Rendőrök özönlötték el péntek hajnalban Szász János rendező lakását – számoltunk be róla korábban

Megszólalt a rendőrség: ezért szállták meg Szász János filmrendező lakását
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A hvg.hu-nak Szász János ügyvédje, dr. Fülöp Tamás elmondta, hogy

a rendezőhöz a hajnali órákban vonult ki a rendőrség, amikor az egész család, a gyerekek is otthon tartózkodtak.

A rendőrök számítógépeket, telefonokat foglaltak le, köztük a gyerekeknek azokat a számítógépeit is, amelyeken az online oktatásuk zajlik.

A 444.hu kérdésére a rendőrség az akcióval kapcsolatban ezt a tájékoztatást adta:

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály személyes adattal visszaélés vétség és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást, amely keretében az Ön által említett helyszínen kutatást hajtott végre a rendőrség. Gyanúsítotti kihallgatás nem történt.”

Ez az információ alátámasztani látszik a 444 azon értesülését, hogy az ügy hátterében talán az a konfliktus állhat, hogy a bangladesi sziámi ikreket kezelő egyik orvos végül nem adott írásos beleegyezést ahhoz, hogy szerepeljen Szász dokumentumfilmjében.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Keletiszel
Szász János gerinces filmrendező, az Ő gyomra nem vette be Vidnyánszkyék benyomulását az SZFE-re, ezért kell az egész családját egrecíroztatni! Ez már nettó félelemkeltés, fasizmus! “Először a kommunistákért jöttek, s én nem emeltem szót, mert nem voltam kommunista. Aztán jöttek a zsidókért, s én nem szóltam, mert nem vagyok zsidó. Aztán a szakszervezetiekért jöttek, és én nem lévén szakszervezeti tag, hallgattam. Aztán jöttek a katolikusokért, és én nem szólaltam fel, mert protestáns vagyok. Aztán eljöttek értem, és ekkorra már nem maradt, aki szóljon.” Martin Niemöller
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Nyírfa: Nem gondoltam, hogy ebben az országban még van ilyen ember aki ezt írja:"Rákosi az, aki politikailag és társadalmi hasznosságban"
csak úgy....
@Gyurka80: 1919 után horthy is hasznos volt...,kurvára vérengzö a magyar történelem! mára,- szinte nem is maradt magyar,csak 1-2 sápadtarcú akiknek köze sincs az eredeti magyarsághoz! bocs,a dúró dóri és a novák elöd az utolsó magyarok..
csak úgy....
@Gyurka80: 22:55 gyakorlatilag írhatott volna orbánt is,persze ezt te nem igazán érted ..
ómió
Rendezni, bizony, csak "jogszerűen, szépen..."!
Egy korsó hideg barna
Megcsinálta a dokufilmet a sziámi ikrek szétválasztásáról, saját költségén és most egy alapítvány vagy annak egy tagja éppen einstandolja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.