Hadházy Facebook-oldalán azt írta, kéréssel fordult a tiszti főorvoshoz, hogy küldje el neki egy 17 milliárd forintos uniós pénzből bonyolított program szerződéseinek adatait, és adjon lehetőséget a szerződések betekintésébe írja a 24.hu.

Azonban a „normális” válaszadási idő lejártával levélben arra hivatkozva tagadta meg a kérést, hogy „annak teljesítésével veszélyeztetné a járványügyi védekezést”.

Kedves kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili

– Ezt a levelet küldte el az országos tiszti főorvos kollégáinak, amelyben a Hadházy Ákosországgyűlési képviselőnek készített választervezetről van szó, csakhogy Müller Cecília feltehetően tévedésből az ellenzéki politikusnak is továbbította a levelet.

Hatalmasat hibázott Müller Cecília, botrányos mondatot küldött véletlenül az ellenzéki politikusnak

Az ellenzéki politikus közölte, 45 napra hosszabbították a határidőt, miközben szerinte Müllernek mindössze 5 perc lett volna a kérését teljesíteni, csak utasítania kellett volna a menedzsmentet, hogy a nyilvántartásból kérjék le az adatokat és küldjék el neki. Hadházy azt írta, szerinte Müller eljárása törvénytelen és nonszensz, mert semmiben nem akadályozta volna az időben megküldött válaszokkal.

Hatalmasat hibázott Müller Cecília, botrányos mondatot küldött véletlenül az ellenzéki politikusnak

Ráadásul – mint írta Hadházy – a tiszti főorvos szerinte nincs tisztában a rendkívüli rendelettel, amely ad a látszatra és nem engedi meg, hogy indoklás nélkül hosszabbítsák meg a közadatok kiadásának határidejét. És a politikus azért is törvénytelennek tartja az eljárást, mert országgyűlési képviselőként fordult Müllerhez, rá pedig nem is vonatkozna a 45 napos hosszabbításra vonatkozó módosítás.

Hír:24.hu
Képek:MTI/Facebook

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Lebuktál, Cecília. Eddig sem gondoltam, hogy egy észlény vagy az erőltetett nagymamapózzal, a néhány mondatot felölelő szókincseddel, de örülök, hogy Te magad szolgáltattál bizonyítékot arra, milyen erkölcstelen ember vált belőled. Eddigi tevékenységed alapján is tudtuk, hogy méltatlan, alkalmatlan vagy felelősségérzetet kívánó pozíció betöltésére, de így lelepleződni az igazi - Te magad lettél tanú magad ellen.
Mint magyar állampolgár elvárom, hogy lemondjál.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
Teljesen egyértelmű: nyunyókát nem dísznek állították oda, hanem akadálynak, arra az esetre, ha az ellenzék tájékoztatást szeretne kapni. Ez a kormánystratégia már bevált orbánnak, amikor fürjes balázst megbízta mint Budapestet segítő fejlesztő államtitkárt. Azóta fürjes olyan akadályt képez, amely a főpolgármester minden tervének keresztbe tesz - orbán teljes megelégedésére. Müller asszonyság is igen jól végzi az akadályoztatást.
Béla333
Szeszil! Ájtatos Manó módjára hazudsz itt mindenkinek?
Te maffia szökevény...
Számolj el a rádbízott közpénzekkel!!!
surdilloFUJT
@verőce21: A svábhegyi beteg szamárcsődör húzzon a himbilimbijére,te betegagyu 1 bites fidessnyalonc!!!
Lepényleső
...s ennek ellenére nem mondott le,- abban a percben sem ahogy ez kiderült,hiszen nem de megszégyenült?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.