Csütörtökön megkezdődött az idősotthonokban és más bentlakásos intézményekben élők kampányszerű oltása – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Megkezdődött az idősotthonokban és más bentlakásos intézményekben élők kampányoltása
Kovács Georgina, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház intenzív osztályának aneszteziológus rezidense egy lakót olt be a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával az iváncsai Napfény Idősek Otthonában 2021. január 28-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Galgóczi Ágnes szavai szerint a most kezdődött oltási kampány összesen 1845 intézményt – többségében idősotthont, de más bentlakásos intézményt, például pszichiátriai intézményeket – érint. Az oltások beadásában 143 oltócsoport vesz részt.

Galgóczi Ágnes célnak nevezte, hogy a következő napokban minden idősotthonba, bentlakásos intézménybe eljussanak, hiszen – mint mondta – a fertőzés az egészségügyi dolgozók mellett a nagyobb közösségben élő időskorúakat veszélyezteti a leginkább.

Hozzátette: csütörtökön 220 intézménybe jutnak el az oltócsoportok, és az előzetes jelentkezések alapján 13 ezer bentlakó, gondozott és dolgozó oltását tudják elvégezni. Hangsúlyozta: az oltócsoportok csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap is intenzíven oltanak majd.

Galgóczi Ágnes jelezte: abban a négy idősotthonban, ahol január elején kezdték az oltások beadását, már a második dózis beadását végzik.

Elmondta, az oltási rendben a következő célcsoport a védőoltásra regisztrált legidősebb emberek lesznek.

A szakember továbbra is arra biztatta az időseket, hogy aki még nem tette, regisztráljon a védőoltásra, ebben pedig – kérte – segítsék őket családtagjaik.

A járványügyi adatokat ismertetve Galgóczi Ágnes elmondta, az elmúlt napon 1569 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel az azonosított esetek száma 363 450-re nőtt. Elhunyt 93, többségében idős, krónikus beteg, így az járvány kezdete óta az elhunytak száma 12 291. Kórházban 3669 embert ápolnak a koronavírus-fertőzés szövődményeivel, lélegeztetőgépen 255-en vannak.

Folyamatosan nő a gyógyultak száma, ők mára 249 003-an vannak, és csökken az aktív fertőzöttek száma – ismertette.

Kiemelte: a következetes védekezésnek köszönhetően javultak a hazai járványügyi adatok, miközben a környező országokban tovább nő a fertőzöttek száma. Ezért továbbra is fontos, hogy mindenki betartsa a járványügyi intézkedéseket – hangoztatta.

(MTI)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
tetves kurvaanyátokat, vitamint is vittetek az öregeknek?
Pálinkás Pál
szerencsétlen öregek...jó részük nem is kaphatná..."kampányszerű oltás"...már az elnevezés is irritáló..
RonaGyuri
@Horizont: nem túl jó, de egy szakmai kifejezés
rövid ideig tartó, de fokozott erőfeszítéssel végzett tevékenység.
division
@Horizont: Nevezzük bárhogy, nagyon fontos hogy megkapják az oltást, de szerintem ezt te magad is tudod. Sokan nem érzik át a helyzet súlyosságát, én kötelező oltássá nyilvánítanám. Már én is megkaptam az elsőt, ahogy tesóm, sógornőm, a gyerekek is (drága immunológus rokonaim intézték el lényegében Pécsen:-))), és semmi bajunk. Nejem nem kaphatta még meg, mert nem telt el a fertőzése óta a megfelelő időtartam. Még egy oltás lesz, és az is a Pfizer vakcinája lesz, de nagy eséllyel az orosztól sem kell majd félni.
division
@Pálinkás Pál: A Pfizert mindenki megkaphatja.
lemming
A távolból egy géppel nyírlak ki fideszes faszparaszt!
lemming
Egyszer, még gyerekként olvastam a Távolban egy fehér vitorla (Белеет парус одинокий) című művet, - mint említettem nehéz gyerekkorom volt a művekben.
A művek műívileg próbáltak magukba zárni, de én ellenálltam.
Már kiskoromban is ellenálltam.
Most, nagykoromban, el sem bírom képzelni, hogy ne álljak ellen - a rossz embereknek.
lemming
Simán kinyírlak, ha úgy alakul. Ezzel feküdj és ezzel ébredj fasiszta köcsög!
Pálinkás Pál
@division: akkor gyorsan olvass utána a dolognak...de ne a kormányinfón...ott hazudnak...
lemming
Mit tanítottak meg először?
Először a szemét nyomd ki.
Ezt tanították nekem az oskolában.

Aztán kimaradtam az oskolából, de az első tanításuk megmaradt bennem.
Először a szemét nyomd ki.
lemming
És én először a szemét nyomom ki
Jó diák voltam, amíg ki nem maradtam.
lemming
Katonai?
Politikai?
Az anyád egy kurva?
lemming
A kurva anyádnak is a szemét nyomom ki először - ha úgy alakul.
lemming
Politikailag.
Katonailag.
Gazdaságilag.
Társadalmilag.

„Nagyon szeretem például leszedni az asztalt egy baráti vacsora után, hogy a férfiak tudjanak beszélgetni, szeretek elmosogatni, én tisztítom a foltokat, és szeretek csinosan felöltözni. (…) Az egyik leghangulatosabb dolog, ha a balatoni házunk konyhájában elkészíthetem a nyáresti vacsorát.”

Megöllek puszta kézzel, vagy gép által - a kurva anyádat szédítsd, te paraszt fasiszta kurva!
Elmegyek érted, te paraszt fasiszta kurva és kiírtalak mindenkistül!
lemming
Ez rosszul hangzik?
Én miattam eddig egy magyar ember sem halt meg, miattatok viszont több tízezer!
Ti vagytok a (magyar) gyilkosok !!!
lemming
Azért foglak megölni titeket, mert gyilkosok vagytok.
Gyilkosokat ölni az bűn?
division
@Pálinkás Pál: Nekem elég, hogy vannak hozzáértők a családban, tudod...
division
@Horizont: Akinek két rokona is közel van a tűzhöz, sok mindent elintézhet:-)
division
@Horizont: Nem ítélem el, szóltak neki hogy maradt számára (meg még többeknek is) oltóanyag, akikről viszont nem szól a fáma. Ez inkább a személye elleni támadás.
Pálinkás Pál
@division: lehet hogy vannak hozzáértők...csak ehhez nem kell sok ész hogy lássa az ember kik halnak..most lefogadom veled ugyanez a csoport fog továbbra is...csak majd mást írnak haláloknak...mint azoknak akik az oltástól halnak meg..
jesz
ugye az időseknek nem placébót adnak, vagy már hatástalan szert? Mert ezektől kitelik...
simmering73
@division: Én is olvastam, hogy aki átesett a fertőzésen az bizonyos ideig nem kaphat védőoltást. De mi lesz azokkal, akiken úgy ment át a vírus, hogy gyakorlatilag semmilyen tünete sem volt. És elmegy az oltásra.
lemming
Mi az az idős otthon?
Kik kerülnek oda?
Nem értem.
division
@Pálinkás Pál: Az oltástól senki nem fog meghalni, és ha nagyon szeretnéd leírom neked hogyan működik ennek az oltásnak a hatásmechanizmusa, bár elég hosszú. Krónikus betegek, idősek, esélyt kapnak a (normális) életre, és lényegében mindenki idővel.
lemming
Ki az, aki a szüleit idős otthonba dugja?
Nem értem.
Pálinkás Pál
@division: olvasgass kicsit...pl Norvégiáról...de nem vitázom én ezen, te oltatsz..én nem...
division
@lemming: Gondolom nem dolgozol, nincsenek nagyon beteg idős szüleid, egyedül élsz, se család, se gyerekek, rokonok, és így nem gond számodra az otthonápolás. Ugyan az én szüleim már nem élnek sajnos, de amennyiben szükség lett volna rá, magánotthonba beadtam volna én is őket, mert ugyan tudtam volna gondozókat is fogadni melléjük, csak vannak esetek amikor ez már nem megoldás, és otthon nehézkes mondjuk kórházat is berendezni. Az mondjuk biztos, államiba sosem tettem volna be őket.
kereső
@division: Hé!!! Ezzel nem kéne "dicsekedni"- mert éppen most ráncigálják meg a 64 éves gyöngyösi polfármestert, akit behivtak, mert maradt meg vakcina. Erre jössz Te, hogy az egész családod oltva vagyon. Na hányan vannak még ilyen fidesz palánták???Ráadásul Te még nem is vagy a veszélyeztetett korosztály.
division
@kereső: Azt te nem tudhatod, mármint hogy van e bárkinek egészségügyi problémája. A másik meg az, hogy ugyan nejem még nem lett beoltva, de ugye óvónő, csak átesett a víruson, rokonaim meg immunológusok, ott dolgoznak az egyetemen, lányuk szintén orvos, eleve járna az a vakcina.
kereső
@division: Sok mindenkinek járna ma Magyarországon- na nem a kinai+orosz, amelyekről mától kezdve szijjártó péter kül-és külgazdasági miniszter jogosult dönteni, minden szakhatósági vizsgálat és engedély nélkül. Szóval, csak legyél csendben- és innentől légy szives ne ekézd a lakikusokat(akiknek persze megvan a józan paraszti eszük, és nem csak a kormány médiából tájékozódnak, és elolvassák-és meg is értik azoknak a szakembereknek- virulógusoknak, biloógusnak, orvosoknak a véleményét), mert semmivel több szakmai oismerete nincs orbánnak, szijjártó toporzéknak, mint nekik.
Ráadásul az kommentelő laikusok nincsenek döntési/hatalmi helyzetben, nem játszanak orosz rulettet az emberekkel, és nem óhajtanak tömeggyilkossá válni., mint orbán és kormánya. És akkor még Te ezeket véded, és csontig nyalod a hátsójukat. Milyen ember vagy te? Milyen emberek vagytok ti?? Nagyon megsértődtél, amikor azt irtam, hogy tisztességes ember nem lehet fideSS-es. Mert ha, akkor nem tisztességes. Mi kell még ahhoz, hogy végre emberek legyetek- ha úgy tetszik HUMANIDOK!!. Ha nem ismered a szó jelentését, nézd meg a magyar értelmezőben. Nem vagy Te egy szállal sem különb, hogy neked "járjon", mint egy bolti eladó, egy tűzoltó, vagy egy vendéglátós pincér. Nem vagytok egyenlőbbek, csak azért mert fideSS-essek vagytok.Szállj le arról a magas lóról, mert a kerék neked is fordulhat.
division
@kereső: Nem ekézném a laikusokat, ha nem írnának annyi baromságot. Már írtam, két rokonom is immunológus, ott vannak Jakab prof. mellett is, jobban tisztában vannak ezekkel a dolgokkal mint azt te gondolnád. Nekik nem azért járt, mert Fideszesek lennének, sőt elmondanám, ki nem állhatják Orbánt, csak éppen vakcina ügyben sokkal többet tudnak mint te, én, vagy bárki, aki csak annyit lát, hogy Orbán, orosz, meg Fidesz. Ez itt most nem a politikáról szól, és nyilván az ember beadatja magának az oltást amennyiben erre lehetősége van, ahogy a polgármester úr is beadatta. Szóval hagyjuk ezt a sértődős hangnemet az irigy felhanggal keverve, mivel ez részemről nem arról szólt, hogy egy tűzoltó vagy bolti eladó nem lenne ember, és nem járna nekik is a védőoltás. Ahogy egyre nagyobb készletek jönnek, úgy kapnak majd ők is.
kereső
@division: Mindezt már százszor leirtad. Méghogy nem politika??? De az, nagyon is , orbánék tették azzá.És a két immunológus rokonodat nem akasztotta ki, hogy milyen módon történik az engedélyezés? Nem , mert ti ,ár megkaptátok a biztonságos vakcina oltást. Egyébként Nekked és családodonak milyen kivételezeés alapján járt a vakcina, hiszen ugyanúgy nem dolgoztok eü -ben, mint az a polgi, akit bümtető eljárás fenyeget. Ja, mert ti közel vagytok a fideSS -hze, ő meg nem.
lemming
@division: "Gondolom nem dolgozol, nincsenek nagyon beteg idős szüleid, egyedül élsz, se család, se gyerekek, rokonok, és így nem gond számodra az otthonápolás."

Hát nem jól gondolod.
Közel 40 éve dolgozom és abból közel 33 éve ugyanazon a helyen. A munkát, amit végzek, csak és kizárólag becsületesen lehet végezni.
A szüleim meghaltak (baleset, rák). Mivel mindkettő gyorsan és váratlanul történt, nem volt lehetősége e téren bizonyítani.
22 év együttlét és 20 év házasság, valamint utána egy mindent elsöprő nagy szerelem után (ami sajnos hamar véget ért, mert a nagy Ő - mint kiderült - nem hitt Istenben én meg nem hiszek Orbán Viktorban - pedig látom, de mégsem hiszek benne), valóban egyedül élek jelenleg.
Egy gyerek, két unoka.

Na de - "Gondolom nem dolgozol, nincsenek nagyon beteg idős szüleid, egyedül élsz, se család, se gyerekek, rokonok, és így nem gond számodra az otthonápolás." -
ha ezeket gondolod rólam, akkor miért is jelentene gondot számomra az otthoni betegápolás?

Most pihenek és alkoholba fojtom bánatom, mert "ez a világ már nagyon szűk nekem,
nem találom benne régi helyem." Jelenleg "Úgy élek, hogy majdnem belehalok."

www.youtube.com/watch?v=3M_KX4Him2E
lemming
Ja, a rokonság?
Az relative.

Hangulatba hozott a Bikini. Már majdnem elfelejtettem, hogy milyen jó kis csapat volt.

www.youtube.com/watch?v=uZ8y1Dst8Is
division
@kereső: Nem egészen. A két rokonomnak nyilván alapból járt, azt hiszem ezen nincs mit magyaráznom. Nejemnek mint pedagógus szintén járna, csal mivel kb. két hónapja volt lezajlott fertőzése, ezért még nem ajánlott a beadása. Nekem meg van ugye két olyan rokonom, akik el tudták intézni nekem is. Hol itt a Fidesz?
kereső
@division: Ha jól rémlik, Te is covidos voltál, Hol itt a fidesz?? Dr.László Imre, gyöngyösi polgármester- na itt a fideSS!
division
@kereső: Nekem bizonytalan tüneteim voltak, amikor nejem pozitív lett, akkor engem nem teszteltek, mivel nem volt kötelező. Előtte pár héttel voltam szűrésen, ami negatív lett. Nincs kizárva, hogy rajtam is átfutott akkor, de nem tudni. Mindenesetre az oltástól nem lett semmi bajom, mondjuk nem is szabadna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.