Tapolca és Balatonederics között gázolta a csordát az Ukk és Keszthely között közlekedő személyvonat, a jármű megsérült a találkozásban.

A Mávinform a Facebookon tette közzé szerda reggel 7:05-kor, hogy az Ukkról Keszthelyre 5:15-kor indult személyvonat Tapolca és balatonederics között vaddisznócsordát gázolt, a jármű megsérült, és bár Balatonedericsre még be tudott futni, onnan tovább már nem közlekedett. 

Vaddisznócsordát gázolt a vonat Tapolca közelében, megsérült a jármű

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Mávinform kiírása szerint Tapolcáról másik motorkocsit küldenek, de a vonat jó 60 perces késéssel közlekedik majd tovább. Emiatt a Keszthelyről Ukkra 7 órakor induló személyvonat várhatóan 30 perces késéssel közlekedik.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Al X
Az én nyelvhasználatomban a disznók csapatát csürhének, vagy kondának nevezik. De találkoztam már számomra ennél is furcsább szóhasználattal is: farkascsorda farkasfalka helyett. Talán egy film kísérő szövegében. Úgy tűnik a csorda szó kezdi kiszorítani a szűkebb jelentésű, megkülönböztető rokonértelmű szavakat.
Sámannus
@Al X: Ez olyan muszka szóhasználat ami a idegen ajkúak magyar tudásának az ismérve lehet. Nem ismernek olyan kapcsolatokat, mint a nyáj, csorda, konda, ménes, raj, horda Nincs ilyen a szókészletükben. Itt van ez az elmebetegnek látszó halcafat, ő is lüke szólásokkal takarja az alfelét, pedig világosabb a napnál, hogy csak egy tetves idegen troll.
rokker33
@solidedge: Azok max magánrepülővel és luxus hajóval közlekednek és természetesen kisvasúttal ami Orbanisztánban a trendi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.