Át kell tervezni a legidősebbek oltási tervét, mert vasárnap az ígért 18 ezer adag vakcina helyett kevesebb, mint 11 ezer adag érkezett a Modernától – írta reggeli jelentésében az operatív törzs.

A tervek szerint ezekkel kezdték volna oltani már ma a háziorvosok a 88 évesnél időseket, nem tudjuk lesz-e változás benne, de két dolog már biztos.

1, Kevesebb vakcina érkezett a Modernától vasárnap, 18 ezer helyett 11 ezer adag. 

2, Mint hétvégén kiderült, hozzányúltak az eddig a második körre gondosan félretett tartalékokhoz is, nem is keveset vettek ki a készletből: 37 ezer adagot használhattak fel előre, amit pótolni kell majd. 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Ha valóban igaz, hogy a második körre félretett tartalékból is elhasználtak, az igen súlyos hiba - adott esetben az első körben beadott oltás nem fog hatni. Ilyet nem lehet csinálni, ezt minden gondos háziasszony tudja...
Pálinkás Pál
vazze...és ezek után elvárják hogy épeszű ember komolyan vegye ezt a marhaságot...
ómió
A brüsszeli efftársak még mindig "ráérősek"?
Lepényleső
Vajon mit lehet egy nem létező építményi rajzon módosítani?
Peller Anikó
@vacsi: az első körben beadott oltás hatása hetek alatt alakul ki, akár 70-90%-os védettséget biztosítva. Így hülyeséget beszélsz, mert ehhez nem kell második oltás.

A második, emlékeztető oltás azért kell mert ez tovább emeli a hatékonyságot és aktiválja az emlékező fehérvérsejteket is, ezek a T sejtek, amely hosszabb időre, akár évekre kitolja az immunitást a beoltott fehérjével szemben, így az adott covid vírussal szemben is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.