Megszüntette a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája Joób Márton (Összefogás Szegedért) önkormányzati képviselő letartóztatását, és négy hónapra elrendelte a politikus bűnügyi felügyeletét. A 11 gyermekes önkormányzati képviselő, egykori kenus olimpikon adócsalás miatt került a rendőrség látókörébe hét társával együtt. Szerdán 184 börtönnap után rendőrautó vitte haza a szegedi fegyházból a 38 éves Joób Mártont – tudta meg a Blikk.

Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája megszüntette Joób Márton önkormányzati képviselő letartóztatását, és négy hónapra elrendelte a politikus bűnügyi felügyeletét. A politikust rendőrautó szállította haza, Joób Márton az otthonában fogadta a Blikket.

A háromszoros világbajnok kenus, önkormányzati képviselő 20 kilót fogyott a rácsok mögött. A kapun belépve 11 gyermeke és felesége ugrott a nyakába – írta meg a Blikk. Mint a lapnak mondta,

élete legboldogabb pillanatai voltak ezek, de az elveszett időt semmi nem adhatja vissza.

A Blikknek elmondta azt is:

bár továbbra is igazságtalannak tartja a helyzetet, amibe került, de teljes mértékben együttműködik a hatósággal.

Elismerte a nyomozóknak, részben van felelőssége a történtekben, ezzel arányosan egy komoly összeget már be is fizetett a NAV-nak. Viszont olyan dolgokért nem szeretné vállalni a felelősséget, amit nem ő követett el.

Tisztességes, hívő ember vagyok, nem pedig bűnöző. Nehéz elfogadni, hogy egyik pillanatban még a város köztiszteletben álló politikusa vagyok, a másikban pedig zárkában találom magam 

– tette hozzá a politikus.

Soha nem felejtem el azt a döbbenetet, amikor a szegedi Csillag börtönben becsukódott mögöttem a zárkaajtó. Az elején mindennap órákon át a betonra görnyedve imádkoztam és énekeltem Istenhez, és azért küzdöttem, hogy ne őrüljek meg. Rám is parancsolt az őr, hogy hagyjam abba, mert a csendes áhítatot jobban viseli. Az is erőt adott, hogy a feleségem és a gyerekek hetente több levelet írtak

– folytatta a lapnak.

Joób Márton mindennap 10 kilométert futott a sétaudvaron körbe-körbe. Mint mondta, három hónapig egy sötét, alig hét négyzetméteres zárkában volt másodmagával, ahonnan az eget sem láthatta. Megtanult hálás lenni a sétáért, a friss levegőért, a kék ég látványáért.

A 24.hu emlékeztet, a megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2013 és 2017 között egy olyan bűnszervezetet működtettek, amelynek célja az volt, hogy egy szórólapok terjesztésével foglalkozó gazdasági társaság kijátssza az áfafizetési kötelezettségét. Ennek érdekében az egyik férfihez köthető cég fiktív számlákat fogadott be olyan cégektől, amelyek kizárólag ezek kiállítására jöttek létre, ténylegesen szórólapterjesztést nem végeztek.

A fiktív számlákat kiállító társaságok további alvállalkozókat vettek igénybe, amelyek vagy nem tettek áfabevallást, vagy a bevallott adót nem fizették meg.

A gyanú szerint a tevékenység leplezése érdekében a fiktív számlákat kiegyenlítették, de a számlakibocsátásért járó jutalékok levonása után maradó pénzt visszajuttatták a szegedi cég vezetőjéhez.

A gyanú szerint a bűnszervezetben közreműködő gazdasági társaságok a költségvetésnek több száz millió forintos vagyoni hátrányt okoztak.

Joób Márton (Összefogás Szegedért) tavaly októberben lemondott család-, szociális és sportért felelős tanácsnoki tisztségéről és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról. A letartóztatás és a lemondása közötti időszakra a tanácsnoki tisztségért őt megillető tiszteletdíjat a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára ajánlotta fel.

Forrás: Blikk, 24.hu

Címlapkép: RTL Klub/YouTube

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
"tisztességes hívő keresztény""ÁFA csaló bűnöző!!! aztán miért kellett rendőrségin autóval hazafurikázni??? talán nem volt kéznél helikopter???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Az áfacsalás ennek a legmarkánsabb jele?
vacsi
Én nem vagyok hívő, mégis tisztességes vagyok...
Csizmás Kond
...szerintem is az...hitte hogy nem kapják el.
Aki Én
Ez olyan, mintha azt akarná sugallni, hogy csak hívő lehet becsületes.
Na, most ő se nem hívő, se nem becsületes. Az igaz hívő ember nem lop, csal, hazudik.
TollerBela
Ez a becsületes, hívő ember ...most tolvaj, bűnöző, vagy sem ? Mert becsületes, hívő ember is számol el költégként oda nem illő kiadásokat, hát hogyne ...de nem a trambulinról, százmilliókat !
lampa laz
Húú b+, ez azért elég erős kijelentés volt.
namihami
11 gyerek? Valóban nem lehet bűnöző. Mikor lett volna ideje rá!?!?!
tothjani
Mondjuk az az érdekes hogy anno a "rendszer ellenségeit" az AVH vitte el, most ugyanezt a feladatot a NAV élősködői végzik.
Elég sok olyan eset volt amikor egy kOrmány ellenes tüntetés szervezőinél pont a rendezvény napján találtak valamit az adóbevallásban, amit azonnal meg kell oldani, és ezért beviszik az illetőt.
surdilloFUJT
@TollerBela: @Szeparepa2: @tothjani: @Lepényleső: Ő nem "ellensége a rendszernek"""hanem a Hit Gyüli szekta felkent képviselője,!!!A szektavezér viszont puszipajtás orbánnal---pedig ellene is van csalás ügy foyamatban----megmentette!!!
dr. prédikátor
"tisztességes hívő keresztény""ÁFA csaló bűnöző!!! aztán miért kellett rendőrségin autóval hazafurikázni??? talán nem volt kéznél helikopter???
surdilloFUJT
@Aki Én: ő HIT gyülekezeti ""hivő"",mint a szektavezér!!!
karma1
@namihami: 17.07-re: Valoban nem./... Inkabb tenyeszcsodor...:)
karma1
@surdilloFUJT: ATyavilag! Tenyleg? Akkor nem hogy nem hivo, hanem egyenesen egy bunszovetkezet tagja! Ha mindenesetre van 11 gyerek mellett is "szamottevo osszeg", amit mar befizetett, akkor maradjunk annyiban, hogy elsosorban adocsalo, es masodsorban hivo csupan. (Hitte, hogy a hitgyuli tagjakent nem bukik le. Hat vegulis abban is eleg erosen kell hinni, hogy igaz legyen? )
lemming
Pontosabban: Hívő emberkén bűn követett el. Aki bűnt követel, az bűnöző - akár hívő, akár nem. Hogy miként törleszt a társadalom felé, az egy másik dolog.

De figyeled a reakcióját? Ahelyett, hogy kussolna fülét-farkát behúzva, szánva-bánva a bűneit, kikéri magának és támad.
Aztán meg eljátssza az áldozatot, a nagy halált, hogy 20 kilót lefogyott és a lelke is sérült
(Le akarsz fogyni? Felejtsd el Rubint Rékát és Schobert Norbit! Menjél börtönbe!)
Ezek után biztos, hogy bűnöző!

A bűnözők nagy részéről azt érdemes tudni, hogy amikor lebuknak, nem azért sajnálkoznak, sírnak, törnek meg, mert bűnt követtek el, hanem azért, mert lebuktak, és valami szégyenérzetféleség váltja ki belőlük a (fel)fokozott érzelmi reakciókat.

Onnan lehet tudni, hogy kiemelkedően nagy számban nem őszinte a megbánásuk, mert a börtönök tele vannak ártatlanokkal. Sőt, mindenki ártatlanul szenved a börtönökben! (az egész világ bűnös, de börtönök dugig vannak ártatlanokkal)
biokatus
@karma1: Abban viszont igaza van, hogy a politika nagy részét is így büntetik majd akiknek a vagyona nem tiszta adózott jövedelem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.