Az erzsébetvárosi önkormányzat jelentett be, hogy egy nyitott alkotóműhelyről és kulturális központról szóló pályázattal nyerte el a Damjanich utca 4. szám alatti, felújított épület bérleti jogát a Várkonyi Zoltán Alapítvány, mely mögött az SZFE kormányzati megszállása ellen tiltakozók állnak írja a 444.

Az SZFE oktatói és diákjai január közepén jelentették be, hogy független alkotóhelyet hoznak létre, miután a Fidesz felől érkező Vidnyánszky Attila erővel megszállta az egyetemet. A diákok vasárnap búcsúztak el eddigi otthonuktól.

Az önkormányzat közleménye szerint:

ezzel Erzsébetváros egy tehetséges, kreatív és bátor művészcsapatnak ad otthont; azoknak a diákoknak, és tanároknak, akik harcoltak az egyetem autonómiájáért, és nem fogadták el a hatalom által rájuk erőltetett modellváltást és új vezetést

A közlemény szerint az alapítvány legfőbb célja a Színház— és Filmművészeti Egyetem 155 éves hagyományának ápolása, szellemi örökségének továbbvitele és megújítása, és a házban egy közösségi teret szeretnének megvalósítani. Előadásokat, kurzusokat, vetítéseket, könyvbemutatókat tartanak majd, terveik szerint együttműködnek a kerület iskoláival, óvodáival. A tervek szerint nyár végén egy szabadtéri nyitófesztivállal mutatkozhatnak majd.

Az épület kulcsát Niedermüller Péter polgármester adja át hétfő délután.

Forrás:444
Kép:Facebook

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nagyon örülök! Sok sikert kívánok, olyan igazemberit, amelyben manapság szűkölködünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Namely: ...mondom, hogy az egészet nem érted, totál mellékvágányon vagy, és aki ennyire nem ért valamit, azt nem lehet ,,vezetni". Te megvezetve vagy.
A kormánynak pedig nincs pénze, de ez már szinte mellékes.
verőce21
Kell a választék! Néhány jónevű "szinitanoda" is így alakult...!
ómió
@csak úgy...: Böszmeseggből ordibálva ezt kell promóznod, bolsijózsi!? A Böszmeszart azért előbb törölgesd le magadról!
csak úgy....
@ómió: egyre egysíkúbb leszel,te még munkásörnek is bunkócska..
ómió
@csak úgy...: Azt, hogy téged még oda se vettek fel, most rám kell hazudnod, fajgörény!? Oda csak a tetübolsi fajtád aspirál! Ne öklendezd másra a bolsi mocskotokat, idiótája! Vagy más nem megy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.