Minden koronavírus ellen beoltott páciens után ötezer forintos fejpénzt adna a háziorvosoknak az MSZP, a kórházi oltópontokon szolgálatot teljesítők munkáját pedig kötelező túlóradíjjal kompenzálnák – közölte Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő szombati online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus katasztrofálisnak nevezte, ahogyan elindult a kormány által szervezett oltás, és hiányolta a teljes és átfogó oltási terv nyilvánosságra hozatalát.

Hangsúlyozta:

az egészségügyi intézményrendszer túlterhelt, az állam pedig nem köszöni meg a pluszmunkát. A kormányzati tervek szerint a háziorvosoknak a mostani szakaszban napi húsz, a tömeges oltás idején akár napi ötven embert be kell tudniuk oltani

Ujhelyi István rámutatott: míg a kötelező oltásokat a társadalombiztosítás fedezi, a nem kötelezők beadásáért minden esetben fizetni kell. A koronavírus elleni oltás államilag deklarált módon ingyenes, viszont nem kötelező. Úgy fogalmazott:

miközben az állampolgárok és az állam is elvárja az egészségügyi dolgozóktól, hogy végezzék el a napi nagyszámú oltást, a kormány arról elfelejtettek gondoskodni vagy legalább megkérdezni, hogy miből fedezzék ennek pluszköltségeit.

Ezért arra szólította fel a kormányt, hogy még a tömeges oltási szakasz megkezdése előtt vállalja ötezer forintos fejpénz kifizetését a háziorvosi praxisoknak minden egyes beoltott ember után, ezzel kompenzálva az érintett dolgozók rendelési időn túli munkáját. Hozzátette:

az oltópontokon munkát végző kórházi és rendelőintézeti dolgozóknak pedig, ha az oltás nem a napi munkaidőben történik, fizessen az állam "tisztességes túlórapénzt".

Az oltási fejpénzre nemzetközi példaként említette Írországot, ahol 25 eurót, Romániát, ahol 50 lejt, Franciaországot, ahol 5,40 eurót, és Nagy-Britanniát, ahol 10-12 fontot kapnak a háziorvosok. Megjegyezte:

bár Németországban fejpénz nincs, de a háziorvosok kiemelt, 150 eurós óradíjat kapnak az oltással töltött munkaidőért.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
no álljunk meg egy szóra...egy mezei oltást bárki be tud adni,aki nem hülye...miért is kéne 5 ezer az orvosnak azért, mert a munkáját végzi??? egy önkéntes oltásba pénzzel érdekeltté tenni az orvost, aki "kizsarolhatja" a páciensből hogy oltassa magát...enyhén szólva nem etikus...de hát orbánisztánban minden megtörténhet...javasolnám a péknek is a plusz pénzt, ha megfogja a lisztes zsákot...elképesztő ez a hiszti ami ekörül megy...megy az ugatás hogy nincs elég vakcina...azt egyik ország sem mérte fel ,mennyien akarják!!! hányok az egésztől!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@csipetke: Arról nem beszélve, hogy kötelező egy fizikális orvosi vizsgálat, a kérdőív orvos által kitöltve, aláírva, lebélyegezve. Mint ahogy az oltási lapot neki kell aláírnia! Ha valakinek gondja akad közben ahhoz is orvos kell. Ez nem a sima influenza oltás!
csipetke
@Pálinkás Pál: 13:34 Ha a OGYÉI engedélyez bármilyen oltást, azzal felelősséget vállal,és később,ha valami gáz lesz az oltásokkal,ők viszik el a balhét.Akár sittre is kerülhetnek.Persze nyilván jobb lenne,ha az EU is engedélyezné.
@Nessy: 13:32 Így van,ahogy írod,de még a sima influenza oltást is csak orvos adhat be
Pálinkás Pál
@csipetke: ki nem szarja le hogy felelősséget vállal...ha utasításra engedélyezte...ezt mondanád azoknak is akik esetleg nagyon rosszul járnak az oltással?
Nessy
@csipetke: Az unió által nem engedélyezett vakcináért a beszerző kormánynak kell vállalnia a költséget, és a felelősséget! Igaz, a mi kormányunk melyik balfogásáért vállalt valaha is felelősséget? Ellenzék, Brüsszel, Soros, migráns. Ja, Brüsszel most kiesik.
gina
Szervezett?? ugyan kapkodnak, semmi ötlet , mint mindenben csak a magafényezés de semmi mögötte, alja banda patkányok gyületkezete,,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.