Bulgária után Magyarországon a legalacsonyabb a minimálbér – derül ki az Eurostat legfrissebb adataiból írja a HVG.

Bulgáriában 332 euró, Magyarországon 442 euró a minimálbér, ezzel hazánkban a második legalacsonyabb a minimálbér az EU-ban. Romániában 458 euró, de Horvátországban, Lengyelorzágban és Szlovákiában is magasabb a minimálbér, utóbbi országban 623 euró, azaz majdnem kétszáz euróval több, mint Magyarországon.

Az Eurostat adatai szerint a legmagasabb Luxemburgban (2202 euró), de Írországban (1724 euró), Hollandiában (1724 euró), Belgiumban (1626 euró) és Németországban (1614) is elég magas.

Hír:HVG
Kép:Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Ez attól is függ,hogy az utánunk következő Bulgáriában mennyi az élelmiszerek Áfája. Lehet,hogy ott 100 Euróval kevesebb a minimál bér még is többet ér mint nálunk. Az csak egy dolog,hogy rohadt kevés a Magyar emberek fizetése( kivéve a bankárokat és a politikusokat, Na meg az ilyan zseniket Mint Pénztáros Lölő) ,de szerintem az egész Unióban nálunk a legmagasabb az Áfa. Sajnos teljesen mindegy,hogy egy milliárdos,vagy egy nyugdíjas,vagy egy csóró közhasznu melős veszi meg a kiló kenyeret. Az áfa mindenkinek ugyan annyi,csak nem mindegy,hogy mennyi marad a pénztárcában.
simmering73
És ha ehhez hozzá vesszük, hogy egy közszférában dolgozó alkalmazott kf végzettséggel, 48 év munkaviszonnyal nyugdíj előtt 10 ezerrel kap többet, akkor kijelenthetjük, hogy ez egy szégyenország.
ómió
A "legmagasabb" meg, ugye, még a Böszme-féle népzsebi idején volt!? Most, hogy 10 év alatt duplájára nőtt a magyar átlagbér, viszont "úgy lecsusztunk", hogy ihaj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.