Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerint Müller Cecília eltévedt levele a bizonyíték arra, hogy törvénytelenül tartja vissza a közérdekű adatokat. Ezért hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz ellene írja a 444.

Müller véletlenül Hadházy Ákosnak is elküldte azt a munkatársainak szánt emailt, amiben megrótta őket, hogy nem jó indokkal pattintották le a képviselő adatkérését. Hadházy egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációjára lett volna kíváncsi, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) nem adta át neki, csak 14-ről 45 napra hosszabbította a válaszadási határidőt. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a kérés teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést.

A levélben viszont számonkérte munkatársait, miért nem hivatkoztak egyszerűen a jogszabályra:

Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili

Szél Bernadett azt írja:

a hosszabbítás lehetőségét biztosító rendeletet „elméletileg nem kamuzásra találták ki, és annak értelmében csak akkor lehetne visszatartani az adatokat, ha valószínűsíthető, hogy az igény teljesítése »a közfeladatot ellátó szerv veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatai ellátását veszélyeztetné« Ehhez képest Müller Cecíliánál a hosszabbítás nemcsak, hogy automatikusan, a veszélyeztetés mérlegelése nélkül történik, de valójában annak tudatában, hogy a hosszabbítás törvényes indokai nem állnak fenn.

A képviselő alkotmányjogi panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz is, mert szerinte a szabályozás semmivel nem garantálja, hogy az állami szervek ne éljenek vissza vele.

Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján anélkül reagált az ügyre, hogy konkrétan említette volna az esetet vagy Hadházy nevét. Érdekes módon most éppen a járványügyi teendőkre hivatkozott, amikre a levele szerint nem kellett volna:

Ebben az egészségügyi veszélyhelyzetben (...) vannak olyan feladataink, amelyeket egy kicsit háttérbe szorítunk. De számos olyan fealadata van a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, ami nem tűr halasztást, folyamatosan végeznünk kell. Ilyen például a fertőtlenítőszerek bevizsgálása, a szűrővizsgálatok szervezése. Természetesen ebben a helyzetben minden más egyéb kérést megelőz a pandémia kezelése, hiszen itt emberéletek megmentéséről van szó. Számos adatszolgáltatási igénnyel fordulnak hozzánk, én kérem mindenkinek a türelmét, mert természetesen amellett, hogy ez folyamatosan teljesítésre kerül, úgy gondolom, hogy ezt is meg kell, hogy előzze az emberi életek védelme 

Forrás:444
Kép:MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
"... a közfeladatot ellátó szerv veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatai ellátását veszélyeztetné..."

Ezt milyen jogász hányta össze?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
@Szeparepa2: Szerintem sem Cilike naccsága a legfineszesebb gazember a NER-ben, hiszen akkor le sem bukott volna. A bot végén álló emberke pedig nem fog előrelépni, márcsak gerinc hiányában sem.
csak úgy....
nagy dolog,kibaxarintanak pár ártatlan titkárnöt és minden megy tovább a régibe..
Béla333
Mintha látnám, hogy Szeszilke viszi magával a nyunyókáját a kaptárba...
jesz
feljelenti? ugyan hol? és miben reménykedik? Nyunyókának nem történhet semmi baja, ő a védőpajzs..ő viszi a balhét majd..de arra pár 2/3-os kormányzást még várni kell.
egyember
Csak arról van szó, hogy nem megfelelő embert bármely helyre, hogy ne veszélyeztesse (esetleges) cselekedeteivel (esetleg) eszével viktor terveit, uralmát.
balos
Régi vicc átírva:Vanda vagyok.Ráadásul cili is!
NKF
Nem csodálkozom, végbélszél berni helyből ugrott 180cm-t!A szarházi lódoktort nem emlitem.
simmering73
Orbán Viktor magyar hangja Müller Cecília, őt (is) tessék feljelenteni.
Málna
Ez a feljelentgetés már megint csak a híveknek szól. Nem történt semmi olyan, amiért felelősségre lehetne vonni Müllert. Ezt a feljelentők nagyon is jól tudják. Csak hát kell a cirkusz a népnek...
ómió
Szél efftársnő tán még a TV-be is betör miatta!?
Málna
@Aki Én: Dehogynem. Azért írtam ezt.
Lepényleső
Ugyan minek,ha a köztörvényes bűnesetek elkövetőit is a fegyveres testületek különböző állományaiba tartozók épp
úgy védik mint a saját maguk által hozott törvények,az ügyészek,a fegyverek,- valahol a világon ahol diktátorok élnek?
Bástya Béla Elvtárs
"... a közfeladatot ellátó szerv veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatai ellátását veszélyeztetné..."

Ezt milyen jogász hányta össze?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.