229 milliós bevétel mellett 70 milliós profitot termelt a cég, és a jelek szerint a tavalyi évben is volt mit a tejbe aprítani. Úgy tűnik, Szijjártóek szeretik a habzsidőzsit meg a luxust.

Szijjártó feleségének cége pár hónap alatt brutális profitot termelt, és luxusterepjárót bérel

Ekkora profitot termelt a feleség cége.

2019 nyarán szállt be a belsőépítészeti bizniszbe Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felesége, Szijjártó-Nagy Szilvia, és repülőrajtot is vett cégével, az Interior Design Kft.-vel – írja a 24.hu.

A cég honlapja még most sem működik és az interneten sem találtunk semmilyen referenciát, az üzlet mégis beindult: mint megírtuk, alig több mint fél év alatt 229 millió forint árbevételt és bő 70 millió forintos nyereséget ért el, amit osztalékként szinte teljes egészében ki is vett a miniszter felesége.

A tavalyi év eredményeiről még nincsenek hivatalos adatok, hiszen a cégeknek a forgalmukról és a nyereségükről a beszámolót május végéig kell benyújtaniuk, de a jelek szerint jól indult az Interior Design 2020-as éve is: a Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása szerint 2020 februárja óta lízingel egy Porsche Cayenne típusú gépkocsit.

Hogy a közepes méretű luxus crossover terepjáró értéke pontosan mennyi, az a nyilvántartásból nem derül ki, csak annyi látszik, hogy a Porsche Bank Hungaria Zrt. 16 millió forintos jelzálogot jegyeztetett be a járműre.

Nem ez az első luxusjármű egyébként, amelyhez a Szijjártó családnak valamilyen módon köze van – a 24.hu.

A minisztert és családját tavaly augusztusban fotózták le Magyarország egyik leggazdagabb emberének, Szíjj Lászlónak a jachtján, és azóta is csak találgatják, fizetett-e a miniszter a hajókázásért, s ha igen, miből.

Február 1-ére virradóra hozták nyilvánosságra a képviselői vagyonnyilatkozatokat, de a külügyminiszter bevallásából sem derült ki egyértelműen, hogy milyen körülmények között élvezte a közpénzes megbízásokkal százmilliárdos nagyságrendben ellátott üzletember vendégszeretetét.

(24.hu)

Cíkk- és címlapkép: MTI/PAP/Adam Warzawa

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hiába, megmondták, hogy ez egy családbarát kormány. Hogy gondoskodik a hozzátartozókról is?! Viszont, hogy egymás feleségét, férjét veszik nőül, férjül, ez egy nagyon belterjes tenyészetet fog eredményezni. Mint a régi, tiszta és királyi vérvonal. A három testőr nyomán, jelmondatuk: Egy mindenkiét, mindenki egyét! A főnökéhez hasonlóan ő sem foglalkozik pénzügyekkel, ő nem kapott és nem is igényelt támogatást, oszoljunk szépen. Majd jön a drága neje, közli, hogy ami a hivatalos kormányzati honlapon szerepel, az nem is úgy van, és kikéri magának, hogy ő nem közszereplő, így a jövőben ne tőle kérjenek információkat. Csoda-e ezek után, hogy L. Simon László fideszes országgyűlési képviselőnek és kultúrpápának halvány fingja nincs arról, hogy a felesége két darab cége (az egyikből L. Simon korábban kiszállt, a másikban viszont ő is tulajdonosként szerepel) összesen 135 millió forint uniós támogatást kaptak ?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moareka
Endem sok minden között az bánt legjobban, hogy azt a töménytelen vagyont, javakat, nem lehet tőlük soha visszvenni, mert arra egy emberöltő nem elég...
vitriol
@csak úgy...:10.15 ... és hasonlóan jól fog elválni!
vitriol
Ezért tipródik szíj-ártó a kínai vakcináért, /ami nincs is engedélyezve/, mert olcsón jut hozzá és így sokat keres rajta. Meg kell már venni azt a tengeralattjárót, amit az asszony kinézett magának.
Lepényleső
...és még többet és többet akar,s annál is többet,- velejárója az öntelt erőszakos önkénynek?
nezelodo
@biokatus: Bizony gazdagodnak Nekem meg a "pofátlanul magas végkielégítések" jutnak eszembe, mikor kirugdalták a sok közszolgát, és a "baromi nagy kétmillás véglielégítések" után után 98%-os adót vetettek ki rájuk! Hány meg hány családot tett tönkre ez az eszelős, föl se fogja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.