50 milliárd forintot szórtak ki eddig a nagycsaládosok autótámogatására, amiből húszezer család vett új autót a támogatás meghirdetése óta írja a Totalcar.

Egy friss helyzetjelentés szerint messze a Dacia a legnépszerűbb a támogatottaknál, de a teljes top10-es listát látva úgy tűnik, nagyrészt tényleg a középosztálybeli családokhoz kerülhet a támogatás.

Messze a Dacia a nagycsaládos autó támogatás nyertese

A pénzügyminiszter tette ki a fenti képet a Facebookra szombaton. Ez lenne most a friss állás a 2019 júliusa óta élő programban, amiben legalább három gyereket nevelő családok pályázhatnak minimum hétszemélyes új autók vásárlásának támogatására.

A támogatás mértéke maximum 2,5 millió forint lehet, illetve legfeljebb a megszerzés pillanatában érvényes bruttó vételár 50 százaléka, azaz a nagyjából 20 ezer támogatott családból és az 50 milliárdos költésből arra lehet következtetni, hogy az igénylők többsége kihasználja a limitet.

Prémiummárka viszont nincs a top10-ben, ami jó jel, az pedig különösen, hogy a piac ár/érték arányban legracionálisabb márkája vezeti magasan a listát.

Forrás:Totalcar
Kép:Dacia/Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Az a minimum három gyereket nevelő család, amelyiknek a legnagyobb gondja, hogy új autót vegyen, az nincs rászorulva az adózók által nekik ajándékozott (itt is--ahogy ez a véleményem a villanyautósokról is) adóforintokra. Három gyerek ellátása mellett akkora jövedelem és ajándékpénzáradat megy nekik, amiből nem lehet gond (ha kell) egy autóvásárlás. Amelyik az esetek nagyrészében a család második autója is egyben.
Inkább azokat kellene támogatni, akik a 15-20 éves ócska Ladáikkal és hasonló csotrogányaikkal kénytelenek az esetleg 20-30 km-re levő, mert csak ott talált, munkahelyükre nap mint nap bejárni.
namihami
@Szeparepa2: Akkor a fenti, mint egy, az esetleges munkábajárás feltétele, méginkább igaz. Legalább a szerviz és fogyasztás költségeit lehetne csökkenteni.
Mint céloztam rá, de nagyon nem az erre a pénzre rá nem szorulókat kellene támogatni.
Lepényleső
Nemzetinek mondott,a polgárok helyett azonban valójában Romániának adott támogatás?
ómió
A családtámogatás efftársilag már az a pénz, amit "kiszórtak"? Talán az újrakolhozosítás lenne a "tuti investment"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.