A Kárpátaljai KultúrKaraván elnevezésű magyar kormányprogram keretében megújul a kárpátaljai megyei ukrán drámai színház teljes színpadtechnikája.

160 millió forint érkezik Magyarországról egy kárpátaljai színház felújítására
Fotó: MTI/Nemes János

A mintegy három és fél hónap alatt megvalósuló, 160 millió forintos felújítás keretében kicserélik a színpad deszkáit, valamint a forgószínpad mechanizmusát, ezenkívül modern hang- és fényberendezést építenek ki Kárpátalja legnagyobb, 800 férőhelyes színházában.

A munkálatok megkezdése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Buhajla József, ungvári magyar főkonzul utalt arra a szokatlan körülményre, hogy a program megvalósításáért felelős Grezsa István miniszteri biztos Ukrajnából való kitiltása miatt nem lehetett jelen a rendezvényen.

A diplomata emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban számos kulturális fejlesztés valósult meg Kárpátalján a Nemzetpolitikai Államtitkárság részvételével, többek között a salánki és a tiszapéterfalvai művelődési ház felújítása, a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház felújítása és korszerű autóbusz beszerzése a társulat számára. Az ungvári az egyetlen forgószínpaddal ellátott színház Kárpátalján.

Buhajla József főkonzul elmondta, szerződés rögzíti, hogy évente mennyi kulturális eseményt tarthat itt a magyar közösség a felújítást követően. "Nagyon bízom abban, hogy a KultúrKaraván elnevezésű projekt kiválóan fog működni a jövőben, több ilyen fejlesztésre, projektre kerül sor és ezáltal javulni fog a két ország kapcsolata" – mondta Buhajla József.

(MTI)

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Ekkora szemét bandát!!! Ilyen helyzetben pont színházfelújításra van szükség, az emberek meg nyomorognak, de kit érdekel!!!
Persze majd jövőre jól fog jönni a szavazatuk - köszönetképp!!!
GYOMORFORGATÓ amit művelnek!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: ...legutóbb lehet. Habár azt még senki nem bizonyította, csak a szellemileg megrogyott Trump mondogatta rögeszmésen, míg el nem hagyták a bizalmasai is. De ezekkel a tényekkel ne törődj, mert még a végén nem néznél ki olyan elmebetegnek, mint amilyen vagy.
ómió
@Aki Én: Most legutóbb éppen a Time magazin írja, hogy "Bidenék nem akartak csalni, csak az eredményt megerősíteni"! Gondolom! "Fájdalom", de az egész csalásra "sikeredett"! Még, ha 100-szor számolták is újra az elcsaltakat! De neked oda az elmeosztály munkásőr tagozatára ezt úgyis hiába mondaná bárki is, felfogni képtelen lennél! Nem is erőltetem, mert még tovább rontaná az állapotodat! Még több másrahazudni valód lenne!
ómió
@silber13:De akkor miért nem kussolsz, tolvaj román!? Az idiotizmusod nem engedi?
silber13
@ómió: Megint és állandóan lopsz bozgor? Most mások komentjét lopod
ómió
@silber13: Akkor olyan lennék, "bozgor", mint a bolsevik tetübandád, veled együtt! De hál' Isten az kizárt! Azt írtad alá: tolvaj román! Fel se tűnt, fajkretén!? Agy nélkül semmi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.