Házkutatást tartottak tegnap hajnalban Szász János filmrendező otthonában.

Mint később kiderült, az akciót azért hajtották végre, mert Szászt személyes adattal visszaélés vétség és más bűncselekmények gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Fegyverrel tört rá a rendőr Szász János kisfiára – megrázó részletek a házkutatásrólFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A rendező a Telexnek elmondta, tudja, ki áll az ügy mögött, de nem akarja megnevezni. Annyit elárult, a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpárról készülő dokumentumfilm körüli konfliktus áll a házkutatás háttérben. Később kiderült, a dr. Pataki Gergely plasztikai sebész és dr. Csókay András idegsebész által létrehozott Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvánnyal áll perben Szász Jánossal.

Az Index munkatársa felkereste a rendezőt, aki hajmeresztő részleteket árult el a házkutatással kapcsolatban. Mint mondta, előzetes tiltása ellenére

a rendőrök fegyverrel léptek be nyolcéves fia szobájába.

Az egész történetben ez viselte meg legjobban.

Feleségével egyébként éppen a koronavírus-fertőzés miatt betegeskednek, mindezt tetézi, hogy az összes számítógépet és mobiltelefont is legalább 60 napra elvitték tőlük.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ezt a házkutatást akárki is rendelte el,ez nagyon-nagyon gáz,még a fidesztől is. Ez tényleg mindennek a legalja. Mintha Szász legalábbis rablógyilkos lenne,vagy valami hasonló kaliberű dolgot követett volna el. Abba belegondolt akár a tapló rendőr,vagy aki ezt elrendelte,hogy a nyolcéves gyerekben milyen rémületet kelt?Elmebeteg kormány elmebeteg végrehajtó láncos kutyái. Undorító...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
rendőrállam! =))

bezzeg a legrohadtabb bűnözőknek vannak emberi jogaik! =))
Nessy
Annak a rendőrnek nincs családja, gyereke, aki egy kisgyerek szobájába reggel fegyverrel megy be? Lehet, hogy ő is embernek született, de mutálódott, és olyan rendőr lett, aki gondolkodás nélkül hajtja végre a parancsokat?
volvós
Pintér elvtárs 2 hét alatt rendet tesz...mostantól ???
Clavigo
Féltek a " kis csókától ",,hogy ellenáll... de sikerült úrrá lenniük a helyzeten.
csipetke
Ezt a házkutatást akárki is rendelte el,ez nagyon-nagyon gáz,még a fidesztől is. Ez tényleg mindennek a legalja. Mintha Szász legalábbis rablógyilkos lenne,vagy valami hasonló kaliberű dolgot követett volna el. Abba belegondolt akár a tapló rendőr,vagy aki ezt elrendelte,hogy a nyolcéves gyerekben milyen rémületet kelt?Elmebeteg kormány elmebeteg végrehajtó láncos kutyái. Undorító...
balos
Nagyon fél a szőkítő,és "túlmozgással" kompenzál!
Nessy
@Pegero: Ezzel ne viccelj! Nálunk még nem megszokott a töltött pisztoly az éjjeliszekrény fiókba, vagy az előszobába a cipősszekrényen.
Málna
Persze, hogy fegyverrel léptek be, hiszen a felszerelésükhöz tartozik. Biztos látott már rendőrt az a gyerek.
justhpeter
Kiket kell még kiszolgálni a rendőrségnek ???
rokker33
@Horizont: ma 19:24 Nem a rendőrök és a TEK tehet róla, hogy nem emberséges módon tartottak házkutatást!Ezt kapták parancsba a zsírdiszno és sintér sanyitól meg a polt Péter és rajtuk múlik hogyan intézkedjen a hatóság!Ricsi meg nem fog börtönbe menni,mert valakihez közel áll és nem érdekük hogy üljön a nép haragja meg egy cseppet sem hatja meg őket!!!
Csizmás Kond
...és mit kellett volna tegyenek, letegyék a puskát a küszöbre ?
Qqberci
"az összes számítógépet és mobiltelefont is legalább 60 napra elvitték tőlük."

Ilyenkor jó a vezetékes telefon, azt nem lehet elvinni :-)))
Qqberci
@Csizmás Kond: A szomszédságunkban pár éve az első emeleti erkélyen át az ajtót betörve bepattant a TEK két 90+ éves öreghez. Körülnéztek, meglepődtek, tanakodtak, majd közölték, hogy tízzel elnézték a házszámot és ugyanarra távoztak. Hónapokba telt, mire az okozott kárt megtérítették...
Csizmás Kond
@Qqberci: ...szerintem nem ők nézték le hanem az aki odaküldte őket.
Giovanni Alba
@Qqberci: Le lehet tiltatni a szolgáltatónál, szerintem. A kérdés most az, tudták-e fakabáték, hogy koronás betegekhez mennek be? Oda viszont nem az önvédelmi kézilőfegyver szükségeltetik. Az összes számítógépet és mobiltelefont lefoglalták két hónapig, de mégis, milyen alapon? Mit keresnek a gyerek mobilján? (vagy rosszmájúan : mit tesznek fel rá?)
Madácsi Pali
Viktor Viktorovics Gecikov létrehozta a saját "Navalnij"-ját. Nehogy má' csak a gazdi tudjon koholt vádak alapján embereket vegzálni. Szintet lépet a fideSS rezsim, fantommal és a neki nem tetsző civil szervezetekkel harcol.
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: hülye vagy te vén oláh bozgor!!! román köpőcsésze!!! ne ugass a magyarok dolgába!!!
Csizmás Kond
@dr. prédikátor: ...sokat kell te még szőkülj hogy legalább hasonlíts a magyarra...
jesz
nehéz eligazodni...a yard jegyzőkönyve szerint, a házkutatás vezetője becsengetett, udvariasan megmutatta a kutatási engedélyt, és megkérdezte, átadják-e önként, amiért jöttek? Nemleges volt a válasz...
-akkor megkeressük...ezért vittek el mindent.
tothjani
És igazából ez miért robbant ki CGI effektek voltak a filmben amik valójában nem történtek meg, vagy mi a probléma egy dokumentum filmmel??
sokanvagyunk
@tothjani: ...és ezerrel keresik a FILMET, ami valójában digitális felvétel. :)
Málna
@Madácsi Pali: Honnan tudod, hogy koholt vádakról van szó?
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: töröld le a mocskos pofádról meg a bajszodról a szart és ne ugass te vén BOZGOR!!!te szarházi pedofil.
TollerBela
Nagyon törvénytelennek tűnik ez az egész, még vád sincs, de még feltételezés sincs megalapozva ! Egy feljelentés alapján disznólkodik a fasiszta rendszerhez nagyon húzó rendőrség ! Teljes leszerelés és újratoborzás kell, fiatalok, készüljetek az alkalmassági vizsgákra, tanuljatok, figyeljetek, a köz igazi szolgái lesztek ...vagy mentek dolgozni !
ómió
Tényleg "sokkoló"! A fegyvert belépés előtt nyilván a szomszédnak adhatták volna, "megőrzésre"!
RonaGyuri
Egy logikus kérdés is lehet

Szász azt mondja: tudja ki van a dolgok mögött, de vajon azt tudja-e, hogy mi az amit esetleg tudhat?

Tisztán logikai alapon három releváns magyarázat lehet e mögött a durva atrocitás mögött:
Egyfelől; valakik ilyen mértékben besegítenek egy magánvita eldöntésébe,
másfelől; a dolog csak ürügy a leszámolásra,
s végül; lehet valami, amit lefényképezett, amit nem kellett volna!
Ez utóbbira vonatkozik a kérdés, a szegényes beszámolók ezt valószínűsítik.
Nekem egy régi világhírű kollégája ikonikus filmje ugrott be!
Michelangelo Antonioni 1966-is filmje a „Blowup” (Cannes Film Festival 1967-es nagydíjas filmje), nálunk Nagyítás címen játszották. David Leslie Edward Hemmings (Thomas egy felkapott londoni divatfotós), miközben egy parkba megy témát keresni, felfigyel egy fiatal nőre és egy idős férfire, és kíváncsiságból fotózni kezdi őket. Később kiderül – hosszas nyomozás után -, hogy – tudtán kívül – egy gyilkosságot fényképezett le! =))
Nessy
@Pegero: "Nem fegyverrel rontott be", csak nála volt a fegyvere. Egy gyerek számára nem épp kellemes látvány kora reggel, ébredéskor. Egyébként a tv felvételeit látva, egy gyilkosság helyszínén nincs ekkora felhajtás! Mégis mire gondolt a rendőrség, amikor a gyerek laptopját, amin épp matekozott elvitte, hogy mit fog rajta találni? Államtitkokat?
Vagy a telefonokon? Egy hangyafülnyit túltolta az "esetenként gyorsan reagáló" rendőrségünk ezt az egészet!
RonaGyuri
@Pegero: nem képzelgés kérdése, az egész eljárás egy magánvádas ügyben egy tisztességes országban elképzelhetetlen lenne! =))
Ludmilla
@Málna: remélem,a te kölyköd is megéri
Nessy
@Pegero: A hölgy korától függ, és te viselkedésedtől függ! :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.