Az LMP diplomás bérminimum bevezetését javasolta a közszférában dolgozók számára.

Ungár Péter, az ellenzéki párt országos elnökségének titkára vasárnapi online sajtótájékoztatóján közölte: a koronavírus-járvány idején a közszférában – az egészségügyben, a szociális és egyéb szektorokban – dolgozók nagyon jelentős munkát végeznek "úgy, hogy nagyon rosszul keresnek".

A kormány csupán 4 százalékkal növeli a minimálbért 3-3,5 százalékos infláció mellett, azaz "valódi minimálbér-növekedés nem volt"

- mondta, hozzátéve, hogy a közszférában dolgozók közül sokaknak a minimálbér határozza meg a fizetését.

Ungár Péter kiemelte, hogy a közszférában dolgozók nagy része a garantált bérminimumot keresi, "ami jelenleg 180 ezer forint alatt marad".

Egyúttal cinikusnak nevezte, hogy a kormány az önkormányzatoktól pénzt vesz el, és nem a minimálbér-növekedés fedezetét adja meg.

A kormány számára a közszférában dolgozók nem fontosak, koloncot jelentenek

- hangoztatta.

Az LMP diplomás bérminimumra vonatkozó javaslata szerint a felsőfokú végzettséggel a közszférában dolgozók a garantált bérminimumnál többet kapnának

- ismertette.

Úgy fogalmazott: amíg nem becsüljük meg azokat az embereket, akik az állami szolgáltatásokban dolgoznak, addig azok munkája nem lesz jó színvonalú.

Hír/kép:MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Amit az ellenzék javasol az mind a kukába landol!Nem érdekük hogy bárki jobb fizetést kapjon. A jellemző hogy van egy réteg akik 200.000 forint alatt keresnek egy második réteg akik 200=500.000 között ( ez már ritkább és a harmadik akik 500.000 től bármennyi pénzt megtudnak keresni!Na ezek a naplopó politikusaink akiknek nem számít hogy a nép nyomorog akkor sem lesz 4 % nál magasabb minimálbér emelés !
ómió
Kormányon meg majd népzsebit! Fő a "változatosság"!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 13:39 ◘ Ez "CSAK" a száguldó gazdaság mellékhatása. Albánia is elhiszi magáról, hogy vezeti az innovációt. Mi is elhihetünk mindent. Azt is, hogy nagyhatalom vagyunk! Sajnos sokan elhiszik és sok embert lefizetnek, hogy Magyarország jól teljesít ! A televízió csatornái is a kezükben vannak. Azt adnak le a híradásban amit akarnak, aki nem lát a szemétől azt megvezetik! A kormány nem foglalkozik az éhező emberekkel, csak azzal, hogy minél több pénz legyen a zsebükben ! Nem lehetünk büszkék … Jobban teljesítünk, mint Bulgária
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/104010780_874552583024650_9113932493920045952_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=HQ0YDKkZpaYAX-m4Fdz&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7ffdacbbb2bfb7df8903195743fa17bd&oe=60451F86
A Gyengülő Forint. Az Orbán kormány szarul teljesít. Orbán király rabló király töpreng fakó agyán, nézzük meg úgymond hogy is áll e parlag tartomány? Hoztam – e rontást eleget? Elégtelen munkabért, adónemek százait mit nyöghet majd a nép! Igaz uram! Uralkodásod szenvedi szép Hungária….
verőce21
@Eladott Ország: Te nagyon nem értesz valamit.
A kapitalizmus velejárója az óriási vagyonkülönbségek kialakulása. Magyarország élenjáró, és ebben is jobban teljesít, mint mint a környezete, vagy a vele együtt unióbalépett tíz ország. Akkor mi itt a hiba?

Te is erre szavaztál annak idején, hogy le a szocializmussal, mert a kapitalizmus "útján" akarunk járni! ... Akkor viszont önellentmondásban vagy, mert azt kaptad, amit akartál... csak nem kapartál magadnak!
Demokratikusan még szavazati jogod is van, hogy érvényesítsd a jogaidat. Hol van akkor a problémád?
NKF
Igaz a mondás:kibicnek semmise drága

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.