A kormányt nem érdekli sem a budapestiek, sem a többi magyar egészségügyi ellátása – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke a Dél-Budára tervezett új szuperkórház építésére kijelölt területen tartott szombati online sajtótájékoztatón.

Gy. Németh Erzsébet – aki Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese is – azt mondta: még "egy követ sem raktak le", de már az eredeti tervek kétszeresébe, akár 300 milliárd forintba is kerülhet a beruházás, amely legalább három évet csúszik a tervezetthez képest.

Az ellenzéki politikus a legnagyobb problémának azonban azt tartja, hogy szerinte:

egy átlagos budapesti nem fog ebbe a kórházba tömegközlekedéssel eljutni, a kórház "nem a magyaroknak, hanem a fideszes elitnek fog épülni

Emlékeztetett: ezért javasolta a fővárosi önkormányzat a közfejlesztések tanácsának ülésén, hogy a Keleti pályaudvar mellé épüljön fel az új kórház, de a kormány maradt az újbudai területnél. A kórházhoz vezető új közlekedési hálózat létrehozásáról szóló kormányhatározatot azonban nem tették közzé – jegyezte meg.

László Imre, Újbuda polgármestere, a DK egészségügyi szakpolitikusa úgy fogalmazott:

ideje, hogy a kormány a "budapestiek orrára kösse", hogyan és mennyiért épül ki a kórházhoz vezető közlekedési hálózat, miből lesz finanszírozva, illetve megépül-e egyáltalán vagy "elég lesz helikopterleszállókat építeni a fideszes politikusok számára".

A kerületi polgármester azt mondta: nem történhet egyetlen kapavágás anélkül, hogy a tömegközlekedés és a megközelíthetőség rendszere nincs megszervezve.

Forrás:MTI
Kép:Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez tévedés nagyon is érdekli őket a budapestiek sorsa: ott basznak ki velünk, ahol csak tudnak! =))
balos
Így kell háború nélkül nép írtást szervezni,nemzethy módra!
TollerBela
MInden napra egy új koncepica ! Most már leht, hogy nem klinikai tömb lesz, hanem csak megyei kórház szinten fog elvegetálni az a néhány barakk, amit oda terveznek. Majd mennek alagúton, a vitézynek az a hobbyja ! Kórház meg ...nem is kell, ott van az egyszemélyes centrum, a Tétényi úton, meg még a többi centrumok. MInek annyi centrum ? A centrumnak is legyen egy ? A mostani állami vezetők teljes elkülönítése nem kórház, hanem fegyház kérdése ...
ómió
Bizony! Azt eddig is a proletár internacionalizmus látta el, meg, akik a dél-budai centrumkórházat megfúrták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.