A koronavírus elleni oltóanyag nem politikai, hanem biztonsági kérdés, így a vakcina származási helye sem tehető politikai kérdéssé – hangoztatta Andrej Babis cseh kormányfő pénteken Budapesten, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt.

Orbán: akinek nem kell az éppen elérhető vakcina, az mehet a sor végére
Orbán Viktor magyar kormányfő fogadja Andrej Babis cseh miniszterelnököt Budapesten, a Karmelita kolostornál 2021. február 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Euronews beszámolója szerint Orbán azt mondta, csak az oltóponton fogjuk megtudni, hogy milyen típusú koronavírus elleni vakcinát tudnak nekünk adni.

A miniszterelnök egész pontosan így fogalmazott:

Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk.

A mondatot az MTI beszámolója egyáltalán nem idézi, más médiumot pedig alig engedtek be a sajtótájékoztatóra, mi az AP hírügynökség egyik nyersanyagában találtuk meg Orbán Viktor beszédét. A helyszínen magyar részről csak a Magyar Televízió és a Hír TV munkatársai kérdezhettek, ők azonban nem tettek fel kérdéseket ezzel kapcsolatban.

(Euronews)

138 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@verőce21: A kezdetben az volt a szöveg, hogy a regisztráció csak felmérés, mennyien oltatnák be magukat! Most meg aki nem regisztrált, várhat a sorára, bármelyik csoportba is tartozik. Volt ismerősöm, aki azért nem lett regisztrálva, mert egy email címről egy regisztrációt fogadtak. Neki nem lévén számítógépe, koránál fogva nem is ért hozzá , most így járt! De az a szöveg, hogy majd a pl. jegyző segít egy kis településen, ebben az esetben nem jelentett megoldást, hiszen általában neki is egy hivatalos email fiókja van, meg általában egy nem hivatalos. Nem lehetne egyszer ebben az életben, hogy egy rendelet, egy miniszterelnöki bejelentés legalább egy hétig ne változzon? Hogy esetleg két kompetens megszólaló legalább véletlenül ugyanazt mondja?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Ennyi elég mára, lehet hozzászólni... :)
Clavigo
@verőce21: Otthon,,a kiccsaládnak add elő magadat.
Clavigo
@Pegero: @verőce21: Pippantsátok le egymást,,,bő nyállal..
Nessy
@verőce21: A kezdetben az volt a szöveg, hogy a regisztráció csak felmérés, mennyien oltatnák be magukat! Most meg aki nem regisztrált, várhat a sorára, bármelyik csoportba is tartozik. Volt ismerősöm, aki azért nem lett regisztrálva, mert egy email címről egy regisztrációt fogadtak. Neki nem lévén számítógépe, koránál fogva nem is ért hozzá , most így járt! De az a szöveg, hogy majd a pl. jegyző segít egy kis településen, ebben az esetben nem jelentett megoldást, hiszen általában neki is egy hivatalos email fiókja van, meg általában egy nem hivatalos. Nem lehetne egyszer ebben az életben, hogy egy rendelet, egy miniszterelnöki bejelentés legalább egy hétig ne változzon? Hogy esetleg két kompetens megszólaló legalább véletlenül ugyanazt mondja?
human
"ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni."
Volt egy riport egy dokival akivel nem közölték melyik gyártó milyen vakcináját kaja. Valóban kapott egy leírást az anyag hatásairól, de nem volt rajta konkrétan melyiket kapja. És ebben a káoszban még az is benne van a pakliban, hogy összekavarják a vakcinákat.
Itt egy férfi esete akit papíron beoltottak a fővárosban holott nem is járt ott és ráadásul még nőként is szerepelt a rendszerben. Ezek után szerintem az utolsó oltásig átmenetileg mindenki Istenhívő lesz és imádkozni fog, hogy az Orbán rezsim ne csessze el végleg az életét.
propeller.hu/itthon/3630353-nyilvantartas-szerint-beoltottak-pecsi-ferfit-sote-mikozben-nem?all#c2975613

Én is be fogom oltatni magam, de komolyan aggódom, hogy kleptokrata, egyedül a hantázásban és lopásban jeleskedő kormányomon múlik az életem.
human
@Nessy: Hol azt mondják mindenki azt kap ami van, hol azt mondják lehet választani, másnap Kásler bejelenti, hogy vége a válogatásnak stb stb. Nem tudom, hogy ez szándékos dezinformálás - mert ha mindenfélét mondanak akkor valami csak igaz lesz - vagy ekkora valóban a káosz a kormányban?
csak úgy....
na nézd a soros tanítványt...,aki nem lép egyszerre ,nem kap szurit estére!
csak úgy....
@verőce21: @Pegero: a kettö oltott. :) ti ketten,már a szuri elött is szellemileg hézagosak voltatok ..
Málna
@Nessy: Az istenért, Nessy, a regisztrációhoz nem kell saját számítógép, egy email-fiókot meg bárkinek a készülékén lehet csinálni. Arról nem is beszélve, hogy az idősebbek levélben is jelentkezhettek az oltásra. Komolyan mondom, néha csodálkozom, hogy ezek az emberek idáig képesek voltak életben maradni.
Málna
@human: Milyen káosz? Azt kapsz, ami van. Ha többféle van, akkor válogathatsz. Eddig logikus, ugye? Ha neked nem jó, ami van, akkor várhatsz addig, amíg lesz olyan, ami jó neked. Nem olyan bonyolult ez...
Kásler meg nem jelentette be, hogy vége a válogatásnak, csupán a reményét fejezte ki, hogy ez így lesz.
verőce21
@csak úgy...: (21:37) Te magad hézagos..., így bolond lyukból bolond szél fúj...!
Istenakinincsen
Királyunknak követendő példát kellene mutatni.Ő az országunk legfontos/kodóbb/abb embere.
Öt kell a legjobban védeni/megmenteni ugye?Oltassa be magát már azokkal a szarokkal amit összevásároltak (a Ti pénzetekből)...aztán mi türelmesen kivárjuk a sorunkat.
Ha nem jön be a politika akkor még mindíg lesz esélye a túlélésre.Rengeteg lélegeztetőgép keresi a gazdáját:)...és az egészségügy is topon van(aki majd Őnagyságát ápolni fogja).
bencemacska
@human: ma, 21:18
Szerintem itt senki nem tud semmit.
Én telefonon kaptam az értesítést, febr. 1-én, a háziorvos asszisztensétől, hogy férjem rajta van a listán. Kérdezett pár dolgot ,/ hogy van, nem lázas-e,köhög-e, stb/ és közölte, hogy a héten beoltják, majd jön érte a betegszállító. Időpontot csak szerdán (3-án) tud mondani.
3-án 15 órakor jött a telefon, hogy másnap (4-én) menjen a rendelőbe, oltásra. Elmentünk, beoltották, 30 perces pihentetés után hazajöttünk. Semmi probléma eddig.
Nessy
@Málna: Képzeld el én is tudom. Van egy nem használatos fiókom, azon regisztráltam a szomszédunkat. A másiknak meg a levelét töltöttem ki. Igaz, a borítékkal megszenvedtünk, mert a visszaküldéshez egy normál kis borítékot küldtek, amibe ugyan a levelet belehajtogattam, akkor ki derült , hogy nincs rajta ragasztócsík. Cellux keresés gőzerővel leragaszt, másnap séta a postára.Mert én vagyok a "mozgékonyabb". Úgy mellékesen, mert idősek vagyunk, nem mindenki ostoba, még ha úgy is kezelnek bennünket manapság!
Gazella
Sok ember halála a lelkeden szárad dagadék
Nessy
@bencemacska: Miért ne tudnánk? Nálam ugyanez volt a menetrend. Tegnap délután, meg ma délelőtt nem voltam éppen a topon, de már minden rendben. A második oltás után már erősebb lesz a válasz reakció a szervezet részéről. Egészségügyi ismerősömet a második Pfizzer két napra kiütötte magas lázzal, fejfájással, izomfájdalommal, gyengeséggel. Persze, ez nem általános. Én azzal vigasztalom magamat, hogy csalánba nem üt a ménkű. További jó egészséget férjuradnak! :-)) Ne ijeszd meg! :-))
csak úgy....
@verőce21: nekem van bizonyítékom a szalajsztós elmédre :
"Szerintem minden korosztályban népszerű Orbán.

Isten éltesse dr. Miniszterelnök Urat, Magyarország elnök-vezérigazgató kormányzóját, a magyarok jótevőjét és népének naggyá tevőjét...!
Az országunk világpolitikai tényezővé emelőjét. "

aztán te mit bírsz fölhozni ellenem,hazudozós tallini tutajosok gyönye! ? :)
csak úgy....
@Horizont: vagy példát mutatna és magába döfetné a ruszki vagy kínait, a kíséröt én fizetném neki..
csak úgy....
@Málna: téged még nem toloncoltak vissza ukrajnába?
volvós
...XXI században egy tőmeggyilkossági kísérlet...Hága pedig miért hallgat ???
Málna
@Nessy: Ha tudod, akkor viszont nem értem azt a mondatodat, hogy a jegyző sem tud segíteni, mert neki is csak egy email fiókja van...
Az ismerősöd miért nem regisztrált levélben? Vagy miért nem kért segítséget? Nincs egy családtagja, barátja, szomszédja, aki segített volna neki?
Giovanni Alba
Majd ha miviktorunk virítja az unió gyógyszerészeti hatóságának felhasználási engedélyét, akkor lehet nagy szája. Észrevehetné (nem fogja) hogy ő nem a világ ura, és a népség, lakosság nem az ő szolgája. Nagyon elszaladt vele az a bizonyos ló. Elfelejtette (már ha tudta egyáltalán) hogy neki a nép javát kellene szolgálnia, de nem azzal, hogy biztos helyre teszi, egyszerre hatvan pusztára. Négy évre kapott megbízást, aztán kapott még kettő hosszabbítást. Nem örökös uralkodónak választották a hívek, bármennyire is erős ebben a meggyőződése. Megy a pénzszórás, az emberek meg magasról le vannak tisztelve. A gazdaságvédelmi alapból a világon mindenre futotta, a gazdaság védelmén kívül. A fröcsögőknek házi feladat, szépen utánajárni, mire és mennyi pénz lett ebből az alapból átcsoportosítva. Aki erre nem képes, az ne is próbálkozzon a propagandaszöveggel. Tavaly november elején már be lehetett volna mutatni egy vázlatos tervet, ami alapján ki lehetett volna dolgozni egy menetrendet. A lényege az lett volna, hogy nagyjából tudhattuk volna, mire lehet számítani. Mennyi vakcinát kötött le az unió? A miniszterelnökök által aláírt megegyezés szerint (tehát viktor is benne van, nyakig). Én úgy számoltam, hogy mindenkinek jut négy oltás, vagyis első, három hét múlva a második, és mégegyszer ennyi, mert előbb vagy utóbb meg kell ismételni ezt a procedúrát. Még mindig nem látom viszont azt, hogy amennyiben az unióban nem engedélyezett vakcinával oltottak valakit, az hová utazhat az unión belül.
csak úgy....
@Málna: néked már ágyban lenne a helyed...
Nessy
@Málna: Képzeld el, vannak akinek már a mi korunkban nincs!
Nessy
@Giovanni Alba: A legközelebbi Járdaszigetre! A pici occó kínai vakcináckát adják pártunk és kormányunk tagjainak, és híveinek!
Qqberci
Csútkány, te meg mehetsz a pí...pí...pí...
Nessy
@Málna: Ez igaz. De azért a fiatalabb korosztálynak már természetes a számítógép, az internet. Aki viszont nem olyan munkakörben dolgozott ahol kellett a számítógép ismeret, vagy nem volt a közelben fiatal aki megtanította neki, az bizony digitális analfabéta maradt. Vannak ingyen tanfolyamok nyugdíjasoknak, de egy kis nyugdíjas nem igazán tud bármilyen kütyüre és internet előfizetésre költeni.
csak úgy....
@Nessy: ez az "ez igaz"még sok idegszáladba fog kerülni,ahogy ezt a pióca levet ismerem..
verőce21
@csak úgy...: (22:41) Félreérted ezt is, Huzatos. Te már sosem leszel tökéletes, hiába igyekszel...!
verőce21
Az orosz vakcina megfertőz a vírussal, így ellenanyagot termeltet a szervezettel, ami már a kezdeti tapasztalatok szerint két évig ad védettséget.
Aki volt fertőzőtt, az legalább 2 évig védett... igy annak nem kell vakcina...?
verőce21
@Nessy: Önkormányzati e-mailekről többször is be lehet jelenteni...
justhpeter
Az első világos beszéde egy év, a vírus belépése óta. Remélem jövő tavasszal megkapja a válaszunkat is, miután akár rokkantnyugdíjas is lehet.
human
Nem egy nem kis ellentmondás Orbán kijelentésében.

"ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el"
Azaz Orbán itt azt mondja, hogy csak a helyszínen derül ki milyen oltást kapok. Ezzel ellentétes a következő mondata.

"...ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk."
Itt meg már azt mondja, hogy pontosan tudják mivel fognak beoltani és értesítenek róla előre. Akkor viszont az első esetben miért nem tudtak előre értesíteni, hogy milyen oltást kapok??? Sok időt megspórolnának nekem, a nővéreknek, a többi embernek és a dokinak is.

Orbán már megint össze-vissza hazudozik.
human
@human: az első sorom eléggé félre sikerült, no de aki nem akarja megfejteni annak itt a megfejtés:
"Nem kis ellentmondás van Orbán kijelentésében"
Béla333
Hát akkor megvárom, amíg olyan vakcinával oltanak be, amilyennel én gondolom!
Pálinkás Pál
@simmering73: 22:59
ezt te mondod??, nálad nagyobb birka nincs a világon!!!
kereső
Bravó!!! Igy beszél egy országvezető, egy igazi államférfi- aki felelősséggel tartozik, és felelősséget visel az ország lakóiért.
kereső
A klaviatúrám nem engedi meg. hogy leirjam, téged én hova küldenélek.
TollerBela
Ki a herót maga ott, abban a gatyában, hogy így rendelkeztik felőlünk ? Oszt maga mikor megy mán a fenébe ? Vegye már észre magát ! Mi vettük az oltást (magától egyetlen forintot sem kértünk erre), mi adjuk be magunknak a munkaidőn túl, maga itt felesleges, értse már ! És a sor vége az a sor eleje is ...
simmering73
Ha nem bízom meg az orosz vagy kínai vagy bármelyik vakcinában mert nincs engedélyezve az európai Gyógyszerügynökség által, akkor te ne vízionálj politikát bele.
simmering73
@Pálinkás Pál: Mit kötözködsz te mocskos tróger. A kurva anyáddal kötözködj te tróger hazug szemétláda.
Egy korsó hideg barna
Valami balfasz, aki magyar miniszterelnöknek hívatja magát pár hónapja arról beszélt, hogy majd az emberek eldöntik, hogy a rendelkezésre álló többféle vakcinából melyiket kérik.
orbán kijelentéseinek szavatossági ideje maximum 1 napra csökkent.
Hitelessége a nullára.
Pálinkás Pál
@simmering73:kussolj görény...regéld, kinek lett igaza??? valahogy nem látom a hatalmas javulást az általad szeretett korlátozások miatt, sőt!!! és a világot a hozzád hasonló marhák miatt fogják romba dönteni!!!
simmering73
@Pálinkás Pál: Te kussoljál te retardált barom. Kiakurvaanyád szólított meg téged, te csatornapatkány, aki ki se meri dugni a mocskos pofáját a lakásból, úgy fosik ettől a tetves vírustól?
Pálinkás Pál
@simmering73: én faszkalap...többet mozgok mint te te majomhúgy...és képzeld, maszk nélkül ,ökör állat!!! a hozzád hasonló retardált marhák miatt tart itt a világ!!!
laszlobihari
"elmegy a sor végére" te pedig elmész a sovány malac csavaros fa..ának a végére zsilipőrnek! ne rendelkezz velem! egyébként nem értem, hogy az orosz/kínai/stb régi típusú vakcina miért jobb mint a Pfizer és/vagy a Moderna? a régi technológiájú vakcina tulajdonképpen mesterséges "fertőzést" okoz, DE ha valaki már átesett a fertőzésen annak a szervezete miért üríti ki az ellenanyagot 5-6 hónap után? mi a garancia arra, hogy a régi típusú vakcináknál nem ugyanez a helyzet? volt már példa a többszöri fertőződésre!
Afra
@human: Én nem bízom rájuk az életem...
Afra
@Málna: Össze vissza beszélnek,hadoválnak,kapkodnak..Ficsúrok,mint a kakadu.orvososdit és az embrerek életével játszadoznak,mert gyerekkorukban kicsi volt a homokozó.. Ilyen és ez,a káosz...
Pálinkás Pál
@laszlobihari: mert ez ugyanolyan mint az influenza...azon is hiába esel át megint lehetsz fertőzött...ezt tudomásul kéne venni, nem fosatni az embereket ...de a politikusoknak tetszik a "rendkívüli" hatalom,mi marhák meg hagyjuk.,..
nezelodo
Vezérünk, nem kell a fenyegetés, a sor végével, tudjuk, mindig ott álltunk, és amikor elfogyott, amire várakoztunk, azt mondtad, "majd", és húzzuk meg a nadrágszíjat, és kicsit még várjunk a sorunkra! Ha egyszer legalább mondtad volna a Lölönek és társainak, (azaz magadnak), "hogy hé, várj a sorodra", kicsit hitelesebb lenne, de akkor sem lett volna hihető!
Ludmilla
Igazán keresztényi dolog egy szép fiatal nőt Donát kacsának nevezni... kibújt a szellem a palackból...
kissé felnőttem
órjási nagy tahó a hozzáállása az emberekhez majd a cellában ott leszel a sor végén kesereghetsz is
ki a fene vagy a mi pénzükön ne pökhendiskedj . mennél el kanásznak ott még ez elmegy, de ez a XXI. század ébredhetnél.
Szevasztok
Na megállj csak o1g. bsszúbol mi momentumosok, aláirást gyüjtünk, hogy az idén ne legyen Húsvét. Pünkösdön még gondolkozunk.
Clavigo
,,te meg a qrvaanyádba menjél vissza... orbán elvtárs... oszt ott legyél pökhendi... meg az idióta 2 bytes birkáid között...Faszfej.
ómió
Méltányos! "Hála" a brüsszeli efftársaknak!
Giovanni Alba
@ómió: ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/public-health/coronavirus-vaccines-strategy_hu
Olvasd el, a brüsszeli efftársak között ott van orbán is. Te most az istenedet köpdösöd, te tudatlan?
Eladott Ország
@sgl: A csúti és sleppje már régen be van oltva és az biztos hogy nem orosz vagy kínai vakcina.
kokopelli
Nem hiszem,hogy egy normális ország normális vezetője megengetheti magának azt a rizikót,hogy a lakosság egy
része kénye-kedve szerint fertőzötten védekezés nélkül szaladgálhasson,mert hát a demokrácia ..stb!...stb! A környe-
ző országok ugyan olyan jogon lezárhatják a határokat azon ország polgárai elött,mivel azok is élnek a jogukkal,ha
akarják!!
tudode
Nem semmi!
.
A felcsúti nemzetvezető azzal a talentummal, amije van kibérelte a népegészségügyisektől az immonológiát is
.
-----Orbán, a virológus – az EU-nak nincs oltása ilyen ellen
hvg.hu/360/202103__kinai_vakcina__megzsarolt_idosek__politikai_nyomas__kiszuroproba
------------------------------
.
Ne csodálkozzanak az infektológusok azon, hogy a népességet a frász kerülgeti a VAKcináktól!
cikicakk55
Na most ugye azt hiszi ez az ütődött,hogy jaj de megijedtünk és egyből megyünk is regisztrálni. Téved. Én még a sorv végén sem állnék, amennyiben tényleg nem tenné kötelezővé. Nem a vakcinával van bajom,csak piszkosul nem mindegy,hogy honnan hozzák. Majd mire a sor végére él az oltakozás,addigra remélem kiderül,hogy mennyire biztonságos is ez a víruselleni rohammunka. Nem Szíjja Petike agymenéses döntésére vagyok kíváncsi,hanem az igazi szakemberekére, de sajnos még Ők is össze vissza nyilatkozgatnak. Attól függ,hogy melyiket tudta kilóra megvenni a köpcös.
Málna
@Nessy: Én arra gondoltam, hogy nem korfüggő, hogy van-e az embernek segítsége. Vagy hogy eleve segítséget kérjen. Még mindig érthetetlen, miért akadt el az ismerősöd.
Málna
@Afra: Mondd, hogy mi nem világos, én pedig segítek, ha tudok.
ómió
@Giovanni Alba: Nocsak! Rá kell hazudnotok?! Aha! A milliós tételszámú kínai meg orosz vakcinákat meg, ugye, a "proletár nemzetköziség" szerződte le, szerezte be!? "Tudományosan" így van, te "tudós"!?
kereső
@Egy korsó hideg barna: Erre mondják felénk a népek, hogy a magyar miniszterelnöknek már megint sikerült schegget csinálnia a szájából.Szerintem ebben világcsúcs tartó!
silber13
@Giovanni Alba: ne csodálkozz ezen a félcéduláson.ez ilyesmiket kapar ide egy tányér ingyen levesért.cserébe.
Giovanni Alba
@ómió: Úgy érted, hogy az uniós tagállamok kormányfőinek megállapodása a közös vakcinabeszerzésről, hazugság? És csak azért hazugság, mert az egy élő isten idehaza (szóban) harcol a "brüsszel" ellen, kint meg vigyorog, bólogat, és kényszeresen nyalogatja a szája szélét? Mi itt a hazugság? Az Európai Uniónak van gyógyszerészeti hatósága, az engedélyezheti a behozatalt, felhasználást, mégpedig alapos vizsgálatok után. Nemrég kérted a vizsgálatok leírását, megkaptad. Akkor meg előkaptál valami mást, jelesül azt, hogy ez túl sokáig tart. Erre válaszoltam, hogy a tagállamoknak jogukban áll vészhelyzeti intézkedésként az engedélyt megadni, de akkor minden felelősséget fel kell vállalni. Eddig érted? Az, hogy máshol belefogtak a tömeges oltásba, meg sem várva a vizsgálatok befejezését, az eredmények kiértékelését, az legyen az ott beoltottak baja. Jogállamban nem az egyszemélyi vezető szava dönt ilyen kérdésben, és egy kormányfő nem mondhat olyat, hogy ízlés kérdése, mennyire hiszünk a tudósoknak. Tényleg zsenikém, szerinted ugye lapos a Föld?
kereső
@Giovanni Alba:" Tényleg zsenikém, szerinted ugye lapos a Föld?" és négy elefánt tartja a hátán.
Qqberci
"Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni."

Meg a méteres kékerest! Akarata, beleegyezése nélkül senki nem kaphat gyógyszert/vakcinát...
Pokróc
Ez a Kormány Viktor illibsi politika . Azt kapod ami van és kuss ,ha nem kell tünjél el !
Reméljük ennek jövöév első felében vége , nem sok van hátra már szerencsére és eltakarodik ez a civilizáltlan mindent leromboló társaság a felesleges megmondóemberekkel együtt .
Éljen az ellenzéki pátszövetség ! Hajrá !Hajrá !
Pokróc
@bencemacska: Sokan az oltástól félnek ,maga a szúrás de ez tévedés , nem az a veszélyes hanem az 5- 10-15 -20 év után vagy alatt keletkező szövődmények . Ezt senki nem tudja garantálni hogy nem lesz . Ha viszont lesz ,és nem tudni kiknél melyik vakcinától ,igaz a kovid 19 től megvédett de pokollá teheti bárki életét .Erre van némi esély .Nem sok szerintem, de van .:-(
Giovanni Alba
@kereső: A négy elefánt pedig A'Tuin, a nagy teknős páncélján áll, aki lassan úszik az űr sötétjében egy, csak általa ismert cél felé. Korongvilág történetek, kacagtató paródia. A kétbalkezes varázsló, az első turista a világon, a hős, aki felett eljárt az idő, az Orgyilkosok Céhe, és az összetűzés a kereskedők szövetségével a turista miatt, mert az egyik ki akarta rabolni, a másik viszont a lehető legnagyobb hasznot akarta húzni az új lehetőségből, turizmus, vendéglátás, pénzeső.
Málna
@Egy korsó hideg barna: Dehát most is ugyanezt mondja. Eldöntheted, hogy melyiket kéred. Mit nem lehet ezen érteni...
kissé felnőttem
@Pokróc: ha ennyire kihegyezett a gondolatsor akkor jobb lett volna inkább meg sem születnem?a másik véglet az gyorsabb: gyere+ jogsi diszkójárat haza sem ér tőbbé , ilyen alapon bocs nem kéne saját magunkat hergelni stressz = magas vércukor. magas vérnyomás infarktus, agyvérzés, mennyivel jobb: Én maximálisan amit lehet kerülöm A gyógyszertári ujságot heti bontásba bele sem nézek 15-20 % kedvezmény ? 6000 .Ft akkor inkább ide a ciánkálit, 3 másodperc és mellélesen hat. is ?Amennyit a nép bezabál az a főldet is elpusztitaná egy az egyben. az hogy mi lesz ? atomvillanásra volt szólás nézzzük meg jól tőbbé ugysem látjuk vagy lepedőbe csavarva kusszunk a temetőbe .Morbid ezen rágód, max a bajokat vonza be az ember. Pozitivabban kéne kissé kezelni az ÉLETÜNK-et egy van csak egyenlőre nem 9 mint a cicusnak
Lepényleső
Akinek eddig kételyei voltak,erre talán felocsúdnak,- ez leképzése a szabadnak mondott választásoknak?
gina
Alja szemét, és te vagy egy vezető, rohadt gyilkos, remélem te sem választasz vakcinát, neked pedig a patkányméreg jár !!!
gina
@Málna: tiéd a patkányméreg idióta agyhalott,, ennyire elmebeteg vagy???
gina
@Málna: Logikus észjáráshoz ész is kell ami neked nincs, ne próbálkozz te fidesz patkány, menj végre a Demokrata vagy 888.hu oldalra az a tiéd... nem veszed észre hogy itt egy szar senki vagy, nehéz felfogni ugye? aholnem látnak szivesen , onnan tünj el. dehát a fidesz bagázs annyira IQ nulla hogy ezt nehezen érthető, na ciao bunkó
Málna
@Qqberci: "Akarata, beleegyezése nélkül senki nem kaphat gyógyszert/vakcinát..." Senki nem kap, ha nem egyezik bele.
verőce21
Az hogy a Kínára terelik lipsiék a figyelmet nem lehetetlen kidolgozott terv része , hogy az európai emberek a vírusos betolakodókat befogadja.
ómió
@Giovanni Alba: Nem a közös beszerzésben történt megállapodás a hazugság, efftársi "lassúság", hanem a lebonyolítás szülte "eredmény" Orbánra-hazudási kísérlete! A megállapodás alapján a beszerzés folyamatát, szerződéseit, az engedélyeztetést mind Brüsszel végezte központilag, ami - ha példát kéne rá hozni - tökéletsen illusztrálja az abszolut buktát! És a történtek lényege - hiába kenegeted a szart a palacsintán - ez, amit az uniós országok Brüsszelhez intézett tiltakozásai húznak alá, még akkor is, ha Merkel meg Macron legutóbb már brüsszelpárti hangokat ütött meg! Szóval, ami a hazugság, az az ilyen előzmények utáni Orbánra mutogatás, pontosan úgy, ahogy ezt a témát elkezdted! Tehát "zsenikém", innét kéne valami ütősebb hazugságot "innoválnod", ha már ez nem ment át!
Giovanni Alba
@ómió: Na figyelj ide csuporka! Megállapodtak a vezetők, mert így kedvezőbb árat tudtak elérni, a gyártók kapacitáshiányra hivatkoztak, mit lehet ilyenkor tenni? Viktorod biztosan katonai parancsnokokat nevezne ki, ez itthon is bevált, nem? Minden tagállamnak joga van vészhelyzeti döntést hozni, engedélyezni a neki megfelelő vakcinát, egyetlen megkötéssel, a teljes felelősséget vállalnia kell. Még be sem adták az oroszok a dokumentációt az engedélyeztetésre, külügyérünk már rohant szerződést kötni és fizetni, mert az emberek egészsége nem lehet pénzkérdés. Most tonnaszámra szállítják nekünk a szputnyikot, ugye? Mi tárt karokkal fogadjuk (már aki), az egyszemélyes mindentudó már engedélyezte a felhasználást is, már annyi van itt, hogy térdig járunk benne, de Brüsszel tehetetlenkedik, értem.
Tehát miviktorunk újfent megvédett, mindenki boldog, a nap is kisüt, vagy mégsem? Nem kell nekünk a tehetetlen, pipogya, alkalmatlan Brüsszel engedélyére várnunk, nosza, rajta, ki tart vissza, állj be a sorba. Szervezz békemenetet a szputnyikot követelve. De ha nincsen nekünk szükségünk a brüsszeli bürokraták teszetoszaságára, akkor mit érdekel minket az egész cécó?
A végére néhány személyesebb megjegyzés. Igyekszem a körülményekhez képest kulturáltan válaszolni, habár folytonfolyvást lehazugozol, sértegetsz, olyanokat állítasz rólam, amik egyértelműen nem igazak.
Közben meg egyfolytában ömlik a szar az orrod alatt résből. Te nem veszed észre, miket firkálsz ide? Nincsen benned minimális jólneveltség sem? Téged tényleg az utca nevelt, a kihalt, néptelen utca.
Az egész szórakásodnak annyi a lényege, Brüsszel alkalmatlan, a gazdád az egy élő, igaz isten. De "brüsszel" pénze az kell, az nekünk jár, és ne szóljanak bele, mire költjük. Végtére a stadion is munkahely, nem? A lölö által kirúgott alkalmazottak helye is meg van védve, nem? Elvégre nem a dolgozók, hanem a munkahelyek védelmére kapta a milliárdokat, nem?
ómió
@Giovanni Alba: Nem zavar, "lassú ész", hogy a hónapokkal később rendelt orosz meg kínai vakcina előbb fog használható, nagy tételben érkezni, mint az uniós? Vagy efftársilag azt várnád, hogy már szerződéskötés előtt árasszanak el bennünket, miközben "Brüsszelben minden rendben"? Ennyire "lassúnak" azért nem kéne lenned! Vagy ez a mértékadó "brüsszeli módi", netán csak a szart próbálod szétkenegetni? Kár fáradoznod! Max. az efftársaidat "győzheted meg"! Ha meg már a szart említed, az most folyt ki a "tolladból", de, ha ugyanezt elmondod, a szádból is az fog! Vagy ez az efftársi "jólneveltség"? Aha! Brüsszel pénzéről delirálsz? Arról, amit az uniós multik által innét kipumpált profit töredékeként visszakapunk? Ezt a "kegyet"! Efftársilag sokszor elájultál már tőle? Locsoltasd fel magad! Efftársilag meg, ugye, itt "érdekvédelme" csak azoknak az alkalmazottaknak volt, akiket a Böszme-érában rúgtak ki? És mind a 12,5%-nak! Igaz, munkahelye "csak" hosszú évekig nem! Hát, akkor húzzál bele az "érdekvédelembe"!
Giovanni Alba
@ómió: Az uniós multik profitja a befektetésükből származik. A MOL és az OTP külföldi érdekeltségei ott hagyják a hasznot, te nagyon okos? Ne a törvényesen, adózottan elszámolt hasznon sírjál, hanem a kormány által befektetésösztönzőnek adott vissza nem térítendő támogatáson. A hazai vállalkozók meg kapnak kölcsönt. Érzed a kettő közötti különbséget?
Nem akarlak én téged meggyőzni semmiről. A vakcináról volt szó, meg a "brüsszel" alkalmatlanságáról
Te nem tartod aggályosnak a még nem bevizsgált, nem engedélyezett vakcinákat?
Sírsz az engedélyezettek szerinted lassú beszállítása miatt, de aztán majd jön a felvirágzás, mert jön a szputnyik ezerrel, milliószám, meg leszünk mentve, hurrá, meg éljen.
Munkanélküliség és foglalkoztatottság.
az új módi szerint az álláskeresők három hónap után már ne szerepelnek a rendszerben, viszont mindenki munkavállalónak számít, aki részmunkaidös, közmunkás, sőt az is aki külföldön dolgozik.
Szerinted lölö megmozdulását legitimálja az, hogy de hát mások is .. ?
Szánalmas vagy a csőlátásoddal és a mosdatlan száddal. Nem akarom azt feltételezni, hogy a pöcegödörben szétnézve csak azt látod amit itt írsz.
gina
Te meg Viktor szemét a jó büsös fenébe - elég belőled te hazaáruló gyilkos tolvaj !!!
Aki Én
@ómió: A hétvégén is telehazudod az étert, te bolsi fajgyökér? Vagy tényleg akkora kretén vagy, hogy te igaznak hiszed?
Tulajdonképpen nincs jelentősége, mert kristály tiszta, hogy súlyos elmebeteg vagy.
ómió
@Aki Én: Onnét, az elmeosztály munkásőr tagozatáról, ahol tetves bolsiságodat láthatóan megint a tetvesbolsi egód másrahazudási szindrómája gyötri, onnét te már mindenkit elmebetegnek látsz, bolsevik szarkupac!? De legalább a mai Internacionálé-kvótádat, bolsi fajgörény - ha már nem javul az állapotod - elénekelted már?! Ne feledd: a tetübolsi egód másrahazudása efftársilag nyilván csak úgy lehet "hiteles"! Bolsiék elmebetege, szedáltasd már magad!
Aki Én
@ómió: Belegondoltál már, te bolsi fajankó, hogy minden nap ezért kelsz fel, hogy telehazudd az internetet?
Messziről látszik, hogy nem vagy hívő keresztény.
Te ilyen eresztény lehetsz...
ómió
@Giovanni Alba: A pénz eredetéről, "lassú" efftárs, nem hallottál még? Nincs a Lenin összesben? Amit a MOL meg az OTP hazahoz - és azt se a "művelt" Nyugatról - csak baksis a nyugati cégek által innét kipumpált sokmilliárdhoz képest! Mit gondolsz, csatlakozásunkkor miért "adtak" nekünk "kohéziós támogatást", már eleve, szerződésileg? Mert mindezt nem látták? És a befektetésösztönzéssel mi az efftársi bajod? Nehogy "túliparosodjunk"?! Vagy csak a bolsi középkorban érzed jobban magad? A vakcina-téma meg egyértelmű! A "híres" Unió egy év után is kevesebb vakcinát fog szállítani, mint az oroszok, vagy a kínaiak félév után! Csápold meg a brüsszeli efftársaidat! Foglalkoztatottságilag meg - ha az Athina Híradó nem említette volna - a munkában állók nyilvántartottsága az elsődleges! Azokból pedig még ebben a vírusmizériában is 8-900000-rel vannak többen, mint a Böszmekorszakban voltak! Ebből, ugye - ha efftársilag nem is, de - az következik, hogy a munkát keresőknek azonos mértékben csökkenniük kellett - még úgy is, hogy ebből kb. 75000 közmunkás. Azért elég szánalmas az az erőlködésed, amivel a Böszme-éra 12,5%-os munkanélküliségét púderozni kívánod! Amúgy, te a pöcegödörben önszorgalomból, vagy bolsi latrinabúvárként szoktál "szétnézni"?
ómió
@Aki Én: Bolsi tetükirályként te makogsz hazudozásról, efftársi fajgörény!? Benneteket Lenin atyátok erre "teremtett"! Ne tégy úgy, mintha nem tudnád, hisz állandóan ezt gyakorolja a tetüfajtád! Még ott a vigyorgó munkásőr tagozatán is, ahol vagy! Még a tetvesbolsi egótokat is állandóan másra hazudnátok. Bár - láthatóan - ez nálad már súlyos mentális betegséggé vált. Szedáltasd már magad!
Giovanni Alba
@ómió: Szánalmas vagy, csak az istenedet megelőzőket gyalázva tudsz kielégülni? Akkoriban nem ugyanazok éltek itt, mint most? Amit az uralkodó kormánypárt összehazudozik a statisztikáival, azt csak az alulfejlett csecsemők veszik be.
Egyébként meg fidesztempó, ahogy lopod más szövegét. Munkában állónak számítjátok azokat is, akik külföldön dolgoznak, te kretén. Ha még beleszámolod (mert miért ne) az általatok behívott ukrán vendégmunkásokat is, akkor persze hogy nőtt a foglalkoztatottak száma, te tapló. Így hozod ki a te számításaid szerinti 5-15000-rel többet, te türhő. Menj vissza a langyos pöcegödrödbe, ahonnan előmásztál. Szólj már ott, a propagandaosztályon, hogy ugyan, rugaszkodjanak már neki valami eredetinek.
Aki Én
@ómidióta a buta eresztény: ...elmerozzant bolsi csicska, menj dolgozni! Sokat hazudsz, pokolra jutsz, te igaz eresztény, te.
ómió
@Giovanni Alba: Nálad, Giovanni efftárs, a valóság mindig kielégülést szokott okozni? Bár most - ahogy szembesítelek vele - mintha nem úgy tűnne! Szánalmas vagy! Ó, igen, az "összehazudozás"! Ti a "valóságot" az Athina Híradóból meg a Bajai Videóból merítitek, tudom, és a KSH is csak addig mérvadó szempont, amig a "hazudtunk reggel, éjjel meg este" regnál és olyankor mindig az "elkúrtuk efftársi igazságát" teríti! "Felülfejlett efftársi csecsemők" részére! Ha meg lopást delirálsz, érdeklődjél "Aki Én" efftársadnál! Ő ebben a "pfof", még, ha rám hazudnád is! Amúgy a külföldön dolgozó efftársilag nem dolgozó, fajgörénykém!? Hanem mi? Ukrán vendégmunkásokat meg, fajkreténkém, senki nem hívott sehova! Viszont vannak ott kárpátaljai magyarok - mármint, ha a magyar jelző neked mond valamit - és közülük, nyilván ez a bolsevik világvége, dolgoznak nálunk is! És ha ők dolgoznak, akkor ők nem dolgozók? Hanem mik? Várom a "tudományos efftársi terminológia" válaszát, fajkreténkém! De előbb a Böszmeszart töröld már le a szád széléről! Hátha úgy "hitelesebb" lesz!
ómió
@Aki Én: Szedáltasd már magad, a tetvesbolsi egódat állandóan másrahazudni igyekvő bolsevik szarkupac, ott az elmegyogyin, mert még magadban is kárt teszel!
Aki Én
@ómió: ...ha ebben élsz, nem is csoda, hogy mindenről a szedálás meg az elmegyogyi ugrik be. Te, balfasz bolsi csicska.
kokopelli
@Aki Én: Csak egy "orbánformátumú senki" ME-nek magánügy az oltás! Akik nem akarják,azokat leválasztják a
normális emberekről és hagyják őket szabadon kóborolni? Reméljük,hogy Ausztria lezárja a keleti határait! "A ma-
gyar schegbe magyar lóf@ß" maradjon meg a "csuti"-nak,mert az EU nem hajlandó a "minden seggbe magyar
lóf@ßszt" átvenni tőlel!! (;-))
ómió
@Aki Én:Ne másra hazudd megint még a rezidenciádat is ott az elmegyogyi munkásőr tagozatán, fajgörény! Inkább szedáltasd már magad! Talán megnyugodnál!
Nyírfa
Orbán, csajkával a kezében mindig a sor végére kerül. Újból és újból hátra küldik, mert látni rajta, mennyire jóllakott.
Giovanni Alba
@ómió: csuporka, elvetetted a sulykot, nem tudod, miről is mesélsz.
"Engedélymentesen vállalhatnak munkát egyes hiányszakmákban a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon. A munkaerőhiány csökkentését célzó szabályozás kifejezetten a szerb és ukrán dolgozók hazai foglalkoztatását könnyíti meg többek között az informatika, az elektronika, a feldolgozóipar és az építőipar területén - hívja fel a figyelmet a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda.
A munkaerőpiaci problémákkal küzdő iparágakat kívánja segíteni a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendeletének legfrissebb módosítása. Az NGM közleménye értelmében, június óta a szomszédos országokból érkező, nem EU-s állampolgároknak bizonyos munkakörök betöltése esetén nincs szüksége munkavállalási engedélyre Magyarországon.
A változás alapján szerb és ukrán állampolgárokat munkavállalási engedély nélkül is lehet idehaza foglalkoztatni meghatározott hiányszakmákban, például informatikusként, mérnökként vagy programozóként, de ugyancsak kivételt képeznek az épületgépész, járművezető, építőipari szakmunkás, varrónő, asztalos és ápoló képzettséggel rendelkező munkavállalók is."
Igazad van agyatlankám abban, hogy a külföldön dolgozó magyarok is magyarok, dolgoznak is, de miért a magyarországi statisztikában jelennek meg? Itt élnek, itt dolgoznak, és itt fizetnek adót?
Ha most azt mondom, hogy elvakultságodban figyelembe sem veszed a tényeket, akkor csodálkozol?
A mocskos szájú jelzőidet meg tartsd meg magadnak. Te türhő paraszt. (és itt nem a becsületes szántóvetőkre gondolok te gyökér)
Rossz lehet neked, amikor a két agysejted hajbakap :-)
kokopelli
@bakcsubakka: ...pár kell neki,mert a "marha-csorda" tagjai is hazatalálnak estéként! Halljon éhen a vén f@ß
valahol a városban?
ómió
@bakcsubakka: Gyakorló elmebeteget láttál a tükörben, bolsi fajgörény!? És már magadat se ismered meg? Vagy másra kell hazudnod? Az OPNI-t meg bezáratta előtted a főefftársad? Vagy talán éppen azért, hogy a vezérkreténségeidet itt hinthesd? És már a tetves bolsiságotokat is a Fideszre hazudnád, szarkupac!? Akkor azok kik, akik "jeles alkalmaikkor" máig is habzó pofával kántálják "szent bolsi zsoltárotokat", az Internacionálét? Kik azok, akik a megszűnt internáci moszkvai segg helyett ma egy másik internáci brüsszeli segget nyalnának szívesen, Európai Egyesült Államok név alatt? Ezt is a Fideszre kell hazudnotok, fajgörény!? Merítkezz meg a bolsi letrinában, szarkupac! Senkinek nem tűnik fel az ottléted! Konform vagy vele!
ómió
@Giovanni Alba: Figyu, "lassúefftárs"!? Az a szó, hogy "hiányszakma", napláne ennek a jelentése, hiányzik a bolsevik értelmező szótárból? Netán benne sincs? Aha! Úgy már értem az értelmetlen bolsi hadoválásodat! Majd az elmeosztályon ezt, az általad itt "elővezetett" szinten, adott esetben meg is beszélheted! A veled egyszinten állókkal! Azt meg, hogy az itteni munkaerőhelyzet milyen - bár nem vagyok egy "KSH járatos" - nem a külföldön dolgozók számát felmérve (amit gyakorta szinte lehetetlen is) adja meg a statisztika, (bárhogy hazudnád is rá, fajgörény) hanem a honi munkahelyeken bejelentett foglalkoztatottak összesített száma alapján! Remélem, ez még a bolsi agysorvadásoddal is követhető! Ha meg a mocskosszájú jelzőktől óvnál másokat, bolsi fajkretén, javaslom, kezdjed magaddal!
Giovanni Alba
@ómió: Figyelj ide csuporka. Még mindig ömlik az orrod alatti hasadékból a trágyalé, és még te akarsz mást jómodorra oktatni? Néha lapozz vissza, és próbáld meg önmagadra vonatkoztatni a firkálmányodat. Akkor talán számodra is megvilágosodna ostobaságod mélysége. A Statisztikai Hivatalnál dolgozol? Minden világos.
Amúgy meg egyrészt undorító, másrészt szánalmas a vergődésed.
A hülyeségedet most félretéve, a hiányszakmákra hivatkozol. Nem az lenne a megoldás, hogy képezni kellene szakembereket, fejleszteni az oktatást? Nincsen hazai szakember, hát akkor akár munkavállalási engedély nélkül is jöhet bárki a szomszédos országokból, ukrán, szerb. Szerinted ez a jövő útja? Ennek tapsolsz? Tényleg hiába hivatkozok itt neked bármire, nem vagy képes felfogni. Az egy meg egyet ki tudod számolni a kezeden, vagy kellenek hozzá a lábujjaid is?
Fölkapaszkodtál a trágyadomb tetejére, és kitágult a láthatárod, hogy ennyire magabiztos lettél?
Izé ... hogy is mondod? Megvan, te fajkretén. (ez a saját leleményed vajon, vagy a szövegíród a szokásosnál keményebb másnaposságtól szenvedett éppen?)
ómió
@Giovanni Alba: Figyelj ide, bolsevik latrinabúvár! A hiányszakmát, ha elkezded oktatni, évek kellenek, amig részben pótolhatod a hiányt! Addig nézzék egymást az abban érintettek? Vagy a hivatkozott trágyalé neked ott folyt be, ahol te - agy nélkül - nekem kifelé deliráltad és már elöntötte az agyad helyét, hogy ezt képtelen vagy vágni!? Mert az más! Amúgy meg te vinnyogsz itt küldöldi munkaerő okán, amikor a habosra nyalt seggű uniótok (érdes lehet a nyelvetek) olyanokkal van tele!? Tőlünk is sokan. Mert eleitek a "magasabbrendű társadalmatokkal" nekünk "potom 50 év lemaradást vívtak ki" mögöttük! És ezt kompenzálandó! Vagy ebben már nem példa az "istenetek"? Te makogsz nekem itt a "trágyadomb tetejéről", fajgörény! A bolsi latrina aljáról "szemléled"? Onnét minden annak látszik, ami nem a tetüfajtád "alakítása"?
ómió
@bakcsubakka: Hű, de felbugyogtál, bolsevik szarkupac! Így "befűt" neked, ha időnként a valósággal is találkozol? Akkor hűtsd le magad, merülj vissza az efftársi latrinába! Odavaló vagy!
Giovanni Alba
@ómió: csuporka, pontosan 10 éve volt az általad magasztalt garnitúrának az oktatást gatyába rázni, de sokkal fontosabb a foci, mint a képzett dolgozó.
A mocskolódásod továbbra sem érdekel.
Igazi bolsevik tempó, hülye voltál, hülye vagy, és hülye is maradsz. Csápolj tovább 01G-nek, a tényeket figyelembe se vedd.
Úgy tűnik, hatalmas szellemi kihívást jelent neked, hogy több mint tíz évi kétharmados kormányzás után már nem az előző kormányzatot kellene hibáztatni mindenért.
ómió
@Giovanni Alba: Az oktatással, bolsi fajkretén, nincs különösebb gond. Sőt! Még osztályoznak is meg tanárok ezreit se bocsátják el! Az igények, a "piac" az, ami igen gyorsan képes változni. Ha figyelnél, látnád! Te is olyan vagy, mint "Aki Én" efftársad? Szügyig beleállsz a bolsi mantra, hazudozás védelmébe, majd rögtön utána a másikra hazudnád a tetves bolsiságodat? Talán még az Internacionálétokat is elénekled mások lebolsizása, lehülyézése előtt? Nem úgy "hiteles" efftársilag!? Vagy inkább úgy, hogy Böszmeseggből sivalkodva harsogod a tutit? Ami meg a hibáztatást illeti, több, mint "bájos", amint azok hintik a "hogyan kell mindentudását" - szóval ti - akik nencsak 90. előtt, de még utána is 4+8 évig, amit elméletileg lehetett, azt mindent elb..tak, lerohasztottak, elszegényítettek, csődbe döntöttek! Ilyen "produktumokkal" mások "bírálata, kioktatása" helyett a sárgaföldig elbújva kéne kussolnotok! Igaz, ha erre képesek lennétek, nem lennétek bolsik!
Giovanni Alba
@ómió: Hosszútávú stratégia? Ha figyelnél látnád, vannak állandó igények, állandó szakmai igények. Ha lenne esze az oktatási felelősnek (tényleg, most ki is felel az oktatásért? a sportért, meg egészségügyért, meg minden másért felelős, most éppen Mátyás király kirakósával elfoglalt zseni?)
A mocskolódásodat továbbra is figyelmen kívül hagyva, a ner lovagjai mutogatnak előszeretettel vissza, ha éppen elcsesztek valamit. Valamit nagyon félreértesz. Akik '90 előtt meghatározó pozícióban voltak, ott ülnek az 01G mögötti padokban, a parlamentben.
Egy jótanács, nyugodjál le, 'oszt egyél nokedlit. Ha nyugodt nem is leszel, de legalább teli pofával nem ordibálsz hülyeségeket.
Csak egy kérdés, neked mindenki bolsi aki ellent mer mondani neked? Egyedül te vagy helikopter?
kokopelli
@Giovanni Alba: ...reménytelen ügy!A vén beteg nem tud egy témához sem hozzászólni,ergó a "szabvány-szöve-
gét" ß@rja ki magából! El sem kell olvasni!Nem tudom milyen határontúli sötétségből küldi a "rámhazudnád" és a
többi hasonló baromságot "a rámkennéd" stb. kifejezések helyett! A seregben volt nálunk három román-határról
jött ujonc,a hasonló ökör jópofizással! "megyünk kajónifele" vagy ,"vedenifele"! (;-))
Giovanni Alba
@kokopelli: ma, 13:20 Nem is akarom meggyőzni, tudom, hogy eleve reménytelen, de jól esik a gonoszabbik énemnek amikor belenyomom az orrát abba, ami kijött az orra alatti résből. Ugyanez a nagyon hülye sikivel, és a papucsos hét vezérrel, akinek még egy nadrágra sem telik, megelégszik egy nagy kalappal, megy egy széles derékszíjjal, mert ettől derekabbnak érzi magát. Kond(a), ez se rossz, bár könnyebb leírni azt, hogy cicus. Terelnének a témáról, pökhendien osztják az észt, amiből sajna oly kevés jutott nekik is. Tényleg, ha cicusnak fűzős cipője lenne, meg tudná kötni masnira?
Erősen kételkedem benne.
ómió
@Giovanni Alba: Állandó szakmai igények, bizony, ugyanúgy vannak, mint állandó szakmai igénykielégítések. És, ahol a kettő időlegesen nem fedi egymást, ott segít ki a manapság már a munkaerőre is átterjedt globalizáció. Erről is "lemaradtál"? Ugyanis, ha létezne olyan "oktatásfelelős", aki előre látná a piac pontos igényeit, "mozdulásait", akkor piac se kéne, mert majd ő szabályozná! De a bolsevizmusotok buktája ezügyben is elég kiábrándító volt, semmint, hogy ilyennel bárki épelméjű próbálkozhatna. A kifogásolt "mocskolódás" meg max. a tiéd viszonzása lehetett! Mellesleg a "ner lovagjai" nem a l'art pour l'art visszamutogatás okán, hanem a "hogyan ne csesszük el" okán tekintenek hátra, mert a posztbolsi "gazdaságirányítás" legutóbb is az "államcsődhöz vezető kikövezett sugárút" volt! Amit, ugye, kerüljünk el! A 90. előtt "meghatározó pozícióban ülőket" keresgélve, talán Böszme efftársaddal - mint a KISZ KB anno legfőbb főnökével - és "körével" kéne kezdened - mint máig is a "jogfolytonosság ápolóival" - azok helyett, akik az első adandó alkalommal - amikor a karrierjüket többé már nem az "elvhűség" határozta meg - otthagyták a bolsevik tetübandátokat! A baromságok ordibálásának hevületét illetően meg magadon vegyél erőt - már csak a szálka meg a gerenda "esetéből" kiindulva is! Kérdésedre válaszolva, számomra - tagkönyvfüggetlenül - az a bolsi, aki - mint te is - máig is az ő mantrájukat tolja! Mármint azokét, akik 89-ben a kongresszusukra még törzskönyvezett bolsiként vonultak be, majd kifelé jövet már egymást kérdezgették, hogy most akkor kik is a bolsik, kire hazudják a saját tetves bolsiságukat! Na, ők azok meg a mutánsaik, "szellemi" követőik, akik az elveszett moszkvai segg helyett most a brüsszelit "kultiválják"! Amúgy magamat sosem tekintettem helikopternek, viszont a hülyékről - ha te annak "pozícionálsz", rólad is - mindig kimondom, hogy hülyék!
Giovanni Alba
@ómió: Nem tudsz te rólam semmit, de lelkesen skatulyázol előítéleteid fogságában. Most azt mondod, ha nálunk kevés a szakiparos, akkor hívjunk külföldről, miközben utáljuk a migráncsokat, mert elveszik a munkánkat. Tedd fel a kérdést, ha nálunk hiány van jól képzett szakemberekből, akkor a szomszédban miért is más a helyzet? Vagy csak kubikosok kellenek az építkezéshez? Nem tudnál legalább önmagaddal összhangban lenni?
Ismételten figyelmeztetlek, engem ne akarj erőszakkal valamiféle csoportosulásba gyömöszölni, mert ez egyrészt sértő, másrészt meg találgatáson alapuló, elvakult ostobaság.
Ne nekem adj tanácsot, nézz magadba, hogy miket fröcsögsz ide.
Szánalmas vagy ezzel a folytonos másra mutogatással. Kavarják a középfokú képzést, vagy nem kavarják? Meg kellett szüntetni a szakközépiskolákat, mert a szakma mellé érettségit is adott, később meg visszahozni szakgimnáziumként.
A duális képzés egy sikertörténet, de akkor miért van szakemberhiány?
" ... azok helyett, akik az első adandó alkalommal - amikor a karrierjüket többé már nem az "elvhűség" határozta meg - otthagyták a bolsevik tetübandátokat!"
Ezt lefordítom magyarra. Az első adandó alkalmat felhasználva megtagadták eddigi elveiket, átültek a másik oldalra, és te a köpönyegforgatásuk okán vagy büszke rájuk.
Itt már tényleg felesleges minden szó. Igaz 01G is volt már a Liberális Internacionálé alelnöke, innen jutott el a libernyákozáshoz, és ahhoz hogy ő mindig is mélyen vallásos volt.
Állj a tükör elé, és teljes joggal mondhatod hülyének az a gyagyás figurát, amit ott látsz.
ómió
@bakcsubakka: Akkor kusikálj már végre, fajgörény! Ne másnak ajánlgasd!
ómió
@Giovanni Alba: Amit a szösszeneteid alapján azonnal meg lehet állapítani rólad - "skatulya" meg előítélet nélkül - az az, hogy non-stop fújod a bolsi nótát! És ez ezen az oldalon nagyrészt elég is! A bolsi "beütésedet" jelzi az is, hogy a határon kívülre "trianonizált" magyart is összekevernéd, összemosnád a késelő mingráncsok "haladó seregével", akikkel Böszme vezéretek "még jól is járna"! A határon kívülre "trianonizált" magyart bezzeg "ohne zsenír" kitagadta, még 2004. dec. 5-én! Miért más a helyzet a szomszédban? Talán, mert ahány ház, annyi szokás meg annyiféle eltérés? Szóval, téged "gyömöszölni" sehova nem kell: adott, hogy honnét "osztanád az észt"! A fejlett, napláne "művelt" Nyugaton, szóval a "fénylő példképeteknél", ami maga a tuti, ugyan miért van szakemberhiány? Az ott nem pfuj-pfuj? A "fordításod" meg, mint a süket-tolmácsé: köze nincs a valósághoz! Az érintettek azért kényszerültek korábban a bolsevik tetübandátokba, mert az utcaseprésen meg a kolhozban kapirgáláson túl többre érezték magukat hivatottnak, ám azt a "többet" csak a bolsi tetübandátokhoz való csatlakozás tette számukra elérhetővé! Még, ha te "elvhűséget" hazudnál is rájuk és ezzel együtt a "köpönyegforgatást" is! Pedig - a "szükség" elmúltával - csak visszatértek korábbi önmagukhoz! Voltak persze tévedések is és éppen a Fidesznél is, de képesek voltak korrigálni! Kezdetben azt hitték, hogy a bolsevizmus buktájával előkerült liberális az olyan, mint még anno Széchenyiék voltak: patrióta, hazában gondolkodó. Évek kellettek, amig rájöttek, belátták, hogy a ma "liberálisa" nem más, mint az a bőr, amibe a posztkomcsik bújtak 90. után! És képesek voltak ebből kilépni! Szemben a bolsi tetübandával, amelyik - immár a nevéből a munkást kiiktatva is - máig is az internacionalizmust tolja - igaz, ma nem a "proletárt", hanem a migráncsot - és a letűnt moszkvai segg helyett ma a brüsszelinél "helyezkedik" egy "új unió" (USE) reményében! Szóval, ha gyagyást keresel, magadat nézd a tükörben!
Giovanni Alba
@ómió: csuporka, próbálj már meg kikapaszkodni a gödörből. Nézz utána a határon kívüliek szavazati jogát ellenzőknek. A sor elején ott van példának okáért Áder.
"Áder a Parlament honlapjának tanúsága szerint beszédében több okot is felsorolt, hogy a Fidesz miért nem támogatja a választójognak azt a kiterjesztését, amit aztán 2011-ben a Fidesz kétharmados hatalma birtokában mégis kiterjesztett. Az azóta köztársasági elnökké lett Áder érvei az alábbiak voltak: Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket."
Emészd meg, és majd innen folytathatjuk.
Nem unod még ezt a hazugságosdit? Egyáltalán nem szórakoztató, annál inkább szánalmas. Légy férfi (vagy nő) és próbálj meg emberül beszélni. Ha nem megy, nem megy, legalább megpróbáltad.
Giovanni Alba
Az előző hozzászólásból kimaradt a dátum, 1993, szeptember 28. Jegyezzük meg jól.
ómió
@Giovanni Alba: Látod, köcsögfi, ebből látszik, ez szépen példázza, amikor valakinek, valaminek sikerül kimásznia a "liberalizmus" mocskából! Mert azért, ha egy magyart külföldre "trianonizálnak", az attól még magyar és a nemzetünk tagja marad! Legalábbis, amelyik még magyarnak érzi magát, az magyar is maradhat! Mindenekelőtt te próbáld ezt "megemészteni", ha folytatni kívánnád! A te hazugságosdidat meg dehogynem, már nagyon is únom! De ez van! Csak azt be ne add nekem, hogy ez lenne az "emberül beszélni"! Nálatok, bolsiknál, persze biztos ez!
nezelodo
@Szevasztok: Jaj, a Pünkösdöt neeee... Hátha mennybe megy és megszabadulunk tőle.
nezelodo
@verőce21: február 6. 23:59. "Az hogy a Kínára terelik lipsiék a figyelmet nem lehetetlen kidolgozott terv része , hogy az európai emberek a vírusos betolakodókat befogadja."
Ne viccelj, mikor adtak el a "lipsiék" tizezer számra letelepedési kötvényeket a kínaiaknak? Nem emlékszel, a Rogán szedi a pénzt tőlük, és már nem is lipsi, hanem keresztény.
Amúgy az erdélyi barátaim panaszkodták el az első Orbán kormány alatt, hogy azok a kínaiak, aki velük együtt adták be az állampolgársági kérelmüket, félévvel korábban megkapták, mint a csikszeredai magyarok.
Giovanni Alba
@ómió: Látod csuporka, te tapsolsz, más meg köp egyet az ilyen pálfordulás láttán. Örülj és higgy. Higgy abban, hogy amit most mondanak, az legalább három hónapig úgy marad. Bár neked mindegy mit mondanak, ha fehérre feketét, jól van az úgy, és ha holnapra fordul a szél, az is jól van úgy.
Korán írtál, nem igazán fogta át a tudatod, áder saját szavait idéztem a régebbi korszakából. Ha ezek után is engem tartasz hazugnak, akkor tényleg menthetetlenül sötét vagy, aki a valóság ellen vív eleve vesztes csatát.
Elgondolkodtál már azon (biztos nem) hogy az úgynevezett történelmi Magyarország területén, a vesztes háború után elcsatolt részeken nem csak magyar nemzetiségűek éltek. Értük nem fáj az a kis érzékeny lelked?
www.kia.hu/konyvtar/erdely/erdmagy.htm
Kiírtam neked a lényeget. 1910, 31,6% magyar, 53,8% román, 10,7% német, 3,9% egyéb.
1920, 25,8% magyar, 57,1% román, 10,6% német, 6,5% egyéb. Anyanyelv alapján. Nos, mivel az első világháborúban olyan ügyesen lavíroztunk, hogy a végén a vesztesek oldalán találtuk magunkat, az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlott. Nem Magyarországot darabolták fel, hanem a monarchiát. El tudod te ezt képzelni, vagy magas mint gilisztának a küszöb? Ráadásul a népesség összetétele sem azt mutatja, amit láttatni szeretnél. Utálhatod a statisztikát, hazugnak mondhatod a népszámlálási adatokat, a tényeket ez a legkevésbé sem zavarja.
ómió
@bakcsubakka:Te, ugye, csak megjegyezni vagy képtelen, hogy kusikálj már!? Persze nem csodálom, hogy agy nélkül így vagy ezzel! A rabok "f@xát" meg ki nem venném a szádból, fajgörény! A végén még éhen maradnál!
ómió
@Giovanni Alba: Látod, bolsiék elmebetege, te csak efftársilag vagy (még) képes a változásokat elfogadni. Másnál nem! Amióta 89-ben a nevetekből kitagadtátok az addig abba belehazudott "munkást", azóta a tetves bolsiságotokat fűre-fára ráhazudjátok, mert, ugye, ti vagytok a "szocik"! Meg a mutánsaik! Igaz, hogy ugyanaz a mocskos internáci tetübanda vagytok, mint korábban is, de mindezt másokra hazudva "ez milyen más" lehet!! Az viszont, hogy a Fidesz végre rájött - igaz, évek kellettek ehhez - hogy a ma "liberális" gyülekezetét is a bolsibőrből kibújni igyekvők foglalták el, és elhagyta azt a bandát,az már "köpönyegforgatás", mi!? Az meg internacionalista bolsi tetvességed ékes bizonyítéka, hogy szerinted nem Magyarországot,hanem az Osztrák-Magyar Monarchiát harmadolták meg az Antant-rablók! Lapozzál már bele egy történelmi atlaszba, hátha maradt még benned némi felismerőképesség! Ami meg az etnikai részét illeti, sajnos mind a török, mind a Habsburg iga leginkább a mi népünk "ritkítását" eredményezte. Talán, mert a mi országunkról volt szó? De, hát, ez neked nyilván "magas", mint macskának az eresz alja!
RonaGyuri
mindegy hol esik le a teherautóról!!! =))
Giovanni Alba
@ómió: csuporka, legalább te érted amit ide összehordtál? Hadoválsz itt hetet-havat összefüggéstelenül. Egyszer azt mondod, édes véreinket elszakították az anyaországtól, de amikor bemutatom, hogy az elcsatolt részeken egyharmad volt a magyarság lélekszáma, akkor jössz a törökökkel. Tatárok nem voltak?
De mondd, tényleg csak így, gyűlölködve tudsz írni? Némi tárgyilagosság, némi tisztelet egy ismeretlennek, éppen azért, mert nem tudhatod ki ő, nem férne bele abba a szűk agyadba? A tisztelet, tudod, az az izé, amit hős külügyérünk szokott toporzékolva követelni mindenkitől. Higgadj le, nézz körül, ha még mindig azt látod, körülötted forog a világ, akkor tedd le a pálinkás üveget és aludd ki magad.
ómió
@Giovanni Alba: Majd, ha több eszed lesz és az se bolsi, akkor majd talán az egyszerű, közérthető dolgokat is megérted, bolsiék elmebetege! Szóval, sohanapján lesz is rá esély! A tisztelet megkövetelését meg először célszerű lenne magadtól elvárni, még, ha a bolsevik "eszmefán" olyan nem terem is! Másoktól meg majd utána!
Giovanni Alba
@ómió: na ide figyelj csuporka. A tisztelet megadásáról szólva, pont arra figyeltem fel veled kapcsolatban, hogy ömlött/ömlik belőled a gyalázkodás, jobbára alpári szavakkal. Ezek után fogd vissza magad, fennhéjázásod alaptalan. Eleve itt mindenki egyenlő, akár egy demokráciában. Itt is van néhány pökhendi, nagyképű alak, aki érvek híján a személyeskedésben véli megtalálni az erkölcsi felsőbbrendűséget. Ez az alapvető tévedés.
Csak úgy, pusztán kíváncsiságból, ez a bolsizás olyan nálad, mint másnál az izé, mint szópótló szó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.