A Nagykovácsiban megesett történetben csak az alkohol- és a drogteszt volt pozitív.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint február 7-én 13 óra után egy Nagykovácsiban történt közlekedési balesethez riasztották a budakeszi rendőröket, akik a helyszínen csak egy fának csapódott, de üres autót találtak. A szemtanúk szerint a kocsiból négy férfi mászott ki, majd elszaladt, mikor hallották, hogy jönnek a rendőrök. Kettejükön sérülés is látszott.

Balesetet szenvedtek, de megléptek a helyszínről – hamar elkapták őket

Fotó, címlapkép: police.hu/Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az információk a helyi polgárőrséghez is eljutottak, egyikük jelezte is, hogy gyanús alakot lát. Két perccel később már a rendőrök igazoltatták a 34 éves szentendrei férfit, aki bódult volt, kérdésre nem válaszolt, de az ujjain látható sérülések, illetve a nála talált 290 ezer forint  a közlemény szerint igen beszédes volt. A férfit előállították.

Közben egy másik gyanús alakot is felfeldeztek a településen, a Kossuth utcában a férfi megpróbált ugyan meglépni, de a rendőrautóval szemben nem volt esélye. A 39 éves helyi férfi zsebéből "bruttó 209 gramm kábítószergyanús növényi törmelék" került elő, a lakásán pedig a másik két keresett férfit is megtalálták. A 30 éves szentendrei, valamint a 35 éves pilisszentlászlói férfi elismerte, hogy közlekedési balesetet szenvedtek, őket kórházba szállították. 

"A négy férfivel szemben alkalmazott drogteszt THC-re és COC-ra pozitív eredményt mutatott, a mintavételek megtörténtek, a kábítószergyanús anyagot, a pénzt és mobiltelefonjaikat lefoglalták. A Budaörsi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a négy férfi ellen a további eljárást.

Az eddigi adatok szerint a járművet az elsőként elfogott, 34 éves szentendrei férfi vezette, aki ellen járművezetés ittas állapotban és járművezetés bódult állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult, mivel drogtesztje mellett az alkoholszonda is pozitív eredményt mutatott"

- olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.