Értékpapírba fektették vagy a bankszámlán tartották a jó részét.---Elképesztő mennyiségű megtakarítást halmoztak fel tavaly a háztartások a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint. Vagy legalábbis azok a háztartások, amelyeket nem sújtott a koronavírus-járvány, és nem veszítették el a jövedelmüket. A jegybank legfrissebb értékpapír-statisztikáiból ugyanis az derül ki, hogy 2020-ban a lakosság csaknem 1290 milliárd forintnyi friss pénzt helyezett el értékpapírszámlákon – írja a napi.hu. A múlt héten publikált jegybanki adatok szerint ehhez jött még több mint 1600 millárd forintnyi új bankbetét, ami miatt történelmi rekordra nőtt a bankban tartott lakossági vagyon volumene.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez a családonkénti 800.000 reális lehet. Csupán, mint mindig, a statisztikával van itt is a baj. A ""normál"" családok nemhogy félretettek, de inkább feléltek. Az orbáni családok (az a néhány) pedig, ha számbavesszük a lopott pénzeiket, talán még a 800.000-ret is sokszorosan meghaladták. Csak azt a pénzt nem itthon, hanem odakint tették bankba.
Mint már írtam:: ez a statisztika is a bolhapöcs kontra elefántpöcs viszonylat.
Nessy
@namihami: Mezei számtani átlag! Ahhoz hogy ez az átlag kijöjjön egy szűk réteg megtakarításából, ott milliárdos összegekről van szó, és nagyon sok minimális, vagy zéró megtakarításból. Ez is olyan, mint pár éve az MNB kiszámolta, hogy mindenkinek 10 millió forint megtakarítása van. Én ugyan minden fiókot megnéztem, de sajnos egyikben sem találtam.
tudode
A cikkíró fején találta a szöget, hiszen a felcsúti nemzetvezető nem átlagos emBŐRKE, ükelme a templom egere, és az ország terhe
.
------ Orbán Viktornak semmi megtakarítása nincs, de a hiteltartozása csökkent
index.hu/belfold/2021/02/01/orban-viktornak-nincs-megtakaritasa-de-csokken-a-hiteltartozasa/
-----------------------------
.
Szegény gazdagok!
.
Majd ha ráérek sajnálom magunkat!
Gazella
A magyar elit fektetett be, de nem egy átlagos magyar család, akik nagyon sokan elvesztették a munkahelyüket, s a narancs bagázs kiszúrja hitelekkel teli '''állami támogatás'''' címen hírdetve... Amit késöbb triplán vissza kell fízetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.