A Fővárosi Törvényszék keddi ítélete szerint már csak vasárnapig használhatja a Budapest FM 92,9 MHz frekvenciát a Klubrádió, így legfeljebb internetrádióként tud majd tovább üzemelni. A Media1.hu tudósítása szerint Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa folyosói sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, ahol ilyen határozatot hozhat a Médiatanács és az ilyen bírósági megítélés alá eshet.

A Klubrádió szempontjából a lehető legkedvezőtlenebb ítéletet született kedden a Fővárosi Törvényszéken: az egyik utolsó kormánykritikus rádió az ítélet miatt már csak vasárnapig használhatja az egyetlen frekvenciáját, így legfeljebb internetrádióként tud tovább üzemelni – írja a Media1.

A kedvezőtlen ítéleten túl a Klubrádiót 200 ezer forint perköltség és továbbá 38 ezer forint illeték megfizetésére kötelezték.

A rádió azután fordult bírósághoz, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tavaly szeptember 11-én bejelentette, elutasította a médiaszolgáltató kérelmét a frekvenciája meghosszabbítására.

A Klubrádió még fellebbezhet, de újabb jogerős ítélet nem várható február 14-éig, tehát aznap elkerülhetetlennek tűnik, hogy elhallgasson a rádió.

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, azok jogerőssé váltak, így a két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor.

Arató András szégyenteljesnek nevezte az ítéletet

A Media1.hu tudósítása szerint Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa folyosói sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, hogy ilyen határozatot hozhat a Médiatanács és az ilyen bírósági megítélés alá eshet. A Klubrádió jogorvoslatra készül az ítélet ellen – tette hozzá. Azt mondta,

nem váratlan, de szomorú és antidemokratikus az ítélet, mivel a bíróság nem vette figyelembe érveiket.

Arra kért a hallgatókat, maradjanak a Klubrádióval az interneten és támogassák a fennmaradását. Arató András hozzátette:

az ítélet valójában arról való ítélet, milyen állapotban is van Magyarországon jelenleg a jogállam, és egy rádiót mondvacsinált indokokkal el lehet hallgattatni.

A Media1.hu hozzáteszi, korábban a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) és a Nemzetközi Sajtóintézet (IPI /International Press Institute) is kiállt a Klubrádió mellett. 

Forrás: Media1

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Horizont: ő azok közé tartozik, akinek örömet okoz, hogy Orbánék még szart is kilopják! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Átélve a II. világháborfú borzalmait, az az emlék sejlik fel, hogy begyűjtötték a háztartások rádióit, aztán ahol kettő volt maradt egy, amelyen a felnőttek a rádióhoz hajolva hallgatták a szabadeurópa hangját!
.
Amely megismétlődött napjainkra a szabadeurópa.lhu-val
.
www.szabadeuropa.hu/
.
Amely máris közhírré tétette, hogy
.
--- Vasárnap elhallgat a Klubrádió
www.szabadeuropa.hu/a/klubradio-elhallgat-frekvencia-birosag-dontes/31093953.html
-----------------------------------
..
Azzal az indokkal, hogy 365 napon belül kétszer késedelmesen tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének!
----------------------------
.
A közjogilag érvénytelenűl regnálóü kormány pedig "csak" egyszer, akkor amikor Horn Gyula 4/5-ös alkotmányozási lehetőségét sundámbundám, salátatörvényben 2/3-ra módosíttatta, hogy kifordította a sarjadzó demokráciáját az országnak!
.
----- Elkúrták az alkotmányozást
zuzda.blog.hu/2011/03/09/elkurtak_az_alkotmanyozast
.
(...) """" A Horn kormánynak is megvolt a "kétharmados felhatalmazása", de önkorlátozó módon nem élt vele, hanem négyötödhöz kötötte az alkotmányozást. Érdekes módon, ezzel egyetértettek az akkori ellenzéki pártok, például a Fidesz és a KDNP. Orbán Viktor sem tiltakozott, hogy kedves Horn Gyula, kétharmados felhatalmazásod van, kutya kötelességed alkotmányt elfogadni, akkor is, ha mi nem értünk vele egyet. Na ezt a korlátot törölték el, hogy lényegében egyetlen politikai erő, minden kompromisszum és egyeztetés nélkül, egymaga dönthessen.""" (...)
-----------------------------------------
.
Ugyebár! Egyszer kell nyerni, de nagyot, még egy közjogilag érvénytelen fecnivel isx:
.
www.youtube.com/results?search_query=Az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen
.
------------------------------------------
.
Kolláth György: az alaptörvény nem létezik
www.youtube.com/watch?v=nzv7ENfHjr0
---------------------
.
Tabu ország ébresztő!
namihami
Ez is csak azért van, mert a Viktor tényleg nem nyomja el a máshangokat!
(ő mondta)
Nessy
@tudode: ma már nem kell "begyűjteni a rádiót", magától elrakja az ember egy polcra, mert minden magyar adón ma már ugyanazt az MTI hírblokkot lehet hallgatni, ugyanazzal a kormánypropagandával dúsítva! Már a régi zenés adót ( Pl. Class FM) is hazavágták a kötelező szöveg idővel, műsor tematikával. MTI hírekkel, propaganda dumával. Szerencse, hogy van más lehetőség. Így a rádióra nincs szükségem már régen.
Nessy
@Horizont: Lehet, hogy pénteken a Kossuth rádióban ezt mondta, hétfőn a Tv-ben már nyilatkozott, hogy nem így mondta kedden a parlamentbe az egészet letagadta.Miután ő sohasem hazudott/hazudik, lehet tippelni, melyik szövege volt igaz! Úgyis reklámozta a Tippmixet!
Gauntlet
@Shikari: kíváncsi vagyok mit tennél ah tőled vennék el?
Gauntlet
@Horizont: ez mindent elmond. Pluszt ezer like !
Nessy
Ezzel is bizonyítjuk a sajtószabadság, és a sokszínű tájékoztatás tényét! Vagy mégsem? Néha olyan bizonytalan vagyok! :-)))
RonaGyuri
@Horizont: ő azok közé tartozik, akinek örömet okoz, hogy Orbánék még szart is kilopják! =))
simmering73
Jééé. Az illiburnyák shikari is visszatalált a propira?
jesz
többször hallottam a rádióból, hogy valami jelentéktelen adminisztratív késés -(csekély súlyú adatszolgáltatási késedelem)- miatt meszelték el a rádiót...

szabadna tudni a pleb'snek, hogy mi is volt az a jelentéktelen adatszolgáltatási késedelem, amit kétszer is elkövettek, és e miatt nem lesz klubrádió? és ki követte el, , vagy kik miatt késett valami határidős beadás? még ott dolgoznak? mert a kár felmérhetetlen...
Qqberci
@jesz: A rádiónak másodperces bontású műsortükröt kell leadnia a tárgyhót követő hónap utolsó napjáig. Ezt a műsorvezérlő szoftver készíti. A lista több tízezer soros, volna rá egy fogadásom, hogy a kutya se nézi meg. Készitése nem törvényi előírás, a Klubrádió eredendően az Artisjus-sal való elszámolás megkönnyítésére telepítette a programot. Az NMHH menet közben találta ki, hogy neki ez a lista kell, de akkor még nem rendelt hozzá határidőt. Később kitalálták a fentebb említett határidőt, de erről csak akkor értesítették a rádiót, amikor az általuk megálmodott határidőre nem volt ott a jelentés. Birságoltak, a Rádió kifizette a bírságot, jobb a béke alapon. Második alkalommal a felküldési jelszót változtatta meg a Rádió. A módosítást a fogadó oldal nem jelezte hibásnak, a feltöltés is látszólag elment, de az NMHH nem tudta megnyitni. Bírság, fizetés. Enyhén szólva is necces mindkét eset, az NMHH legalább, de inkább sokkal jobban sáros, mint a Rádió, dehát nyuszikának megint nem volt sapkája...
koszpeko
@Shikari: tegnap 17.50
Te miért reklámozod itt saját ostobaságodat?
Ha még nem jöttél volna rá, 1-2 narancshuszáron kívül senkit nem érdekel a propagandátok.
Mit akarsz itt?
Mi az elképzelésed?
Mi a célod?
A behányásaid 0 iq-ra vallanak.
Már csak a 6 általánossal rendelkezők és akiket kitömtek pénzel támogatják a narancsosokat.
2022 a bukás éve lesz.
A akkor nézném meg a képedet.
silber13
@Shikari: Ha nem volt kedved társalogn,akkor kussolj, hülye bunkó magyargyűlölő
Aki Én
@Shikari: Megriadtál elmebeteg férge a magyaroknak?
Te is a f@sz rossz végén állsz, csak te élvezed.
silber13
@Shikari: Te myr lennni vanni???:-))) A fenekét a vilának, te román pakulár vanni É s olyan izéd, hajlamod van, mint Pisában az a ferdére sikeredett torony
ómió
Akkor itt már csak a strasbourgi efftársak "segíthetnek"?
1984
Ezzel meg is alapozott Joe Bidennél Orbán és az általa (meg)vezetett Fidesz-polip-maffia.

Legyünk rosszak!
Orbán egy szar alak és igyekszik egyre több embert összeszarozni és lehúzni maga mellé a fertőbe. Te, te nyomorult fideszes, csak önigazulásul kellesz neki.
Bezárt az OPNI? Azért nem kell, mert Orbán az egész országból egy nagy OPNI-t csinált.
Amíg ti OPNI, mi meg megyünk lopni - by Fidesz

Orbán nem a magyar néplelket ismerte ki, hanem a mindenre kapható aljas mocsok magyarok éjsötét beteg lelkületét. A négyévenkénti szavazások alapján van belőlük cirka 2,3-2,8 millió.
Ennyi elég Orbánnak, hogy tönkretegyen és visszavessen a fejlődésben 100 évre egy egész országot.
silber13
@Shikari: Dícséretes ígéret!:-))))))))))))))))))))))))))
silber13
@silber13: Bár aki szelet vett, vihart arat!.-)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.