A Forbes listájának legtetején Mészáros Lőrinc áll, 479,4 milliárd forintnyi vagyonnal, magasan megelőzve Csányi Sándort, az OTP vezetőjét, aki második leggazdagabb magyarként 393,4 milliárdot tudhat magáénak.

Mészáros Lőrinc még több nagy üzletben lett érdekelt a következő években, többek közt a Paks II. építése, és a Budapest-Belgrád-vasútvonal projektben is, valamint a három pénzintézet összeolvadásával létrejövő bankholdingban is, mellyel 740 milliárd forint értékű pénzintézet jön létre, így a második legnagyobb bank lesz Csányi OTP-je után.

A harmadik helyet a Veres Tibor kapta meg 258,6 milliárddal, akit leginkább a Wallis csoportról ismerhetünk. Új szereplők azonban a két Rahimkulov-fivérek, akik a 4. és a 7. helyet kapták meg, vagyonuk együtt Mészáros Lőrincét is megelőzi. Apjuk, Megdet Rahimkulov a rendszerváltás után a Gazprom képviselőjeként érkezett Magyarországra.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Timea Vajna (@timeavajna) által megosztott bejegyzés

Az első tízben szerepel Gattyán György is, akit erotikus tartalmakat szolgáltató oldalairól ismerhetünk. Ugyan nem került dobogóra, de cégcsoportja jelentősen növelte a bevételét. Az első tízbe még befért Demján Sándor özvegye és családja, akik Szíjj Lászlót, a Duna Aszfalt tulajdonosát előzik meg. Az első tízből viszont éppen csak kicsúszott Jellinek Dániel, az Indotek Group alapítója.

Itt a lista:

Mészáros Lőrinc és családja 479,4 milliárd forint

Csányi Sándor 393,4 milliárd

Veres Tibor 258,6 milliárd

Rahimkulov Timur 257 milliárd

Felcsuti Zsolt 246,1 milliárd

Gattyán György 245,6 milliárd

Rahimkulov Ruszlan 240 milliárd

Demján Sándorné és családja 214,3 milliárd

Szíjj László 184,4 milliárd

Széles Gábor 146 milliárd

Vida József, a Takarékbank tulajdonosa azonban nagy előrelépést produkált, a 41. helyről a 15.-re került, megháromszorozva a vagyonát. Gál Miklós, aki Vida tulajdonostársa a Takarékbankban és a TV2-ben is, a 55,6 milliárdos vagyonával a 26. helyen van.

Három hellyel előzi őt Garancsi István 66,7 milliárdos vagyonával. Tavaly a soproni kaszinója mellé megszerezte az öt budapesti játékterem-koncessziót is, valamint Szalay-Bobrovinczky Kristóffal együtt megszerezték Andy Vajna kaszinóbirodalmát is. Simicska Lajos sem maradhatott le a listáról, ugyanis még mindig több mint 39 milliárdra becsülik a vagyonát, ami a 37. helyhez volt elég.

Kettővel utána pedig Vajna Tímea következik, aki 38,6 milliárdos vagyonnal rendelkezik. Vajna Tímea olyan nagyágyúkat előz meg, mint Váradi József, a Wizz Air tulajdonosa, Paár Attila építési vállalkozó, valamint Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, akinek a vagyonát 35,1 milliárdra becsülik.

Címlapkép: Instagram/timeavajna

(forbes.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Valamelyik propi-szerkesztőnek bejön ez az aranyásó cafrinka,hogy ilyen sűrűn idetolják?Mert egyébként a kutya se kíváncsi rá,sőt,irritáló
NKF
A legdrágább kurva a világon!Ennyi milliárdot összeszopni nem kis teljesitmény!
Leszarom,csak ne mutogatnák örökké.A hugicáját is át képzi a mai hírek szerint.
Lepényleső
Annyira a sajátja,mint a listázottak vagyona?
lampa laz
Az érdekesebb lenne ha tudnánk, főleg lölőnél -bár sejtjük-, h mennyi ebből a putrisé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.