretelt "csövidinka",hogy lekoppantják a tengeren túl is??
Nessy
@kokopelli: Drága külügyérünk nyilatkozatait olvasva, a kisegér jut az ember eszébe, aki lenyalta a bajszáról az odacseppent pájinkát! "Hol az a macska..."
kokopelli
@Nessy: vagy " hol az kutya,mert tüzelek...!"
csak úgy....
én sokkal több észt (gógyét) várnák el egy magyar külügyministránstól.
Nessy
@csak úgy...: Abban az esetben nem lenne helye Orbán kormányában! Még képes lenne felülbírálni a főnök agymacskáit!
mégállnekem
Csak ne lennék ilyen kövér...reng a hájam a röhögéstől...
kokopelli
@csak úgy...: a Móricka is az első áldozása után kérdőre vonja a Pápát ! Kb. azonos kategória ! (;-))
(jó hír,hogy a Móricka még kinövi...)
Béla333
Neked? Amennyit megérdemelsz!
Szar ember!
Sámannus
Az maga a tiszteletlenség, amit vartyogsz pöcsöm öccse.
namihami
Helyes! Várjad csak.
Végül is, a türelem, ha tiszteletet nem is, de legalább rózsát teremhet.
Elképzelem az asszony képét, amikor hazaállítasz egy csokor rózsával. És az még szebb látvány lesz, amikor kijelented neki, hogy ez a tisztelet helyett termett.
fergeteg
Laasan már a majomfülű afrikai néger migráns,rabszolaivadék Obama is meg akarja szabni a magyar politikát.
Clavigo
@fergeteg: Szolgálatba helyezted magadat,,agyalágyult ?
human
Petya! Kétlem, hogy tudtok majd annyi légelhárító rakétát venni, hogy nektek hízelgő véleményre váltson át a Biden adminisztráció. Azt fogjátok kapni amit megérdemeltek.
Ja, és a tiszteletet még mindig nem kikövetelni szokták, hanem kiérdemelni. Csak szólok.
gina
Kis primitiv patkány. te vársz tiszteletet?? már azt sem szégyenlitek ha golyóstollat loptok pofátlan kis szarjancsi !!
bencemacska
@gina: Ha tömött pénztárca is lett volna az asztalon, nem lopnak tollat!
kokopelli
@Nessy: Ez a "szúnyog" leugatja Bident a fia miatt,mintha lenne hozzá joga,és még ő követel több tiszteletet!
Azt hiszem,hogy a fidesznél elcsúsztak a mértékek,...vagy abban mindig hiányt szenvedtek? "Az ordító egér"-
ben több volt a joga USA-t megszálló helvéciai csapatnak! ...és már azon is jót nevettünk!..igaz,hogy a fidesz
nem nevetséges,hanem már kész röhely! Minden"talpas" bizonyítani akar a főnöknek? (:-()
namihami
@fergeteg: Van az úgy, hogy egy rabszolgaivadék úgy iskolázottságban, műveltségben és intelligenciában egy
1. párttitkár apuka
2. KISz-titkár csemete
3. Soros kitartott
4. életében soha semmilyen munkában produktumot le nem tevő
5. füstös (lásd kipcsak cigány hasonlóság)
összehasonlítási alapja és mint alternatívája lehet egy illiberális ország vezetőjének.
Sámannus
Petya téged ezért vityka is picsán fog rúgni figyeld meg. Mehetsz majd futsalozni. Mert nem lesz választása.
kokopelli
@fergeteg: olvass utána,hogy ki volt a B.Obama édesanyja,és a B.Obama hol született!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.