Vádat emeltek egy szentesi férfi ellen, mert tavaly decemberben késsel megfenyegetett két családsegítőt, aki gyermeke iskolai hiányzása miatt akart beszélni vele – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt emeltek vádat.

A férfi gyermekének ötven óránál több iskolai hiányzása gyűlt össze, ami miatt védelembe vételi eljárás indult. Az apát december 8-ára idézték meg a város családsegítő központjába. A megbeszélésen a szakemberek kilátásba helyezték, hogy ha a gondozási tervben leírtakat a szülő nem tartja be, szükség lehet a gyermek kiemelésére a családból. Ekkor a vádirat szerint a férfi a nadrágja korcából elővett egy hosszú pengéjű kést, amelyet maga elé tartva megfenyegette a sértetteket: ha elveszik tőle a gyermekét vagy a hiányzások miatt indult eljárás nem a számára megfelelően alakul, akkor leszúrja őket.

A családsegítőknek végül sikerült a férfit megnyugtatniuk, eltette a kést, és távozott az intézményből.

A vádlott fenyegető magatartásával és kijelentésével akadályozta a közfeladatot ellátó személyként jogszerűen eljáró sértetteket – fogalmazott a csoportvezető ügyész.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.